Uğur Özteke

Uğur Özteke

Meram Yaka Yolu’nda tehlikeler büyüyor

Meram Yaka Yolu’nda tehlikeler büyüyor

60 yıl önce de aynı imiş bugünde aynı. Ne kadar büyürsek büyüyelim. Ne kadar hızlı gelişirsek gelişelim bizim şehirde bazı şeyler hâlâ değişmiyor. Mesela Konya’nın 60 yıl önceki yerleşim yerlerinizi öyle bir gözünüzün önüne getirin. Eski Konya yerli yerinde ama Konyalının mesire yeri diye bağ bahçe diye gittiği yerler mesela Meram Bağları, mesela Sille’deki bağ ve puştalar.

Yanılmıyorum değil mi?  Aradan 60-80 sene geçiyor. Cazibe merkezlerimiz yine hep aynı

O zaman yol yok iz yok. At yok araba yok. Büyüklerimiz anlatırlardı insanlar önce yürüyerek Meram’a, Sille’ye giderlermiş. Sırtlarında üzüm küfeleri kadınlarımız küfeleri doldurup yürüyerek bir de Konya’ya gelirlermiş.

Sonra at arabaları ile gidip gelmeye başlamışlar. Gelişiyoruz yaaa. Ardından yollar önce toprak sonra asfalt. Arabalar gittikçe modernleşiyor hatta dünyanın en son model otomobilleri bizlerde.

Ama bugünde mesela Meram şehrin pek çok yeni cazibe merkezi olmasına rağmen öneminden bir şey kaybetmiyor.

Bunu tartışmanın da bir anlamı yok. Ramazan ayı süresince iftar sonrası Meram Yeni Yol’daki yoğunluğu, tıkanıklığı, çaresizliği bilen biliyor. Bana bir kişi çıksın koskoca Konya’da böyle beş yer daha göstersin. Bunlarda normal. Sıkıntı nerede biliyor musunuz?

Bu yola alternatif çözüm yolları üretmiyoruz. Üretmek istesek de bunları alt yapısız ve ileriye dönük olarak sağlıklı yapmıyoruz.  Meram Yeni Yol’un alternatifi var. İşte Meram Eski Yol. İşte Meram Yaka Yolu.

Doğru mu doğru? Peki buralar ne kadar sağlıklı? Sorun burada başlıyor.

Bakın bir okurumuz Meram Yaka’da oturduğunu öğrendiğimiz ve sadece Konya’nın değil alanı ile birçok ülkede bilinen tanınan bir abimiz ne yazıyor neleri gönderiyordu; “Merhaba Uğur abi. Ben Ali İhsan Dayıoğlugil İlköğretim Okulu’nun karşısında oturuyorum. Seni her gün takip ediyorum. Sosyal medyadan köşe yazılarını hep okuyorum. Abi benim ev okulun tam karşısında.  Ve tam dört yol ağzında. İnan abi burası çok yoğun bir yol, her hafta kaza oluyor. Muhtara ben ve komşular hep iki yola engel konulsun ( hız kesici set) diye defalarca söylememize rağmen yaptıramadık. Hem okul önü, çocuklar için hızlı seyreden araçlar çok tehlikeli ve şükür ölümcül olmuyor ama çok ciddi kazalar oluyor.

yyy-001.jpgyyyy.jpgyyyyyy.jpg

Maddi hasarlı benim evin önü olduğu için hep kazazedelere yardım ediyoruz. Lütfen abi resimleri bir incele ve buraya belediye iki veya üç yöne acil set yapmalı. Burasının adresi tam olarak Armağan Mahallesi Beylerbeyi Sokak ile Veda Sokak ve Çamburnu Sokak’ın kesiştiği köşe. Lütfen bu konuda yardımcı olursan sevinirim. İyi günler….”

………..

Bütün olay bu.

Meram Yaka’nın daha birçok noktasında, Eski Yol’da yayalar ve sürücüler için felaket noktaları var. Bize inanmak istemeyen bürokratlar ya da görevliler Emniyet’ten bütün detayları öğrenebilir.

Ne olur biraz daha hızlı ve kalıcı önlem diye büyüklerden yetkililerden rica ediyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir ağaç boy atmayı ne kadar özlerse, kendini o kadar yüksek bir atmosferde bulur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sıcak yaz günlerinde çöp kovalarının, yeraltına gömülmüş çöp konteynırlarının ağızlarını kapalı tuttuğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR