Uğur Özteke

Uğur Özteke

Tahir Başkan büyük politikacı

Tahir Başkan büyük politikacı

Konya’da yaşayan, Konyalı olmaktan gurur duyan ve mesleğimiz olan yerel gazetecilik nedeni ile de şehri dolu dolu yaşayan bir insan olarak 365 gün şehri yazıyoruz. Allah’a çok şükür Türkiye’de hâlâ 365 gün yerel yazı yazan bir ikinci “Uğur yok”.

Ama yerel yazı yazmak o kadar sıkıntılı ve zordur ki…

Adı üstünde “Yerel”…

Yazdığınız her yazı, bir dostunuza, bir abinize hatta bir yakınınıza dokunacaktır. Dokunur da.

Mesela Tahir Akyürek Bey 30 yıllık abimizdir, dostumuzdur.

Buna rağmen biz de nerede ise 165 gün Tahir Başkan’ın sorumluluk alanını eleştiririz. Hele hele önce büyükşehir ardından da büyükşehir yasasının çıkması ile havadan suya, zabıtadan yola, eğitimden sağlığa her şeyin ucu Tahir Başkan’a dokunur.

Tüm bu gelişmelere rağmen Allah’a çok şükür Tahir Başkan’ın büyük olgunluğu, bizim de kendisine olan saygımız ve inancımız ile biz hâlâ ilk günkü gibiyiz.

Bu sütundan defalarca gurur duyarak yazdık “Tahir Başkan’ın en iyi gazeteci dostuyuz” …

Allah’ın izni ile de bu dostluk ölünceye kadar bu böyle gidecek.

……….

Tahir Başkan dün yeni bir projeye daha “Bismillah” diyerek düğmeye bastı.

Dün Akşehir ve Yunak’ta idi. Başkanımız ve ekibinden Allah razı olsun, bu ilk çalışma içinde bizi de yanlarına almışlardı.

Tahir Başkan 28 ilçeye bire bir giderek resmen sokakta olduğunu dahası sadece partililerle, yöneticilerle, üst düzel insanlarla değil hatta muhtarlarla bile değil ilçedeki; beldedeki köylerdeki her insan ile bire bir görüşmeye başladı.

Aslında Tahir Başkan’ın en çok eleştirildiği “Randevu alamıyoruz”, “Ulaşamıyoruz” iddialarına da artık pek katılmıyorum.

Başkan’ı biraz dikkatlice izlediğiniz zaman güne bir kahvaltı programı ile başlayıp bizim gibi gün içerisinde usulen de olsa yedi sekiz masaya oturup oturup kalkıyor.

Konya inanılmaz eserlere kavuşuyor. Bizi bilen bilir. Asla Tahir Başkan’a yalakalık olsun diye demiyorum, ama siz de bizim gibi bir Yunak’a gelir misiniz?

Cumhuriyet tarihinde yapılmamış işleri şimdi Büyükşehir yapıyor. Ne bileyim modern çocuk parkından, yangın söndürme eğitimi ve cihazlarına kadar köy köy verilmiş.

Mesela dün Sayın Vekil Mustafa Baloğlu hatırlattı. Eskiden Akşehir’de mezarlığa kiremitli duvarlardan atlayarak girilirmiş. Bugün en ücra köşedeki mezarlıklarımızın hali çok net ortada.

Tamam yine birileri Konya’ya ne yaptı? 70 üst geçit yaptı! Diyecek. Bazı üst geçitlerin yer ve işlevlerine ben de katılmasam da kaçınız yaya üst geçitlerde alttan ısıtma sistemi olduğunu biliyor?

Çünkü “Köprülü Tahir Paşa” diye eleştiren kesim hep en son model otomobillere binen insanlarımız ve onlar yaya üst geçitlerinden belki de hiç geçmediler.

Mesela bir TORKU ARENA pat diye Türkiye’nin gündemine oturdu. Haaa Tahir Başkan’ın bu mütevazi yapısından sporda göklerde uçacağımıza hâlâ arada bir çakılıp tekrar uçuşa geçme işine ben de bozuluyorum ama kim ne derse desin Tahir Başkan bu büyük siyaset adamlığının yanında çok mütevazi bir yapıya sahip. Hatta bu mütevazilik bazen adamı çıldırtıyor bile.

Her şeye rağmen ben Tahir Başkanı ilk günkü gibi sevmeye devam ediyorum.

Son konu. Tahir Başkan yıllar önce ilk KOMEK’i açarken “KOMEK’ler Türkiye’nin en büyük üniversitesi olacak” demişti. Bende gülmüştüm. Dün öğrendim ki KOMEK öğrenci sayısı 260 bin olmuş ve Akşehir Meydanı’nda Tahir Bey bu kez KOMEK’İ “Türkiye’nin Halk Üniversitesi” olarak ilan etti. KOMEK’ler konusunda da Ahmet Köseoğlu ve ekibini de yürekten kutlamak isterim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar, nerede kuvvet görürse hak orada sanır, oysa hak ile güç pek az birleşirler

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı’da bisikletliler ters yoldan ilerlemedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR