Hasan Durucan

Hasan Durucan

TAŞERON DEĞİLİZ

TAŞERON DEĞİLİZ

"Ulusal Basın: Belki de Galatasaray’ı şampiyonluktan ettik diyor musunuz?

Aykut Kocaman: “Biz kimsenin taşeronu değiliz. Amacımız kimsenin yoluna taş koymak da değil. Burası Konyaspor. Futbolda büyümek isteyen bir şehir. Kendi hayallerimiz, hedeflerimiz var. Öyle bir düşüncede değiliz."

XXX

Aykut Hoca’nın cümle içerisinde kurmuş olduğu sözcüğü köşe başlığı yapayım ki tarihin tozlu raflarında yerini alsın istedim. Aslında saha içerisinde olduğu gibi saha dışında da futbol dersi veriyor sayın Kocaman ama bazılarının buna algısı yetmiyor. Bazısının da işine gelmiyor. Futbolu sadece üç figüran üzerine kurulu bir düzenin içerisinde ne kadar ülke futbolundan başarı beklenebilirse tam da o noktadayız.

Eskiden birine borcumuz olup da ödeyemediğimiz de utancımızdan sokağa çıkacak yüz bulamazdık ki şimdi pişkin pişkin geziyoruz. Soruyorum şimdi hepimize; borç batağında yüzen üç İstanbul takımının birkaç oyuncuya verdiği ücretle kadro kuran Anadolu takımları mı başarılı yoksa trilyonlarca borçlanıp da Avrupa dediğimiz arenada varlık gösteremeyip ligde bu Anadolu takımlarına sekiz on puan fark atan İstanbul takımları mı başarılıdır? Dünya nasıl beşten büyükse Anadolu da üçten büyüktür. Bunu da kabullenmeden bir arpa boyu kadar yol alamayacağımız gün gibi ortada duruyor.

Her zaman söylerim ki futbol çoğu zaman futbolun ötesinde bir oyundur. İçerisinde matematik vardır. Geometri, felsefe, psikoloji, sosyoloji ve hatta tarih bile barındırır. Şehrin köklü bir futbol kültürü olduğu gibi tecrübeli ve deneyimli bir teknik adamı da var. Biz de kendi çapımızın yettiğince belli prensipler içerisinde oyunumuzu sahaya yansıtıp seyircimiz önünde Galatasaray karşısında bir puan aldık. Ne mutlu ki bizim de hayallerimiz var ve gelecek adına kurulan temellerin tuğlasını teker teker atıyoruz. Önümüzde bunları konuşacağımız uzun bir süreç bizi bekliyor.

Her şeyi bir kenara bırakalım, ölüm denen bir gerçek de var. Talihsiz bir kaza sonucu yaşamını yitiren Alanyaspor'un Çekyalı oyuncusu Josef Sural da aramızdan ayrıldı. Ailesine, sevenlerine, Alanyaspor camiasına başsağlığı; yaralı futbolculara da acil şifa diliyorum. Muhtemelen Ramazan'ın ilk gününe denk gelen Alanyaspor maçı da iptal olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR