Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Mesut Hoca Böyle İstedi

Mesut Hoca Böyle İstedi

Bu hafta oynanan tüm maçlarda olacağı gibi, derbinin gölgesinde kalan bir 90 dakika izledik. Maç öncesi yazımda Torku Konyaspor’un baskılı oyunla erken gol bulabileceğini ve düşünülenin aksine 3 puanla dönebileceğini belirtmiştim. Özellikle ilk 15 dakika muazzam bir Torku Konyaspor izledik bu dakikalarda da hazırlanış ve bitiricilik yönünden Djalma’nın ayağından müthiş bir gol buldular. İlk yarıda skoru koruma adına biraz fazla geriye yaslanınca Antalyaspor bir iki tehlikeli pozisyonun ardından uzun bir top sonucunda, tehlikeli pozisyona girip, yapılan kademe hatasında beraberlik golünü de buldu.

İkinci yarı Antalyaspor büyük bir hırs ve baskıyla başladı. Orta sahanın kontrolü tamamen Antalya tarafına geçmişti ki Mesut Hoca, yerinde bir değişiklik ile Hleb’i oyuna alarak burada yeniden sazı eline aldı. Bu dakikalarda maç gelgitlerle doluydu. Galibiyet de gelebilirdi mağlubiyetle de dönebilirlerdi. Mesut Hoca erken Recep değişikliği yapsa maç büyük ölçüde Konya tarafının olabilirdi. Özellikle 70.dakikadan sonra Antalyasporlu futbolcuların adeta adım atacak hali kalmamıştı, fakat burada da hakem Hüseyin Göçek devreye girdi. İlk yarı hiçbir tartışmaya yol açmayacak kadar iyi bir maç yöneten hakem ikinci yarı nedense takdir haklarını hep Antalya tarafına kullandı. Torku Konyaspor’a çok basit kartlar çıkarken, Antalya tarafına zoraki faulleri verdi. Gerginlik içinde geçen ikinci yarıda, son 15-20 dakika oyuna müdahale etmeyen Mesut hoca sanırım böyle bir deplasmanda 1 puanı yeterli buldu ve tıpkı Galatasaray maçında olduğu gibi son dakikalarda yaptığı değişikliklerle riske girmeden 1 puanı aldı ve puanını 33 yapıp Konya’ya döndüler. Sonuç olarak burada önemli olan aradaki 5 puanı korumak diye düşünmüş olmalı ki maçında böyle bitmesine, bir anlamda izin verdi. Maçta Torku Konyaspor adına en çok dikkatimi çeken noktalar ise defans oyuncularının pozisyonlarda çok ağır davranmaları, özellikle Vukoviç’in bu maçta çok hantal olması idi. Ciddi kademe hataları da yaptılar. Gekas’ın da maç berabere giderken saç baş yoldurduğu pozisyon kalitesine yakışmadı. Djalma gene insanüstü mücadele etti. Hleb’in bariz pozisyonda gene şut çekmediğini gördük, bu pozisyonla da, şut yemini mi etti acaba dedirtti bizlere. Aldığı 1 puana rağmen büyük bir futbol mucizesi olmazsa Antalyaspor’un küme düşecek takımlardan biri olduğunu da belirtmek isterim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR