Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Paşa Paşa Gidin - Paşa Paşa Gelin

Paşa Paşa Gidin - Paşa Paşa Gelin

Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in, 20. hafta açılış maçında bugün Kasımpaşa’ya konuk olacak. Şehrimizin takımına, Torku Konyaspor’a başarılar dileyerek yazıma başlamak istiyorum.Torku Konyaspor, son dönemde oynadığı zorlu maçlardan birine daha çıkacak. Özellikle Mesut Bakkal geldikten sonra oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Torku Konyaspor güzel oyununu devam ettirmesi durumunda Kasımpaşa’dan da isteği sonuçla dönebilir. Bu hafta diğer maçlardan daha zorlu geçecek olmasını beklerken, öncelikle Kasımpaşa hakkında birkaç cümle yazmak istiyorum. 11.Hafta Gaziantepspor’u kendi evinde 3-0 yendikten sonra bir daha galip gelemediler. Bazen yenildiler bazen de berabere kaldılar. Kasımpaşa takımındaki en büyük sorun ise, Beşiktaş maçı tekrar edilecek kararının çıkması ile moralleri ve motivasyonunu maçlara verememesi, kesin kazanır denilen maçları bile kazanamaması durumu gözümüze çarpıyor. Kasımpaşa takımı bir çıkış arıyor lig başındaki gibi istikrarlı takım hüviyetini kazanmak için patlama yapacakları maç arıyorlar.

Torku Konyaspor, maça son zamanlardaki gibi, istekli akıllı ve galibiyeti düşünen oyununu, Kasımpaşa karşısında da sürdürürse puan ya da puanlar alması, ilk deplasman galibiyetini alması sürpriz olmaz. Kasımpaşa maçında Torku Konyaspor’un en büyük avantajı ise Kasımpaşa’nın hafta içi, çok tartışılan ve bir dönem gündeme oturan Beşiktaş ile maç yapacak olması var. Akılları ise Beşiktaş maçında olması kaçınılmaz olacaktır. Bu durumda Torku Konyaspor için büyük bir şans olacaktır. İlk yarıda oynanan maçta takımların isimleri dışında asla ölçü olamaz. Çünkü şuanda ne Kasımpaşa, o Kasımpaşa, ne de Torku Konyaspor, o Torku Konyaspor. Gerek kadroları, gerek oyun anlayışları, gerekse de saha içi performansları ve aldıkları sonuçlar, tamamen farklı. Fakat ne olursa olsun Kasımpaşa takımının oyuncuları asla hafife alınmayacak kadar kaliteli, kaldı ki son 8 hafta galibiyet alamamasına karşın attığı 30 gol ile hücum hattının etkisini görmek zor değil, bunun yanında ligin en az gol yiyen dördüncü takımı konumunda bulunuyorlar.

Karşılaşmanın zorluğunun yanında, teknik ve psikolojik de bir savaş olacağı kesin olmakla birlikte her sonuca açık bir maç bizleri bekliyor. İki takımın da futbol oynamak isteyişleri seyir zevki yüksek bir mücadelenin de olacağı kesin gibi görünüyor. Konyaspor’da özellikle Gekas ve Hasan Kabze bu maçın adamları olabilir, Djalma ise her zaman olduğu gibi Kasımpaşa’nın geri dörtlüsünü yoracaktır. Orta alan mücadelesinin çok olacağı maçta Selim ve Kokoloviç’ten de etkili defans anlayışını ve uyumlarını sürdürmelerini bekliyorum. Ayrıca Kasımpaşa takımı şut çekmeyi seven bir takım olduğu için Kaleci İtandje de göz önünde olacaktır. Kasımpaşa takımının bir özelliği de oyunu sert oynamaları, oyuncu kardeşlerimiz bu konuya dikkat etmeliler, maçın hakemi konusunda sezon başından beri neredeyse her maçta canımızı yaktıkları için konuşmayı yersiz buluyorum. 

Bu hafta ligin dibindeki 4 takımın birbirleri ile maçları olduğunu düşünürsek Torku Konyaspor’un alacağı galibiyetin önemi bir kat daha artıyor. Bu da takıma ayrı bir moral verecektir.

Ne diyelim Paşa Paşa gidin, Paşa Paşa gelin inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR