Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Özlenen Dörtlü

Özlenen Dörtlü

Torku Konyaspor-Gaziantepspor karşılaşması, Torku Konyaspor için hayati bir önem taşıyordu. Çünkü Torku Konyasporlu futbolcular bu maçı kaybettiği takdirde ligde kalmak adına kendilerini çok zorlu günler bekleyeceğini biliyorlardı. Maç bu havada başladı ve Torku Konyaspor 90 dakikayı sanki bu durumdan biraz etkilenmiş gibi oynadı. Sürekli bir panik içindeydiler 20. dakikada gol yediklerinde ise bu panik durumu iyice arttı. 20 dakika gol yemek aslında sonlarda gol yemekten çok daha avantajlıdır. Önünüzde koskoca bir 70 dakika vardır durumu telafi etmek için. Aslında bu maçta Torku Konyaspor’dan ziyade Gaziantepspor’un oyun anlayışından bahsetmek gerekir. Özellikle 1-0’dan sonra oyunu yönlendiren takım Gaziantep tarafı idi. Maçta erken gelen sakatlıklar her ne kadar planları bozmuş olsa da, Gaziantep gerçekten akıllı oyunla 3 puanı aldı. Özellikle ilk yarı Hleb’i adeta kilitlediler. Tempoyu da asgari seviyede tuttular. Maçın ikinci yarısı beklendiği gibi, ilk yarı sahada olmayan Torku Konyaspor baskısı ile devam etti, ancak burada da final pasları ve son vuruş kalitesi sınırlı olduğu için beklenen gol bir türlü gelmedi. Gol atacak pozisyona da girseler bunda başarılı olamadılar. Gaziantep paniğe girmeden etkili defansla sonuca gitti.

Gekas gerçeğini bu maçta bir defa daha gördük, golcü olmak farklı bir durum, Özellikle elinizde Gekas gibi bir silah varsa, çok da kötü olduğu bir gününde olsa da gol de kaçırsa, diğer oyunculara açtığı alanlarla boşalttığı alanlarla son vuruşlarla sonuç alırsınız. Gekas’ın olmadığı bir maçtan daha Torku Konyaspor sahadan üzgün ayrılan taraf oldu. Erdal iyi niyetli bir şeyler yapmak istiyor ama Süper Lig düzeyinde bu çabaları maalesef sonuçsuz kalıyor.

 Djalma dripling yapıyor, sağdan soldan etkili oluyor ama son vuruşta sıkıntı yaşıyor. Hasan Kabze futbol hayatı boyunca göstermediği çabayı gösteriyor ama önünde oynayan arkadaşın da sıkıntı olunca çabaları boşa gidiyor. Hleb dar alana giriyor çıkıyor, dripling yapıyor, nokta pasları atıyor, ama atacağı yeri tahmin edemeyen ya da daha az anlaştığı hücum oyuncuları olunca hata yapmış gibi görünüyor. Torku Konyaspor’da kilit olan dört futbolcu var, bu futbolculardan bir tanesi bile yoksa eğer maçta bir şekilde hücum hattında problem oluyor.  Djalma olmaz ise top taşıyacak bindirecek adam olmuyor, Hasan olmaz ise hücum ile orta alan ve kanatlarda oyunu tamamlayan gol hazırlayan adam sıkıntısı çekiyor takım. Hleb olmaz ise oyunu rahatlatmak, kanatlara yaymak ve etkili hücum başlatmak neredeyse imkânsız oluyor. Gekas olmadığında ise özellikle bugün olduğu gibi pozisyon olmasına karşı gol atmak da zorlanıyorsunuz. Torku Konyaspor’un bu dört oyuncusu birbirini tamamlayan dişliler gibi, bir tanesinde problem olursa yeri dolmuyor. Bu dörtlünün beraber oynadığı son karşılaşma 1-3 kazanılan Kasımpaşa deplasmanı.  Kulübeye baktığımızda ise şu gerçeği görmezden gelemeyiz, Sportoto Süper ligde oyuna etki anlamında diğer takımlara oranla Torku Konyaspor biraz zayıf kalıyor. Torku Konyaspor’da Elazığ karşılaşmasından bir düşüş göründüğü spor medyasında hâkim bir görüş olsa da, bana göre bunun asıl nedeni bu dört oyuncunun aynı anda sahada olmayışından dolayı problem yaşıyor takım. Öyle zorlu periyoda giriyorlar ki bu karşılaşmalardan istenilen puan ya da puanlar alınmaz ise ligin dibine demir atma söz konusu olabilir. Özlediğimiz dörtlü Bursa deplasmanın da sahada olursa, Torku Konyaspor’dan sürpriz yapmalarını bekliyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR