Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

NOTLARLA İLKYARI

NOTLARLA İLKYARI

       2015-2016 Hasan Doğan Futbol Sezonunun ilk yarısını mutlu bitirdik. İstatistik ve notlarla ilk yarıya bakalım;

Süper Lig tarihimizde en yüksek puan topladığımız ilk yarı. En iyi ikinci derecemiz. (2007-2008 ilk yarı sonu  25 puanla altıncılık; en başarılı derece)  Aynı sezon ikinci yarı sadece 11 puan toplayarak ligi 14. bitirdik. Aman sonu benzemesin; ilk yarı başarımız devam etsin. En kötü ilk yarı performansımız 1992-1993 sezonu; sonuncuyuz.

En hırçın maçlarımız 4 sarı kart ile Galatasaray, Antalyaspor, Osmanlıspor; en sakin maçımız Mersin İdmanyurdu. ( kart görmedik)

  En erken yediğimiz gol Eskişehirspor maçı dakika 3 gol Emre. En erken attığımız gol Antalyaspor maçı dakika 2 Mbamba.   Peşpeşe yediğimiz goller Galatasaray maçı Sneijder dakika 89 ve 90; Kasımpaşa Eren Derdiyok dakika 29 ve 32.

Aylara göre performansımız; Ağustos 3 maç 2 puan, Eylül 3 maç 7 puan, Ekim 4 maç 7 puan, Kasım 3 maç 4 puan, Aralık 4 maç 6 puan.

 En çok gol attığımız  dakikalar 46-60 ve  76-90 arası 4 gol; en çok gol yediğimiz dakikalar 76-90 arası 7 gol.  Attığımız goller 10 futbolcu arasında dağılım gösteriyor, en golcü Alban Meha 4 gol. Adımıza kendi kalesine gol atan oyuncu Fereira (Akhisar Belediyespor) 

  6.-7. ve 8. haftalar en başarılı haftalarımız ( İç sahada Mersin ve Gaziantep, deplasmanda Trabzonspor galibiyetleri ) Deplasmanda  Osmanlıspor ve iç sahada Eskişehirspor maçları mağlubiyetten galibiyete geçtiğimiz maçlar.

 Vukoviç ve Ömer Ali 1530 dakika ile en çok sahada kalan oyuncularımız. Kenan Özer 9, Marica 7 dakika ile en az süre alan oyuncularımız. Borek, Felguiras süper lig maçlarında forma giyemeyen pahalı transferlerimiz . Sahada terleyen oyuncularımızdan Vedat 20, Abdülkerim-Bajic ve Ömer Ali 21 yaş ile en genç oyuncularımız. Uğur İnceman ve Kaya Tarakcı 34 yaş ile takımımızın en deneyimlileri. Centilmenlikte dördüncü sıradayız. Seyirci ortalamasında dördüncüyüz.

       Anadolu takımları oyuncuları için İstanbul takımları ile oynanan maçlar vitrin maçlarıdır. Bizim takımın böyle bir motivasyonu yok. 5 maç 0 puan ile sonuçlandı. Deneyimli oyuncularımıza karşın bazı maçlarda kıvama gelmiş  peynir şekeri gibi dağılıyoruz. Takım direncimiz kalmadığı gibi takımı ateşleyecek, direnç koyacak oyuncumuz da çıkmıyor. Bunu şaşırtıcı buluyorum.

       İlk yarı sonunda sportif direktör Murat Erdoğan ile yollar ayrıldı ve yerine Önder Sami Güven getirildi. Başarılar diliyorum. Beni düşündüren Murat Erdoğan’ın ayrılış gerekçesi olarak deneyimsizlikten söz edilmesi. Deneyimsizse niçin getirildi? Adımların daha planlı atılması gerektiğini düşünüyorum. Avrupa kupaları ve şampiyonluğu hayallerimiz arasına aldıysak öyle olmalı. Teşekkür ediyor, daha başarılı bir ikinci yarı diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR