Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

PANKOBİRLİK için doğru kişi

PANKOBİRLİK için doğru kişi

Anadolu Birlik Holding bir çiftçi kuruluşu. PANKOBİRLİK’e bağlı kuruluşlarda 11 binden fazla çalışan insandan bahsediliyor. Türkiye genelinde buraya ürününü veren çiftçi sayılarını da düşünürsek yüz binlerce insanı ilgilendiren Konya’nın merkezindeki bir konudan bahsediyoruz.

PANKOBİRLİK seçimleri önemli. Bu yüzden bu köşede birkaç kez konu ettik, yeni bilgiler aldıkça da konu etmeye devam edeceğiz.

Hatırlayanlarınız olacaktır. 3 ay kadar önce 16 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Recep Konuk, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: ‘Konu tarım ve Konya Şeker olunca Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan Bey yoğunluğuna rağmen zaman ayırdı. Sektörün beklentileri ve gıda güvenliğimiz için öncelikli konular ile Konya Şeker'in gündemini, gelecek planlarımızı, yol haritamızı arz ettik, tavsiye ve talimatlarını aldık.’

Bu görüşmede olanı biteni öğrenmek aslında bugünkü gündemi doğru analiz etmek anlamı taşıyor. Bu istikamet ile neler konuşulduğunu öğrenmeye çalıştım. Bazı detaylara da vakıf oldum. Söyleyeceğim şu, Recep Konuk Sayın Cumhurbaşkanına aday olmayacağını bildiriyor. Cumhurbaşkanı da bunun kendi takdiri olacağını söylüyor. Yani ‘aday ol ya da olma’ konusunda bir cümle kurulmuyor.

Şehirdeki yüz binleri ilgilendiren konuda aslına bakarsanız iktidar kanadının illa ki söyleyecekleri olmalı. Zira hepsi bir yana Recep Konuk AK Parti’den milletvekili olmuş bir isim. MHP ile geçmişten gelen yakınlığı var. Buna rağmen o kanattan bir görüş gelmiyor.

Kendi ölçeğinde herhangi bir parti kararı olmadan bazı isimleri ön plana atanlar maalesef bu konuda kurumsal kimliklerine zarar veriyor. Zira adaylık şartlarını taşımayan isimleri ortaya atarak bir yere varmak mümkün değil.

Kaldı ki 22 yıl görevde kalmış bir ismin oluru olmadan seçim kazanmak kolay bir şey değil. Son açıklamalarından birinde ne diyordu Sayın Konuk: ‘Doğru kişiyi elbirliği ile bulacağız.’

Evet, o doğru kişi ya Recep Konuk olacak ya da onun işaret ettiği bir isim. Ben bundan öte bir başkan çıkacağını düşünmüyorum.

İşin aslı, ortada bilinen ciddi bir borç var. Şu ya da bu şekilde bu borç yapılmış. 11 bin çalışanın ekmeği ve yüz binlerce çiftçinin emeği söz konusu. Bu yüzden işin içindekiler sorunları çözmeli. Macera aramanın ne şehre ne de çiftçiye bir faydası olmaz.

GASTROFEST’TE NE GÖRDÜM?

Heyecanım yüksek olduğu için cumartesi günü Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Ecdat Bahçesi’nde düzenlediği gastronomi festivalini ziyaret ettim. 2 saate yakın incelemeler yaptım.

Başlangıç gününde özellikle saat anlamında bazı sıkıntılar oldu. Yeni ve şehir için ilk olan bir organizasyon olması hasebiyle normal karşılanabilecek şeyler.

İlçe belediyelerinin önemli ürünlerini sergilemeleri şehirden farklı firmaların lezzetlerini sunmaları hoş görüntüler ortaya çıkarmış. İsteyenin düğün pilavı dahi yiyebilmesi çok güzeldi.

Geleneksel bir hal aldırılır ve üzerine koyarak giderse şehir için 5 yıla kadar çok önemli organizasyonlardan biri olur GastroFest… Bakın Tarım Fuarı ile marka olmuş Konya, zamanla bu özelliğini kaybetme eğilimi yaşadı. Dün en son 250 binden fazla kişinin festival alanını ziyaret ettiğini öğrendik. Üzerine koydukça daha güzel bir festival görebiliriz…

FUTBOL TURNUVASI DÜZENLİYORUZ

Sizlere fırsat buldukça spor yazmaya çalışırım. Bu hafta Alanyaspor ile berabere kaldık. Maçı izledim. Beklentisi büyük olmayanlar için bence harikulade bir Konyaspor izliyoruz bu sene. Koşan, ısıran, saha içinde oyuna göre taktik değiştiren, farklı varyasyonlar deneyen bir Konyaspor. Kaybetmeyi kabul etmeyen oyunu sonuna kadar kovalayan ve istediğini alan namağlup bir Konyaspor. Alanyaspor maçının teknik analizine girmeyeyim ama sanırım yazdığım cümleler bu maçı anlatmak için yeter düzeyde.

Başlıkta konuya gelecek olursam; Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak basın kuruluşları ve kurumların basın servisleri ile birlikte bir Futbol Turnuvası düzenliyoruz. Turnuvanın amacı basın kuruluşları ve çalışanları arasında dostluk kardeşlik ve kaynaşma sağlamak olacak. Elbette başarı sağlayan takımlara güzel hediyeler de vereceğiz. Sonuçları ve kazanan takımları medya kuruluşlarımızın spor sayfalarından ve ekranlarından takip edebilirsiniz. Farklı bir heyecan olacağı kanaatindeyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR