Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Recep Başkan, Konya’yı öksüz bırakmayın

Recep Başkan, Konya’yı öksüz bırakmayın

Öncelikli olarak şunu ifade edeyim;

Recep Başkan, siz daima çiftçiye sahip çıktınız, çiftçinin başı ne zaman dara düşse yanında oldunuz, bunun yanında yaptığınız yatırımlar, kurduğunuz tesisler ile sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin yanında oldunuz.

Şimdi ise sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin Recep Başkan’ın yanında olma zamanıdır.

Recep Başkanı kararından sadece bu aziz millet ve Konya çiftçisi, halkı ve kamuoyu döndürebilir.

BU SEBEPLE

                Konya’nın yetiştirdiği en değerli şahsiyetlerin başında gelen Recep Konuk’un Konya ve Türkiye ekonomisine yaptığı büyük katkıları bilmeyen, duymayan, görmeyen, şahit olmayan yoktur.

                Varsa da önyargılıdır.

                Böyle önemli bir değerin Konya’nın elinden kayıp gitmesine kimse sessiz kalmasın. Yarın başımızı iki elimizin arasına alıp kara kara düşünmek zorunda kalmayalım.

                Bugün Konya Şeker, iştirakleri ile birlikte binlerce kişiye iş, binlerce eve aş oldu. Ülke ekonomisine yaptığı katkılar ortada.

                Recep Başkan’ın başarılarını sayfalarca yazsak bitmez.

Hiç düşündünüz mü? Konya Şeker ve Recep Konuk’u böylesine sevdiren, gönüllerde taht kurduran, tüm insanların sevgi ve saygısını kazandıran sebep Konya ve ülkesini sevmesidir.

Doğup büyüdüğü kente vefası ve duyarlılığıdır.

Öyle ki, Konya Şeker, Konya’nın kaderini, çehresini, çevresini değiştiren her hayırlı işin içinde ve lokomotifi olmuştur.

                Kıraç Anadolu toprağını yeşillendiren, bir dönem Konyaspor’un, daha sonra bisikletçilerin elinden tutan, Cumhurbaşkanlığı bisiklet turnuvalarında kazanılan başarılar hep Recep Başkan’ın eseridir.

Eğitime verdiği önem ile Konya şeker adını taşıyan okulu ve spor kompleksi ile eğitimin öncüsü olan,

“Fukaralık bu milletin kaderi değildir” diyerek kalkınma hamlesi başlatan, her tür doğal afet karşısında çaresiz ve kimsesiz kalmış insanlara merhamet elini uzatan hep Konya Şeker olmuştur.

Hangisini yazayım, Organ bağışından, kan bağışına kadar, canıyla kanıyla bu memleket için varını yoğunu ortaya koyan, binbir zahmetle üreten çiftçinin alın terini kutsal bilerek, Konya çiftçisini karaborsacıların eline bırakmayan, kimseye muhtaç etmeyendir Konya Şeker.

Elimizi vicdanımıza koyalım ve düşünelim, bir memleket için daha ne yapılabilir?

Recep Başkan bir daha aday olmayacağım dedi ya, başta ticari, sonra siyasi rakipleri, çekemeyenler, sevmeyenler, yok etmeye çalışanlar,  mirasyedi düşüncesi içinde olanlar ellerini şimdiden ovuşturmaya başladılar.

İşin özü, koskoca Konya’yı Recep Konuk sırtladı götürüyor.

Konya’nın Recep Konuk’tan daha öğreneceği çok şey var.

Çünkü Recep Konuk memlekete eserler bırakıyor, Tarih yazıyor, işin önemli yanı Recep Başkan, bu tarihi ve bu eserleri memleketinin insanı ile gerçekleştiriyor.

Recep Konuk işte bunun için büyük.

Recep Konuk’ u tarih asla unutmayacak,

Peki ya, ticari ve siyasi rakipleri, çekemeyenler, sevmeyenler, yok etmeye çalışanlar,  mirasyedi düşüncesi içinde olanların esamesi bile okunmayacak.

Bu sebeple;

Recep Başkan, Konya’yı öksüz bırakmayın…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR