Uğur Özteke

Uğur Özteke

Taşeronlar önce uçtu, sonra kafa üstü çakıldı…

Taşeronlar önce uçtu, sonra kafa üstü çakıldı…

Ya ne olur birileri taşeronlar hakkında net ve düzgün bir açıklama yapsın.

Biz Ankara’da ne oluyor? İstanbul’dakiler ne yapıyor? Bilmeyiz, anlamayız.

Amma velakin Allah’ın izni ile Konya’da nerede ne oluyor? Kim ne dedi bilgi sahibi oluruz.

Sayın Başbakanımızın taşeronlar ile ilgili açıklama yaptığı gün aldığı dua Başbakan’ın sadece bu dünyasını değil öbür dünyasını da kurtarmıştır.

Ancak aradan 24 saat geçti, bize telefon edip sevinçlerini paylaşan taşeron işçileri bu kez kafaları allak bullak olmuş vaziyette “Bizim halimiz ne olacak?” abi diyorlardı.

Aslında bize bu tür soruları soran işçi kardeşlerimiz inanın bizden daha çok bilgi sahibi idiler. Çünkü onlar “gelecekleri” ile ilgili ne varsa okuyorlar, ne işitiyorlarsa inanıyorlar kelime dahi atlamıyorlardı. İlk gün Başbakanımızın açıklamayı yaptığı gün şehirde görebilen gözlerin hissedebilen kalplerin bayramı vardı.

İkinci günü,  taşeron işçilerimizden gelen soruları “Vallahi bilmiyorum” ile geçirdikten sonra üçüncü gün o sevinç rüzgarı tamamen tersinden esmeye başlıyor, dahası telefonda hüngür hüngür ağlayan insanları bu kez biz teselli etmeye onları ümitli kılabilecek “yalanları” sıralamaya başlıyorduk.

Çünkü Sayın Başbakan’dan sonra bakanından müdürüne herkes kendince bir şeyler söylüyordu. 

Dedik ya rüzgar geri dönmüştü.

Perşembe günü akıllı uslu akl-ı selim bir abimiz çıktı geldi. Onun dünyasında taşeronlar yoktu. Laf döndü dolaştı bu konuya gelince abimiz ses tonunu azalttı masaya biraz daha yaklaştı. Sanki bizi birileri dinliyordu da o duyulmasını istemiyordu sonra sordu; “Uğur abi Başbakanı bu konuda kandırmış olamazlar değil mi? Başbakan bu konuda atlamadı değil mi?..

Yuh yaaa.

Bu nasıl bir dünyadır?

Ortalıkta nasıl bir bilgi kirliliği vardır?

Ya da yetkili yetkisiz niye herkes kafasına göre taşeron açıklaması yapmaktadır?

Hakikaten ne olacak şimdi?

Mesela bizim taşeron işçisi Belediye otobüs şoförleri ne yapacaklar şimdi?

Emekliliği gelmiş ama ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda kalan taşeron işçisi şimdi işten mi çıkartılacak?

Yeniden bir sınav mı var?

Bu güvenlik soruşturması işi de ne?

Şu anda da bu adam çalışabilir. Adam güvenlik soruşturması yapılmadan mı çalıştırılıyor? Güvenlik soruşturmasında sabıkalı, sıkıntılı ise hala niye çalıştırılıyor?

……….

Bu ve bunun gibi zaten bıçak sırtındaki garip taşeron işçilerinin kaderi ile ümitleri ile gelecekleri ile ne olur alay etmeyin.

Hem ayıp hem de günah.

 Lütfen birileri en yüksek yerden bu konuları bir an önce net ve kesin bir şekilde açıklasın. İnanın böyle aileler biliyorum. İnsanlar ağlıyor. Allah’tan korkmasalar birisi telefonda şöyle diyordu “Abi bu kez de olmazsa yaşamanın anlamı yok. Ailemin yüzüne bakamıyorum” diyordu.

Hani hem diyoruz ya Allah rızası için empati.

Bu insanlar bizim insanımız. Bu insanlar Başbakan’a inandı ve belki de ömürlerinde ilk kez AK Parti’ye oy verdiler.

Hani seçim sonunda millet birbirine soruyordu “Ne oldu da AK Parti’nin oyları birden böyle patladı?”

Hiç bunları düşündünüz mü?

100 defa yazdık, 200 defa ifade ettik. Bir şehir 100 yılda bir Başbakanı ancak çıkartır. O da çıkartabilirse. Biz Sayın Davutoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca ilk defa bir Başbakan çıkarttık. Bir daha da çıkartamayız. Şu andaki bizler çok şanslıyız. Bu şansımızı el birliği ile çok iyi değerlendirmeliyiz.

Ama bu şehrin başbakana inanarak oy veren akıllı adamı bile taşeronlar konusunda “Uğur abi Başbakan bu konuda atlamadı değil mi?” diyebiliyorsa şehir adına da Başbakan adına da çok çok üzülürüm.       

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çalışanlar kötülük etmeye vakit bulamazlar, çalışmayanlar ise kendilerini kötülüklerden kurtaramazlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ahmet Özcan caddesindeki trafik ışıklarında özellikle de kavşaklarda kırmızı ışıkta geçmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR