Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Okul servisleri 30 kişi olmuş”

“Okul servisleri 30 kişi olmuş”

Kar, kar diyerek dualarımız kabul oldu. Yılın ilk karı düştü çok şükür. İnşallah bunun arkası da önümüzdeki günlerde kar ve yağmur olarak devam edecekmiş.

Allah hakkımızda hayırlısı versin, bereketli bol rahmetler versin. Versin ama azdırmasın. Yılın ilk karının düştüğü gün başta Büyükşehir olmak üzere belediyelerimiz hizmet ve karla mücadele donla mücadele de gerçekten tam not aldılar. Belediye Başkanları,  ekipler amiri müdürü işçisi tek kelime ile alarmdaydılar. Öyle çok dikkat çekici üzücü bir aksama yoktu. Bu nedenle de Belediye çalışanlarına teşekkür ederiz.

 Ufak tefek maddi hasarlı yaralamalı kazalar vardı merkezde. Ama illa da dikkat edilmesi gerekiyordu. Günün ilerleyen saatlerinde hava dona çektiğinde bile ekipler tam mesai veriyorlardı.

Emniyette her yerde tedbir almıştı. Zabıtanın trafik ekipleri polislere yardımcı oluyorlardı. Uyum son derece hoş görünüyordu.

Bu arada pazar günü eğitimde yönetici bir abimizle sohbet esnasında abimiz bizi uyardı. “Uğur Bey servis şirketleri Okul Aile Birlikleri ile anlaştılar. Okul servisleri zaman zaman 30 öğrenciyi birden alıyor. Allah korusun istenmeyen durumlar yaşanılabilir. Bu konuya bir dikkat çekseniz” diyordu. Tabii bu hocamızın gördüğü, bildiği, yaşadığı bir olaydı. Her okul için her servis için aynı iddiada bulunamayız. Ama yine de bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmalıyız.

BİR BAYAN OKURUMUZ DA

AYNI SIKINTIYI YAŞAMIŞ

Pazartesi günü Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nden geliyoruz diye gecenin bir yarısında kapı çalınma olayından söz etmiş, salı günü de başta Sağlık İl Müdürümüzden olmak üzere kendilerinin böyle bir uygulamasının olmadığını yazmıştık. Salı günü Meram bölgesinden bir bayan okurumuz aradı. Kendisinin de kapısının çalındığını pencereden baktığı zaman iki bayanın “ağız diş sağlığından geliyoruz” diyerek kapının açılmasını istediklerini, bayanın hayır demesi üzerine bayanların ısrarcı olarak bu kez de “Apartman yöneticisi ile görüşeceğiz” diyerek diretmeye çalıştıklarını anlatıyordu. Bu konuda hepimizin daha dikkatli ve duyarlı olması gerekiyor. Art niyetli kötü insanların evlere apartmanlara girebilme adına bu tür faaliyetleri her zaman olabilir. En güzeli en küçük bir şüphede bile durumdan polisin haberdar edilmesidir diye düşünüyoruz.

İBRAHİM ÖZEN’E VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETMEK GEREKİR

Salı akşam saatlerinde sosyal medya birden karıştı. “AK Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen ve ekibi görevden alındı” …

Hayırdır ne oluyordu. Daha geçen gün İbrahim Bey’in fabrikasında idik, İbrahim Bey onca işi gücü arasında seçimden alınlarının teri ile çıkmanın verdiği rahatlık içerisinde ikide bir “siyaset bizim işimiz değil abi. Bizim işimiz başka. İşimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Bize bir görev verildi. En iyisi ile yapmaya çalıştık” diyordu.

Hatta bu arada Hacı baba girdi işlerle ilgili bir şeyler sordu ve çıktı.

Sosyal medyadaki o tufandan sonra AK Parti İl Teşkilatı’ndan gelen zamanında ve vakitlice açıklama yanlış anlaşılmaları önlediği gibi iyi niyetli insanlarında toplum içerisinde rencide olmalarının önüne geçilmesini sağlamış oldu.

Bu siyaset gerçekten zor iş, her akıllı başarılı insanın yapacağı iş de değil. Hele hele hali vakti yerinde işi gücü yerinde insanların işi hiç değil.  Bununda Ak parti kara parti ile alakası yok. AK Parti’de bile şu kısa geçmişte pırlanta gibi başarılı adamların siyaset yüzünden nasıl sıkıntılar yaşadığını bilmeyenimiz var mı?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Değişmeyen tek kanun her şeyin değiştiği kanundur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Karlı ve donmuş kaldırımlarda öğrenciler şakalaşmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR