İsmet Karababa

İsmet Karababa

Pilottan kaptana

Pilottan kaptana

 

Gençlerbirliği kulübünün pilot takım anlayışını beğeni, takdir biraz da hayıflanarak Hacettepespor örneğinde gördük. Konya Anadolu Selçukspor'dan sonra Torku Konyaspor ile oynayan Gençlerbirliği'nin pilot takımı Hacettepespor iki maçta pilottan kaptana önemli mesajları vardı anlayana...

Yazımın başlığında “Pilottan Kaptana” derken kaptan anladığı mesajı, gerektiği dersi alsın veya almasın o kendi sorunlarıdır, ben kendi adıma aldığım mesajı düşüncelerim içinde sizlerle paylaşarak maçı değerlendirmek istiyorum.

K.Anadolu Selçukspor maçına 21.4 yaş ortalaması ile çıktıkları, kadro yapısını bir önceki yazımda Torku Konyaspor ile Gençlerbirliği takımlarının Pilot takım anlayışındaki farklılıkları yansıtarak Hacettepespor’u pilot takıma verilerle örnek göstermiş, değerlendirmeyi futbol ailesine bırakmıştım.

Aynı Hacettepspor'un kupadaki rakibi bu kez Süper Lig temsilcimiz hami takım Torku Konyaspor'du. Maç öncesi yönetimden kupa ve ligde iddialıyız mesajı verilmiş, teknik kadromuz da bu mesaja paralel olarak ideal kadrosu içinde yer alan Kaya, Tolga, Kokaloviç, Ali Çamdalı ve Recep gibi oyuncuları ile yeni transferlerimiz olan Barış, Özgür, Tufan, Benjamin Fuchs, Vedat ve Volkan ile takviye ederek oluşturduğu ilk on biriyle sahaya çıkarak rakibini önemsediğini gösterdi. Gerçi lig farkına göre sahadaki Hacettepspor'a karşı U21 takım takviyeli yedeklerimiz ile çıksaydık bile bu turu atlamamız gerekmez miydi?

Müsabakanın gidişinden endişe duyarak 46 dk. Mehmet Güven, 56 dk. Ömer Ali, 67 dk.Torje'yi oyuna alan Mesut Bakkal'ın maç boyu kenarda çırpışları dahi maçı normal süresinde bitiremedi. Uzatmalarda da beklenilen sonuç yakalanamadı ve penaltılara kalınca; işin doğası gereği tecrübe kazanırken, neticeyi değiştirebilecek pozisyonlara giren Romanya'nın Messi'si olarak yansıtılan kiralık oyuncumuz Torje'nin pozisyonlardaki kararsız, dikkatsiz, kontrolsüz bu görüntüsü ile Messi'ye haksızlık edilip biraz abartıldığını düşünüyorum.

Ali Turan, Tolga varken genç bir isim yerine sağ bek olarak 31 yaşındaki Benjamin Fuchs, Muhammed ile milli oyuncumuz A.Kerim Bardakçı'yı yetersiz görüp sol bek için alınan Özgür ile diğer transfer Barış'ın sahadaki bu görüntüleri ile gereksiz transferler olduklarını düşünüyorum.

Hacettepespor süper lig takımına karşı sahaya 16 yaşındaki Recep, 19 yaşındaki Haydar, İbrahim, Ayberk ve diğerleri 20 -21-22 yaşlarındaki futbolculardan oluşan yaş ortalaması 20.0 olan takımla mücadele ederken;  bizim Kaya'nın sakatlığı nedeniyle yedek kulübesine oturttuğumuz Kaleci Belec'e bir  şey olsa Süper Lig’de oynatma zorunda kalacağımız genç kalecimiz Emre'yi, değil oynatmak kadro dışında tutarak Kaya ile başlamamıza karşılık Hacettepespor'un 20 yaşındaki kalecisi Taha'ya güvenerek görev vermeleri takdir edilmesi gereken bir anlayışın yansıması değil midir?

Torku Konyaspor ve K.Anadolu Selçukspor gibi takımlarımızın iki ayrı statüdeki rakibi Hacettepespor ise maçın statüsü ne olursa olsun, rakip kim olursa olsun üstlendiği pilot takım misyonunun gereğini yerine getirirken ligde rakibi karşısında çıkardığı ideal on birinden sadece Berat'a yer verirken büyük  ve kendine güvenme edası içinde kupa ve ligi farklı düşünen anlayışı içinde ligde oynatmadığı futbolcularına şans vererek gösterirken acaba Gençlerbirliği'nden bizim ne eksiğimiz var, nerede hata yapıyoruz diyemeyecek miyiz?

Buradan herkes kendine göre anladığı, hissettiği, işine geldiği kadar bir sonuç çıkaracaktır çıkarmasına da, benim yazılarımı farklı mecralara çekme düşüncesi içinde olanlar İki maçta yaşanan, görünen gerçekleri nasıl yok sayacak şimdi ne diyebilecekler merak ediyorum.

Pilot takım ile ilgili yazılarımı okuyan akli selim herkes benim ne demek istediğimi, Torku Konyaspor'un geleceği ile ilgili hassasiyetimi, gerçekleri kapatma,  beni farklı yansıtma eğiliminde olup mazeret ortaya koymaya çalışanları da içinde yaşadığımız toplum çok iyi anlıyor ve de anlayacaktır. Ben dünden bu güne sorumluluklarımın bilincinde inandığım inanç ve değerlerimle yol aldım, almaya da devam ediyorum.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR