Uğur Özteke

Uğur Özteke

Mutlu Eden İki “S”…

Mutlu Eden İki “S”…

Bugünkü yazımızı yazmak için bilgisayarın karşısına geçtiğim zaman not defterimizde şehir adına mutlu edici iki konu vardı.

Biri Selçuk Üniversitesi’nin gurur veren başarısı, ikincisi de yine Selva’nın göğsümüzü kabartan dünya ölçekli rakamları idi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BİLİMDEN SPORA TAM 12’DEN VURDU

Selçuk Üniversitesi son dönemlerde elle tutulur gözle görülür dünya düzeyinde başarılara imza atmaya başladı. Bu başarının tehlikeli yanı(!) basın olarak bile başarılara öyle alıştık ki bazen işin büyüklüğünün farkına varamıyoruz.

Belki de Rektör Hakkı Gökbel hocanın o mütevazı yapısı bizi de etkiliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde Selçuktan iki dünya başarısı geldi.

Birisi BESYO öğrencisi milli halterci kızımız Ayşegül Çoban kürsünün en üst sırasına çıkarak altın madalya alıyordu. İkinicisi ise insanlık adına onur verici idi. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Oran Türkiye’yi temsilen Cenevre’de hazırladığı yapay kalp projesi ile altın madalyaya layık görülüyordu.

Arka arkaya gelen bilimden spora bu çok anlamlı iki madalya Hakkı Hoca’nın da hayalini kurduğu Selçuk Üniversitesi’nin “altın dönemi” olsa gerek diyorum.

DÜNYA MAKARNASI SELVA ZORU DEĞİL OKYANUSLARI AŞTI

Dün bizzat giderek takip ettiğimiz toplantılarndan birisi de Selva’nın 2014 hedefleri idi. Toplantının başlangıcı çok sıcaktı. İttifak ve Selva’nın basın ve halkla ilişkiler birimindeki güler yüzlü dostlarımızın samimiyeti toplantıya da yansıyordu. Genel Müdür Mehmet Karakuş konuklarını kapıda tek tek karşılıyordu.

Selva’nın neler yaptığı ve neler yapmak istediğini haber sayfalarımızda, internet sitemizde takip edebilirsiniz. Ama beni etkileyen çok daha basit gibi görünen konular vardı. Belki çocukluğumuzda çok bulgur pilav yediğimizden olsa gerek makarna ve pirinç pilavını daha çok severim. Oysa milliyetçi bir insan olarak bulgur yemem gerekir değil mi? Ama vallahi durum böyle değil. Bizim gibi milleti çok iyi çözen İttifak Holding dolayısıyla Selva yıllar önce mütevazi bir çalışma ile başlattığı olayı Japonya’da en çok tüketilen makarna unvanı ile taçlandırıyordu.

Bakkal ile market ile bir alakam olmadığı için bilmiyordum. Bu yüzden de dün öğreniyorduk ki Selva artık sadece makarna olmaktan çıkmış gıda da alternatif çeşitleri ile dünyada farklılık yaratmış. 2013’te 24 yeni ürün çıkartmış. 2014’te de sağlıklı yaşam ürünlerine odaklanmış ve diyet, organik başta olmak üzere dünyada yaşam standartı yüksek ülkelerin insanlarını kendine hedef toplum olarak seçiyordu.

Yine dün davetli olduğumuz halde gündemin yoğunluğu nedeni ile Selva’nın makarna ziyafetine katılamadık. Biliyorum iyi bir ziyafeti kaçırıyorduk ama işittiklerimiz ve sunumda izlediklerimiz ile Selva dün bizi fazlası ile doyurmuştu.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendini bilmek ruhunu bilmektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafiğe çıkmaları bile yasak olan üç tekerlekliler ana caddelerde en sol şeridi sürekli kapatmadıkları zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR