Uğur Özteke

Uğur Özteke

O hesap İnşallah Bana da Sorulur …!

O hesap İnşallah Bana da Sorulur …!

Pazar gününden bu yana Mevlana Caddesi’ndeki orta refüjünde bulunan ağaçların sökülmesi konuşuluyor. Aslında bir gerçeği ifade etmek gerekirse küçük bir azınlığın dışında bu ağaçlar da kimsenin tınkırığında bile değil.

Çünkü daha öncede türbe önündeki çok daha yaşlı, ihtişamlı ve büyük ağaçlar sökülmüştü. Hem de seçimler öncesinde. Ne oldu?

Bu işle ilgili kanaatimizi inşallah yazımızın sonunda açıkça ifade edeceğim. Ama ondan önce bugün bu topa niye girdiğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

İki gün önce ismini dahi vermeyip “Bir okur” rumuzu ile bir vatandaşımız yazımıza şöyle bir yorum yapmış.

“Ağaçlar kesildi mi kaldırıldı mı yoksa buhar mı oldu Özteke? Hesap sormuyorsun sürekli övüyorsun. Öbür tarafta sana da hesap sorulacak unutma? Bırak bugünün dünyasını da biraz da ahiret için çabala. Bak MEVLANA CADDESİNDEKİ AGAÇLAR DA YOK OLDU…”

….

Bu yorumu yazımın altına bizzat ben koydum. Çünkü yazılarımıza karşı olan her türlü fikre saygımız sonsuzdur. Hakaretleri bile yorum olarak yazımızın altına koyuyoruz. Koyuyoruz ki yazılar ve yorumlar yayınlanmalı. Yayınlanmalı ki herkes bunları görmeli. Değerlendirme ona göre yapılmalı. 

Bu şehirde ve bu ülkede 365 gün yerel yazı yazan tek gazeteci olarak Allah’a şükürler olsun ki şehir ve gazetecilik adına gece yastığa başımı koyduğum zaman çok huzurluyum.

Bu okurumuz sayesinde tanımayanlar için bir kez daha yazıyoruz. (Tanımamakta ısrarcı olanlar kendileri bilirler.)

Bir yerel gazetecinin kimseye hesap sorma gibi yetkisi yoktur. Ancak şehir ve kamuoyu adına yanlış ya da çirkinlikleri yasal kurallar örf ananene saygı çerçevesinde dile getirebilir, görüşünü açıklayabilir.

Bu konumda da türbe önündeki ağaç konusunu 10 yıl önce Tahir Başkanla bire bir konuşmuş görüşümü Başkana direkt iletmiştim. O gün nerede isem bugün yine oradayım.

Tıpkı stadyumun yeri ya da mevcut stadyumun rehabilitasyonundaki görüşüm gibi. Yine aynı yerde şükürler olsun dimdik duruyorum. Ve zamanını bekliyorum.  

…………..

Tahir Başkan bize sorduğu gibi başka pek çok kimseye de sorarak kafasına yatanı yaptı. Yapıyor da.

Başkanın yaptığı yanlış ya da eksik olabilir.

Konyalı memnun olduğuna göre size ya da bize ne düşer?

Dün Türbe önünde olduğu gibi bugün de Mevlana Caddesi’nde aynı filmi seyrediyoruz.

Bize öbür dünyada hesap vermeyi hatırlatan okurumuz başta olmak üzere tüm dost ve okurlarımızla birlikte bunları bile bile bu caddedeki 30 yıllık ağaçların akıbetinin ne olduğunu öğrenmeye çalıştık.

Resmi makamların sorumuza cevabı çok net idi. Yaş ortalaması 30 olan bu ağaçlar kesilmemiş sökülme yolu ile Ankara ve Aksaray yolu üzerindeki rezerv bölgelerine nakledilmişlerdi.

Bu soruya verilen cevaptır. Siz vatandaş olarak sorsanız alacağınız cevap da aynıdır. Yargı yolu ile sorsanız size hukuk yolu ile verilecek cevap da aynıdır.

Burada şahsi görüşümü söylemem gerekiyorsa tramvay hattı şehir için önemli midir? EVET

Peki bu tramvay hattı 30 yıllık ağaçtan daha da mı önemlidir? EVET

Bunun tek yolu ağaçları söküp başka yere nakletmek midir? HAYIR

Peki nedir?

Bu çağda, bu teknoloji ile dünya ülkesi hatta dünya lideri olma iddiasında ki bir ülkenin dünya şehrinde bu hat yerin altından gitmelidir.

Peki bu niye yapılmıyor?

Bunu da lütfen vatandaş olarak siz kendinize sorun.

Hala tatmin olmayanlara ben de küçük bir soru sorarak yazımızı noktalayalım.

Türbe önünden sökülüp nakledildiği açıklanan ağaçların akıbetlerini bilen gören var mı?

İnşallah bu şehirde yaşayan bir yerel gazeteci olarak Cenab-ı Allah’ım bunun hesabını size de bana da sorar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Erenköy’de farsız otomobil kullanmadığımız zaman ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR