Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Tokalaşıyoruz, Sarılıyoruz, Öpüşüyoruz!

Tokalaşıyoruz, Sarılıyoruz, Öpüşüyoruz!

O yumruk tokuşturma olayı falan kalmadı. ‘Amaaaan… ne olacaksa olsun yeter’ cümleleri esnasında aynı o bildiğimiz eski usullerle sımsıkı sarılıyoruz. Kemikler yerinden oynuyor. Az mesafeli biri ise musafaha yapıyoruz. Yani sıkıca tokalaşıyoruz. Sımsıkı sarıldıklarımızı ‘mucuk mucuk’ yanaktan öpmeyi de ihmal etmiyoruz.

Kabul. Bunların hepsini çok özledik.

Lakin korona belası tam anlamıyla defolup gitmedi. Varyant maryant diye korku salacak cümle kurma niyetinde değilim. Ben de biraz daha rahatlama, rahat olma tarafındayım. Ancak tedbir kısmını tamamen elden bırakırsak acı reçeteler önümüze gelebilir.

Tamam bir araya gelelim. Bol bol hasbihal edelim. Ancak sarılmak, koklaşmak, öpüşmek, tokalaşmak nedir yahu…

Bunları yapmak zorunda değiliz. Çevremizde aşı olmayan kim varsa aşıya teşvik edelim. Ve bir an evvel bu musibetten kurtulalım.

KONYA PİLAVINI ÇOK ÖZLEMİŞİZ

Düğünlerde kucaklaşmalar daha fazla biraz daha dikkatli olmakta fayda var.

Bunun yanında ortada bir de gerçek var.

Bugünlerde birkaç kez Konya düğün pilavını aylar sonra bildiğimiz ortamda yeme fırsatı buldum. Nasıl da özlemişiz. Nasıl da heyecanla zevkle sallanıyor kaşıklar.

Eskisi gibi değil. Tabaklar ayrı. Aynı tasa kaşık sallamıyoruz. Olsun o kadar. Her şey daha büyük sıkıntı yaşamama adına…

Korona belasından kurtulduğumuz vakit çok daha sıkı bir kucaklaşma yaşarız. Ne olur rica ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızın durumu ortada. Aylarca neler çektik neler… Şimdi tam iyileşme başlamışken daha kötü şeyler ile karşı karşıya kalmayalım.

HASTANELERDEN RANDEVU ALMAK BU KADAR MI ZOR?

Sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek az. Bu süreçte gerçekten ailelerinden feragat ederek canhıraş gayret gösterdiler. Samimi olanlardan Allah razı olsun.

Lakin ortada bir sıkıntı var. Sürekli olarak vatandaşlardan hastanelerden randevu alamadıklarıyla ilgili şikayetler geliyor.

Özellikle profesör doçent ve öğretim üyesi seviyesindeki bazı doktorların pandemi meselesini kullanarak diğer branştaki hastaları almadıkları şikayetleri yoğun şekilde konuşuluyor. Sağlık Bakanlığı hocalara bu süreçte çok fazla yaptırımda bulunamıyor. Malum pandemi herkesi abandone etti.

Birçok branşta hastaların daha kolay randevu almaları için illaki bakanlık düzeyinde yapılacak girişimler olacaktır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması hepimizin ortak isteği değil mi?

 

KARATAY’IN LAVANTA BAHÇELERİ

Cumartesi günü çocukluğumuzda futbol oynayarak ezdiğimiz tarlalardaki lavanta bahçelerini gezmek için Karatay ilçesinin Saraçoğlu Caddesi’ne yakın bölümündeki lavanta bahçelerini gezdik.

Aman Allah’ım! Nasıl kalabalık… Millet akın etmiş. Herkes misler gibi tüten lavanta kokuları eşliğinde fotoğraf çektirmek için sıra bekliyor.

Gelinleri damatları mı ararsınız… Nişanlıları, şehir dışından gelenleri mi görürsünüz…

Ortam süper. Fotoğraf çektirmek için harika alanlar yapılmış. Ücretsiz çaya suya kadar her şey düşünülmüş.

Karatay Belediyesi özelinde Başkan Hasan Kılca’yı tebrik ederiz. Belediyecilik gerçekten bazen böyle ufacık bir dokunuşla on binlerce gönlü hoş etmektir. Teşekkürler Kılca Başkan…

Hem tanıtım açısından hem de lavanta fikrini büyütme ve lavantadan çeşitli ürünler elde etme adına bu bahçeler çok kıymetli. Tüm Konyalılara bu güzelliği görmelerini tavsiye ediyoruz. Biz ailecek gittik çok memnun kaldık…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR