Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şehrin üç güzel insanı

Şehrin üç güzel insanı

Yaşlanmaya yaşlanıyoruz elbette. Nasıl dünyaya geldik ise hayırlı bir şekilde nasip olursa da inşallah hayırlı bir şekilde veda edeceğiz. Allah herif faniye hayırlı ve güzel vedalar nasip etsin inşallah. Bizim ömrün son çeyreğinde ki gazetecilik işinde zaman zaman fazlası ile duygusallaştığımızı görüyoruz.

Belki de önüne geçemediğimiz kızgınlarımızda yaşlılıktan ileri geliyor.

Neyse dün yine hava kapalı ve yağışlı olunca romantikleştik. Yaşlının romantikliği de böyle duygusal olur işte.

Bugün de izninizle son günlerde birlikte olduğumuz ya da bizimle ilgili bazı güzelliklerini duyduğumuz güzel insanlardan söz etmek istiyoruz.

MEHMET ALİ ÇELİK BEY’E TEŞEKKÜR EDERİZ

Mehmet Ali Çelik Bey iş adamıdır. Şehrin pek çok sosyal alanında pek öne çıkmadan sosyal projelerde ciddi anlamda yer alır. Mesela yanılmıyorsam şu anda Konya Platformu Başkanı’dır. İyi ticaret gibi, iyi siyasette yapar ama ortalıklarda görünmeyi pek sevmez. Uzaktan uzağa bizi de sever. Ama dün sabah olduğu gibi biz bunu hep başkalarından duyarız.

Dün sabah çok tecrübeli olgun bir eğitimci hocamız aradı. Ve konuya direkt şöyle girdi “Uğur’cum dün akşam seninle bir kez daha iftihar ettim. Bizim Başkan (Mehmet Ali Çelik Bey’i kastediyor) senin ….. yazını herkese yüksek sesle okudu. Ve senin bu görüşlerine kelime kelime katıldığını hepimizin yüzünü söyledi. Kalemine yüreğine sağlık evladım. Şehir için Allah rızası için doğru bildiklerini ne olur böyle yazmaya devam et ….”

…….

Hocama Mehmet Ali abimize ve bize güvenen inanan tüm okurlarımıza bir kez daha en derin saygı ve hürmetlerimizi sunarız.

HASAH HÜSEYİN KARAPINAR ABİ

YİNE GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU

Yine şehrin pek çok derinliklerinde derin bir şekilde yer alan yılların tecrübeli siyasetçisi, başarılı iş adamı, pek çok toplumsal olayda maddi manevi yükü omuzlayan bir isimdir benim için Sayın Hasan Hüseyin Karapınar. Geçen gün tesadüfen öğrendim. O programı da nedense hiç izlemedim. Kim 500 milyon ister? Programdaki bir soru üç aşağı beş yukarı şöyle imiş, “Türkiye’de faaliyet gösteren Kuruyemiş Üretim ve Teknoloji programı hangi ilimizin üniversitesindedir?”  … Bayan soruyu biliyor cevap “Gaziantep”…

Evet Gaziantep iline üniversiteye bu programın kurulabilmesi için Sayın Hasan Hüseyin Karapınar’ın o günlerdeki Konya-Ankara-Antep hattının şahidi idim. Hatta Hasan Hüseyin abi ile de “Bu niye Konya’ya yapılmıyor?” diye tartışırdık. O da gerekçeleri söylediği zaman haklı olduğuna inanırdım. İşte bu soru ve bizim Konya’da bile kaç kişinin doğru bilebileceği cevabı öğrendikten sonra bir kez daha Hasan Hüseyin Karapınar abi gözümün önüne geldi ve içimde ki saygı büyüdü. 

CENGİZ YÖNET ABİMİ UNUTAMAM

Bugün şehir için bir teşekkür notu da ilk planda hukukçu kimliği ile ön plana çıkan günümüzün asla tahmin edemeyeceğiniz bu kadar sportmen, bu kadar sosyal olduğunu bilemeyeceğiniz ismi Cengiz Yönet Bey için olacak. Cengiz abi ile yıllar önce Konyaspor yöneticisi olduğu zaman tanışmıştık. O günlerde Konyaspor’u eleştirdikçe belki de ters düşüyorduk. Ama özellikle Cengiz abinin yöneticiliği bitti bizim gittikçe güçlenen bir dostluğumuz oluştu. Tüm dostlarımızı olduğu gibi Cengiz abimizi de bırakmayız. Cengiz abimiz yine eskisi gibi. Sadece Konyaspor’da profesyonel yöneticilik yapmıyor. Ama onun yanında öylesine bir spor ve anlamlı sosyal işler yapıyor ki takdir etmemek mümkün değil. Bu nedenle de bugün Cengiz abimize ve Yönet ailesine bir teşekkürü borç bildik.     

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En seçkin insanlar, sözünün eri olanlardır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı ve kaygan zeminlerde araç sürücüleri yayalara karşı daha saygılı olduğu zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR