Rasim Atalay

Rasim Atalay

Sanki Konya ülkesinin kabinesi

Sanki Konya ülkesinin kabinesi

Önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından yeni bakanlarını ve yeni dönemde birlikte çalışacağı devletin üst düzey yöneticilerini ilan etmek üzere kameralar karşısına geçti.

‘Türkiye Yüzyılı’ mottosuyla yürütülen seçim çalışmalarının nihayete ermesinin ardından aslında en çok merak edilen konu da neredeyse tamamı revize edilen kabinedeki yeni isimlerdi…

Ekonomiden sağlığa, eğitimden milli savunmaya, içişlerinden dışişlerine, kültürden turizme, çalışma hayatından sosyal hayata kadar hemen her alanı kapsayan ve önümüzdeki dönemin yol haritasındaki en önemli kilometre taşlarından biri olan Bakanlar Kurulu, seçim sonuçlarının tasdik edilmesinin ardından hızlıca açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye Yüzyılı için kaybedilecek bir anın dahi olmadığını her fırsatta vurguladığı konuşmaları, Bakanlar Kurulu’nun açıklanması ile birlikte fiiliyata dönüşmüş oldu.

Öncesinde listeler havalarda uçuşuyor, herkes tahminlerini ortaya koyuyor, kuvvetle muhtemel olan bakan adaylarını sıralıyordu. Her listede de ekonominin direksiyon koltuğuna Eski Bakan Mehmet Şimşek oturtuluyordu. Bu anlamda kimse yanılmadı. Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Bu dönemde hem Mehmet Şimşek’ten hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ekonomiyi daha iyi hale getirmeye yönelik beklentilerimiz en üst seviyede.

KABİNEDE KONYA AĞIRLIKTA

17 bakanın bulunduğu kabinedeki isimlere baktığımız zaman Konya’nın kabinedeki ağırlığını görebiliyoruz. Bu bizi bir Konyalı olarak gururlandırıyor… Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, eski kabinede görevinden istifa etmeyen ve milletvekili adayı olmayan iki bakandan biriydi. Yeni dönemde de sağlık konusunda kendisinin tecrübeleri ile yol yürünmeye devam edecek. Hayırlı olsun.

Süleyman Soylu’nun bıraktığı İçişleri Bakanlığı koltuğuna kimin oturacağı da en çok merak edilen konulardan biriydi. İstanbul Valiliği görevini uzunca bir süredir yürüten, yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ilan edilemediği dönemde belediyeye de vekalet eden, yılların verdiği tecrübeye sahip olan Konyalı hemşerimiz Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı olarak atandı. Konyalı hemşerimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya da yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Kabine terazisindeki Konya kefesinin ağırlığını artıran bir diğer isim de Ömer Bolat oldu. Aslen Konya Ereğlili olan Ömer Bolat, Ticaret Bakanı olarak atandı. Ticarette de Konya’nın ağırlığı ortaya koyulmuş oldu. Allah mahcup etmesin…

Kabinede Konyalı isimlere tanınan pozitif ayrımcılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Konya ülkesi’ gafını da akıllara getirmiyor değil. Türkiye yüzyılı dairesinin içerisinde bir Konya yüzyılı görülüyor. Öyle anlaşılıyor ki, Türkiye Yüzyılı’na Konya’nın da imzası gösterişli bir şekilde atılacak. Konya’nın seçimlerde ortaya koymuş olduğu tavır da karşılıksız kalmadı, kalmayacak…

NERELİ OLDUKLARI MI,

NE OLDUKLARI MI ÖNEMLİ?

Kabinenin tek kadın bakanı olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın da Konyalı olduğu ifade ediliyor. Ancak bizim yaptığımız kısacık araştırmaya göre Mahinur Hanım, komşu şehrimiz olan Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinden.

Esasen bu isimlerin nereli olduklarından ziyade ne oldukları, kim oldukları, ortaya koydukları ve koyacakları vizyon önem taşıyor. Dünden yarına gidilen süreçte geçmişteki birikimlerini, tecrübelerini geleceğe aktarabilecek isimlerle yol yürümek bu dönemde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elini kolaylaştıracaktır. Beklentileri karşılayacak, Türkiye Yüzyılının inşasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a omuz verecek, bugün var olan belli başlı sorunların en kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlayacak ve geleceğe emin adımlarla ilerletecek bir kabinenin var olduğunu, kabinedeki isimler üzerinde yaptığımız araştırmalar neticesinde anlayabiliyoruz.

Şimdi hız kesmeden, hemen yarın ilk kabine toplantısı yapılacak. Bakanlar Kurulu’nda yeni dönemin yol haritası belirlenecek. Türkiye Yüzyılı için yeni müjdeler, tüm Türkiye’yi kapsayacak yenilikler, her bir vatandaşa dokunacak olan güzellikler, bu büyük sorumluluğu üstlenen tüm bakanlardan ve tabii ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklenecek.

Ülkemiz için yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR