Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

El- birliğiyle

El- birliğiyle

Haftada bir gün yazılarımızla sizlere konuk oluyoruz, tabi Dünya’da, Ülkemizde ve Konya’mızda gündem o kadar hızlı ilerliyor ki bir konuyu yazsak aklımız bir diğerinde kalacak… Bu hafta birkaç konuya kısa kısa değinelim.

Geçtiğimiz hafta şehrimizde faaliyet göstermeye başlayan yeni bir derneğin tanıtım toplantısı vardı. Başkanlığını Dr. Abdullah Ağralı’nın üstlendiği Yönetiminde çok değerli isimlerin yer aldığı EL – BİR derneği yaklaşık bir yıldır faaliyetlerini sürdürmekte. İhtiyaç sahibi kimselere yardımcı olmayı destur edinerek yola çıktılar ve ihtiyaç sahiplerini belirlerken sadece insan olmayı kriter aldılar.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında devam eden zulümlerden kaçıp ülkemize sığınan mazlumların duraklarından biriside Konyamız. Sevginin, merhametin, muhabbetin başkenti olan şehrimiz son yıllarda Suriye’deki zulümden kaçan mazlumlara da sığınak olmuş durumda. Suriyeli sığınmacılarla birlikte tahmini 70 bin civarında mülteci, misafir Konya’mızda yaşamaya çalışmakta.

EL- BİR Derneği özellikle şehrimizdeki misafirlerimiz olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor. Şehrimizdeki diğer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla koordineli şekilde çalışıyorlar, aynı zamanda Valilik, Belediyeler ve Milli Eğitimle bilgi alışverişinde bulunarak bu insanların şehre adapte olmalarıyla ilgili çalışmalar yürütüyorlar. Aralarında Suriye’den gelen Hakimler, Doktorlar, Eczacılar var. Eğitimli birkaç dil bilen ve aralarında Türkçe bilenlerde bulunan bu kardeşlerimiz ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde ve sorunların çözümünde çok yardımcı oluyorlar. Dernek sosyal araştırmalar yapıyor ilerleyen günlerde bu raporları da bizlerle paylaşacaklar. Allah yardımcıları olsun.

Derneğin kapısı tüm hemşehrilerimize açık, ihtiyaç sahiplerine, zor durumda olan misafirlerimize yardımcı olmak için elbirliğiyle bir şeyler yapmamız lazım.

Bir Konser bin rezalet…

Dünyaca ünlü popçu Lady Gaga İstanbul’da konser verdi ben kendisini dinlemem, dinleyenlere de saygı duyarım… Lakin konserden bir gün sonra o zatın konserine giden gençlerimizin çarşaf çarşaf fotoğraflarını görünce ülkem adına büyük bir hüzne boğuldum. Animasyon ekibi olmalarını diledim ilk önce, sonra anladım ki bu gençler Avrupa’nın taa eski Pompei yaşantısını örnek alan çağdaş gençlerimiz(!) Allah’ım o gençleri ıslah etsin… Okullarımızda Din dersine karşı çıkanlar, genç yaşlarda namaz kılanları görünce kinlenenler, okullara mescit açılıyor diye sağa sola sataşanlar, İmam hatip okullarını bir türlü hazmedemeyenler… O konser fotoğraflarına iyi bakın gerçekten o kareler mutlu mu ediyor sizi? Dindar nesil yetişecek diye o kadar rahatsız oluyorsunuz ya hani… Peki o konserdeki nesilden razı mısınız?

Noktayı MİT koydu…

Şükürler olsun 101 günün sonunda Musul Başkonsolosumuz, konsolosluk çalışanları ve aileleri sağ salim yurda döndüler. Birileri salvolara başladılar… Ne karşılığında verdiler? Siz ne verdiniz? Amerika işin neresinde? Baylar, vatandaşlarımızı Mit aldı. Başbakanımızın dediği gibi ‘Kendine has yöntemlerle’… Tabi siz alışkın değilsiniz CIA sız operasyonlara… Neyse alışırsınız… Hatta sonra bu atıp tutmalarınızı unutur, siz de bizim gibi, Büyük Türkiye’nin vatandaşı olmaktan gurur duyarsınız.

Rabbim hakkımızda hayırlısını versin bundan güzel dua olmaz herhalde. Cumamız Mübarek olsun.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR