Uğur Özteke

Uğur Özteke

TAMAM, TAMAM DOĞAL AFET VAR …

TAMAM, TAMAM DOĞAL AFET VAR …

İnşallah güzel, sıcak, mutlu sağlıklı ve huzurlu bir hafta sonunu hep birlikte geçiririz.

365 gün yerel yazı yazan bir “manyak” olarak yazı konusunda hiçbir gün sıkıntı çekmedim.  Çok şükür.

Ama ya anlaşılmakta, ya da yazı konularının yöneticilerimizi rahatsızlık derecesinde bilgisayarın karşısında bazen donar kalırım.

Bugün de o günlerden biri işte.

Şehrin üst kesimi ile alt ve orta kesimindeki insanlarımız arasında ezilip kalmış durumdayız.

Özellikle bu hafta başından bu yana bölgesel yağışlardan dolayı mağdur olan insanlarımız esnaflarımız adına birkaç konuya sadece değinmek istedik. Siyasal kesimden ve yöneticilerden en kibar şekli ile “Bu bir doğal afettir” açıklaması ile gereken cevabı aldık.

Tamam, tamam ben aldım kabul ettim.

Bu şehirde ne bir alt yapı sorunu var ne bir tek üst yapı sorunu var.  Şehirde asla sorun filan yok. Sadece doğal afet yaşandı. İnşallah mağdur vatandaşlara diğer illerde yapıldığı gibi afet kapsamında destekler sağlanır, başta da borçlarının silinmesi yeni krediler verilmesi gibi.

………..

Şimdi izninizle bu hafta yaşanan doğal afet sonucu sizlerin yani okurlarımızın bize göndermiş olduğu afet karelerinden bir kaçı.

Doğal afet sonucu SOBE’yi de sel almış.

 

foto-1-453.jpgfoto-2-385.jpg

İsteyenlere vatandaşın içeride nasıl suda yürüdüğünün video çekimleri de var.

TAKTI MI TAKTI DEMEYİN

KTO Fuar alanı içerisinde yapılan Voleybol Turnuvasının yanılmıyorsam son günü. Perşembe günü öğleden sonra final karşılaşmalarından gelen görüntülerden bazıları.

foto-3-002.pngfoto-4-001.png

Bu kez oyuncular müsabakalar yapılırken servis kullanmadan önce tavandan damlayan suları havlular ile silmeye çalışıyorlar.

Neyse iki gün önce sporcuları tehdit eden yöneticiler rahat olsun. Bunların video görüntülerini finali izlemeye giden insanlarımız çekip gönderdiler.

NEVŞEHİR’DEN GÜZEL BİR KARE

Bir okurumuz taaa Nevşehir’den çekip göndermiş.

foto-6-061.jpgfoto-7-036.jpg

Duyarlı okurumuz fotoğrafların altına da şöyle yazmış “Uğur abicim burası Nevşehir parkı. Her parka böyle yapılsa yaz ve kış kuşlarımız aç kalmaz ve pis yerlere bıraktığımız mikrop saçan gıdaları yemek zorunda kalmazlar…”

Bizim parklarımızda da belki böyle ufak tefek çalışmalar vardır. Benim pek park kültürüm olmadığı için bu konuda cahilim. Ama Nevşehir Belediyesi yöneticilerini kutluyoruz.

BİZ OLMAYIZ

Hani hep bizi yönetenlere ya da yetkililere kızıp dururuz ya. Aslında biz OSMANLI BANKASIYIZ… Yok birbirimizden farkımız. Böyle bir zihniyete yönetici ne yapsın? Yetkilisi ne yapsın?

foto-9-008.jpg

Burası Büyükşehir Belediyesinin önü. Burada her gün yarım saat durun bunun gibi en az 10 kural tanımaz kendisince uyanık insan görürsünüz. İnsanlar arka arkaya sıraya girmiş ışığı bekliyorlar kimin umurunda. Amcam burnunu soktu mu tamam. Ya gerisi?

Benden sonrası tufan…

………….

Hadi size iyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insan aklındakileri söyleyecek cesareti olmadığında korkar

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Kul hakkından korktuğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR