Atilla Mert

Atilla Mert

Torku Arena’da tarihe damga vuruldu

Torku Arena’da tarihe damga vuruldu

Tarihe damga vuran bir karşılaşmaya ev sahipliği yapan Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında arzu ettiği üç puanı alarak sıralamada korkulu rüyalar görmeyeceği bir yere oturdu.  Her şey çok güzel başladı, bugün günlerden Cuma, bugün taraftar gelmez diye düşünceler oluşmaya başlamışken, maçın başlamasına 10 dakika kala tribünlerin büyük bir bölümü taraftarlar tarafından dolduruldu, karşılaşmanın başlaması ile birlikte Konyasporlu futbolcular tarafından sağ ve sol kanatları kullanarak mücadeleci bir oyun sergilemeye başlamışken, daha 19. dakikada tarihi bir ana tanıklık ettik.

Kasımpaşalı futbolcu Babel’in yerde yattığını gören Kaya Tarakçı topu taca atmak isterken, saha içinde kalan top, taca değil Ömer Ali’nin göğsünde yumuşatarak saha içinde kalmasını sağlamış, saha içinde hiçbir futbolcunun müdahale etmediği meşin yuvarlağa Kasımpaşalı Ryan Donk’un topu alarak orta sahanın biraz ilerisinden aşırtma vuruşu ile Konyaspor ağalarına göndermesi saha içerisinde soğuk bir duş etkisi yapmıştı.

Herkes şaşkınlık içinde sahada olan bitene bakıyorken sahneye Şota Arveladze çıktı, önce taraftara dönerek bu gol, telefi edilecek dercesine el işaretleriyle taraftarı sakinleştirmeye çalıştı, golün ardından sahada tartışmalar yaşandı. Bu sırada Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze oyuncularına gol yemeleri yönünde bir işarette bulundu. Daha sonra santradan aldığı top ile kaleye kadar ilerleyen Hasan Kabze rakip kalecinin de boş bıraktığı kaleye bu tarihi golü attı. Futbol adına bütün güzelliklerin yaşandığı bir karşılaşma oldu. Bu arada bir fair-play hareketi de sahanın yıldızlarından Kaya Tarakçı’dan geldi. Hakemin rakip oyuncudan çıktığını kale atışı ile başlaması gerektiğini işaret etmişken, Kaya’nın kendisi tarafında topun dışarı çıktığını belirtmesi daha sonra Korner atışı ile rakip takımın oyuna başlaması futbol adına sadece skor tabelasından ibaret olmadığını gösteren gecede fair-play adına her şey vardı.

Torku Konyasporlu futbolcularımızdaki kazanma mücadelesi ve azmi karşılaşmayı izleyen taraftarlarımızı memnun etti. Daha önceki yazılarımda da belirtmiş olduğu gibi her maçı kazanacağız diye bir şey yok. Önemli olan saha içindeki futbolcularımızın mücadele isteği ve arzusu, kaybettiğimiz birçok karşılaşmada bu taraftar futbolcularımızı alkışlamasını bildi. son 3 haftada oynanan mücadeleci futbol ile taraftarlarımızın umutlarını bir kez daha artırdı. Geçtiğiniz haftalarda eleştiri yağmuruna tutulan teknik heyet ve futbolcular aldıkları puanlarla Konyasporlu taraftarların kalbinde yeniden taht kurmaya başladı. Özellikle Kalecimiz Kaya Tarakçı’ya bir parantez açmak istiyorum. Resmi sözleşmeye imza atarken vermiş olduğu bir söz vardı. Bu sezon kaleyi teslim alacam, hiç kimseye kaptırmaycam diyerek söz vermişti. Bu sözünün arkasında durdu.

Son haftalardaki başarılı kurtarışları ile kendini kanıtlamış oldu. Kendisini ayrıca tebrik ediyorum. Taraftara gelince taraftar yine görevini yaptı. Karşılaşmanın başından sonuna kadar 12.adam görevine yerine getirdi. Takımına verdiği destek ile bütün kulüpleri yine kıskandırdı. Torku Konyaspor’da artık seyirci kavramı yok, taraftar var. Çekirdek çitleyen, oturduğu yerden ayağa kalkma alışkanlığı bile olmaya, heyecansız sinema seyreder gibi maç izleyen bir seyirci porföyümüz yok artık. Özellikle Maratonda oturan taraftarlarımızın, taraftar grupları ile birlikte tribünleri bir karnaval havasına sokmaları bizleri ayrıca duygu seline sokuyor. Yıllarca arzu ettiğimiz, taraftar portföyüne şimdi kavuştuğumuz için büyük mutluluk duyuyorum. Torku Arena’ya, bu güzel taraftara Avrupa kupası yakışır, yönetimin yeni sezonda bu beklentileri boşa çıkarmayacağını düşünüyor, bu hafta sonunu bizlere dolu dolu yaşatan taraftarlara, teknik heyete ve bütün futbolculara saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Atilla Mert Arşivi
SON YAZILAR