Uğur Özteke

Uğur Özteke

MUHACİR PAZARI

MUHACİR PAZARI

Allah’a çok şükür bizim her kesimden, her yaş grubundan okuyucularımız ve inanan dostlarımız var. İşte hiç yüz yüze gelmediğimiz çay, kahve içip birbirimizle tanışmadığımız, dahası kimin neyin bilmediğimiz okurlarımızdan Muhammet Ali ………… Bey daha önce de bu konuda görüşlerini bizimle sizlerle paylaşmıştı.

Muhammet Ali Bey şimdi şöyle bir konuya dikkat çekiyor;

“Hayırlı Akşamlar Uğur Bey;

Size Muhacir Pazarı ihalesini sormuştum. Geç olsa da bugün çit teller çekilmeye başladı. İnşaallah tez zaman içinde bitirmek nasip olur.

Altında mezar kalıntıları olduğu için yeraltı otopark yapılamayacak diye biliyorum. Otopark yapılamayacaksa maalesef yarım bir proje olmuş olacak. Bunun yerine Muhacir Pazarı’nın arka tarafında Pirebi Mahallesi olarak geçen alanındaki evler maalesef deprem riski fazla olan ve suç oranın fazla işlenen bir yer.

Burayı yıkıp hem otopark alanı hem de meydan yapılabilir. Hem trafik yoğunluğunu önlemiş oluruz hem de bu proje beklediğine değmiş olur.

Biraz uzattım kusura bakmayın. Sizleri zor duruma bırakmak istemem. Yazınızda paylaşmayabilirsiniz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız veya Meram Belediye Başkanımız ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdiğinizde iletirseniz memnun oluruz.

Bizlerin görüşlerini paylaşan ve dinleyen bir yazar olduğunuz için teşekkür eder Berat Kandiliniz şimdiden kutlarım.

Hayırlı geceler...”

…………….

Muhammet abicim Allah sizden razı olsun. Sizin de kandiliniz mübarek olsun. Sizin dilekleriniz bu vesile ile bu kanal ile direkt başkanlarımızın önüne gitti. Ancak bildiklerimi de izninizle sizlerle kamuoyu ile paylaşayım. 

Yine eksik ya da yanlışımız olursa düzeltilirse onu da buradan memnuniyetle paylaşırız.

Buranın ihalesi ile ilgili son haberi seçimlerden 5-6 gün önce biz gazetemizde manşet haber olarak verdik. Ve biz bunu o gün şöyle haber olarak yaptık;

“11 aydır atıl durumdaki Muhacir Pazarı için yeni dönem başlıyor

Sessizlik sona eriyor

Ekonomik ömrünü tamamladığı ve riskli yapılar arasına girdiği için yenilenmesine karar verilen Muhacir Pazarı’nda aylar sonra ilk çalışma yapılıyor. Pazar yeri için bugün ihale yapılacak (yapıldı) ve inşa süreci başlayacak

muhacir-pazari-(1).jpeg

 

11 AYDIR KAPALI

Muhacir Pazarı’nda ihale günü…

 

muhacir-pazari-(2)-001.jpeg

Konya’nın en eski ve köklü pazarlarından Muhacir Pazarı’nda esnaf 11 ay önce Atatürk Stadı’ndaki 2 ve 3 Nolu Sahaların bulunduğu bölüme taşınmış ve pazar yeri boşaltılmıştı. Ekonomik ömrünü tamamlayan ve özellikle çatı kısmında ciddi deformeler oluşan pazar alanı, yeni deprem yönetmeliği açısından risk oluşturuyordu.

Statik açıdan yenilenmesine karar verilen Muhacir Pazarı’nda aylar süren sessizlik sona eriyor.

12 BİN METREKARE

muhacir-pazari-(3)-001.jpeg

Büyükşehir Belediyesi; pazar yerinin yeniden inşa edilmesi için bugün ihaleye çıkıyor. (Çıktı ve ihale verildi)

12 bin metrekare ve üstü çelik konstrüksiyon ile kapatılacak pazar yeri; altyapısı, otopark ve diğer fiziki-sosyal ihtiyaçlara cevap verecek modern yapısıyla göz dolduracak. Muhacir pazarı inşaatı sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içerisinde yer teslimiyle başlayacak ve 6 ay içerisinde tamamlanacak. Fen İşleri’nin yapacağı ihaleye sadece yerli istekliler katılım sağlayabilecek.”  

muhacir-pazari-(4)-001.jpeg

…………………..

Yani fotoğraflarda da görüldüğü gibi buranın otopark sorunu da çözülmüş görünüyor. İnşallah sizin ya da sizin gibi bu işten tedirginlik duyanların korkuları yersizdir diyelim ve tarihi pazarımızın otoparkları sosyal tesisleri özellikle de kar yağdığı zaman geçmişte olduğu gibi çökmeyecek bir biçimde sağlam olması için dua edelim. 

………………

Bugün hafta sonu.

Onun için fazla derin konulara girmeyeceğiz.

Ama anne, baba, nine, dede olan insanların her gün severken bile içlerinin acıdığı, yarınların endişesinin yaşandığı geleceğimiz olan yavrularımızın durumu ile ilgili olarak bir dostumun hafta içerisinde benimle paylaştığı bir hikayeyi sizlere aktarmak istiyorum.

"Bir profesör ailelere seminer vermek için sahneye çıkar. Konuşmasının bir yerinde cebinden 100 dolar (Bilerek TL üzerinden örnek vermiyorum. Çünkü kendi paramıza hakaret etmemiş olalım diye. Yani birilerinin Amerikan sempatizanlığı olmasın) çıkarır ve “bu parayı kim ister” diye sorar.

Tabii tüm salon elini kaldırır.

Profesör 100 doları avucunun içinde sıkarak buruşturur.

Buruşuk parayı anne-babalara gösterip “Şimdi kim istiyor” der. Yine herkes elini kaldırır.

Bu defa parayı yere atıp, üzerine basar, çiğner.

“Hala isteyen var mı” diye sorar. Yine tüm salon elini kaldırır.

Profesör der ki; “Buruşsa da, kırışık da olsa, hatta ayağımın altından üzerine çamur da bulaşsa 100 dolar, 100 dolardır. Çok değerlidir. Çocuklarımız da öyle. Yetenekleri, becerileri ne olursa olsun, çocuklarımız da çok kıymetliler. Sadece bizler buruşukluklara odaklandığımız için onların değerini göremiyoruz bazen..."

………….

Bu arada dün bizi arayan Konyaspor Kulübü Eski Başkanı ve Bisiklet Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, dile getirdiğimiz ve bazı kesimleri üzen bisiklet etkinliğinin yanlış anlaşıldığını bu işin özünün 23 Nisan ve şehitlerimiz için olduğunu belirterek, “Başta Sayın Valimiz olmak üzere Bisiklet Federasyonu yöneticilerimiz de 23 Nisan etkinliklerimiz için çalışmalarımıza destek veriyorlar” dedi.

 

……….

 

Çalışmayanlara iyi tatiller…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her halini anlatan değersizleşir, herkese güvenen yolda kalır, her sırrını açığa vuran yolda kalır, her meziyetini ortaya döken tüketir, her bildiğini söyleyen cahil addedilir…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Seyir halindeki aracın direksiyonunda iken camı açıp dışarıya tükürmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR