Uğur Özteke

Uğur Özteke

ULAŞTIRMA BAKANI KONYA’YA NİYE GELMEDİ?

ULAŞTIRMA BAKANI KONYA’YA NİYE GELMEDİ?

Bazı okurlarımız uzun yazdığımız için kızıyorlar. Bu yüzden kısa kısa herkesin anlayabildiği ya da anlamak istediği kadar notlarımızla haftanın ilk yazısına başlayalım.

FETHİYE ONSUN’DA HAREKET BAŞLAMIŞ

Bir okurumuz bizi günler öncesinden şöyle uyarmış ve tedirginliğini dile getirmişti. Selçuklu ilçesi sınırları içerisinde bulunan başarılı okullarımızdan Fethiye Onsun İlköğretim okulumuzun 2 binasından birini yenisi yapılacak diye binayı yıkmak için kapı pencere söküm işlemi başlamıştı. Böyle olunca öğrencilerin bir bölümü okuldan çok daha uzak bir okula geçici olarak gidecek ve yeni okul binası da yeni eğitim yılına yetişecekti. Veliler, “bize inşaatın başlamaması, yıkılıp yapılacak denilen binanın tehlike arz ediyor olması yine bu binaya madde bağımlıları ve bazı kişilerin girip çıkması okulun diğer binasında eğitim gören öğrencilerin velilerini huzursuz ediyor” diyorlardı. Bu yüzden de veliler bize sürekli, “Bu konuyu araştırıp gündeme getirirseniz memnun oluruz. Veliler olarak çok tedirginiz” diye yazıyorlardı.

foto-1-566.jpgfoto-2-465.jpgfoto-3-322.jpg

Bu velilerden birisi duyarlı okurumuz geçtiğimiz cuma günü bu fotoğrafları bize tekrar gönderdikten sonra yeni bir gelişmeden bizi şöyle haberdar ediyordu;

“Uğur Bey tepkilerden dolayı bugün çalışma başlamış galiba. Durumu çalışanlara sorduk. Yakında çatıdan başlayıp yıkım başlayacak diyorlar. Tabii ki bu çalışma yeniden durmaz ise. Biz bu çalışmanın yeni eğitim yılına yetişememesinden ve çocuklarımızın yine o uzak okula gitmesinden ve mağduriyetin devamından çok endişeliyiz”…

…………..

Para olursa o okul yetişir, biz yetişeceğine ve mağduriyetin seneye kalmayacağına inananlardanız. İnşallah yanılmayız, mahcup olmayız.

AHMET ACARSOY BEY’LE HELALLEŞTİK

Çok üzüldüğümüz için cumartesi günkü yazımızda kendisine cevap vermek zorunda kaldığımız Ahmet Bey aynı gün şöyle bir yorum yaptı;

“Uğur Bey kardeşim yazınızı okudum. Okurunuzun düşüncelerine değer verdiğiniz ve yayınladığınız için teşekkür ederim. Öncelikle sizin kalbinizi kırdığım içinde özür dilerim. Hakkını helal et aslında samimiyetinizden bir şüphem yoktu ama üst üste her gün Ak Parti adaylarını tanıtma serisine devam ettiğin için ilk planda benim tepkim insafsız oldu. Okudum size hak verdim. Yalnız bir şeyi yazmadan geçmek istemiyorum. Bu adaylara kefil olmak konusunda zaten dürüstlük bir erdemliktir. Önemli olan iş başına geldiklerinde yapacakları işlerde adil olabiliyorlar mı? Mevki makam…. Tahir Akyürek Başkan, Konya’ya ne verdi bu kadar imkan içerisinde ne yaptı? Bir tramvay projesini bile elimize yüzümüze bulaştırdık. Firma seçimi güzergah vs… vs… ama ne oldu ödüllendirildi. Milletvekili yapıldı. Onun için şimdiden hiç kimseyi şımartmayalım şimdiden. Tekrar hakkını helal et kardeşim saygı ve sevgilerimle….”

…………

Helal olsun Ahmet abicim. Bazen belki bizde fazla kırılganlık gösteriyoruz. Ama inanın empati yapılsa pek çok eleştiriyi hak etmiyoruz. Hata yapabiliriz ama Allah için bu hataları bile bile, bilinçli olarak, birilerine hizmet etmek için ya da bir şey karşılığında yapmıyoruz.  

KURTULUŞ MAHALLESİNE

MEDAŞ’TAN SEVİNDİRİCİ HABER

Yine cumartesi günü eğitimci bir abimizin uyarısı ile Kurtuluş Mahallesi Çığır Sokak’ta yol kenarında duran tehlike arz eden elektrik direğini fotoğraflı olarak sizlerle paylaşmıştık. Yazının çıktığı gün yani cumartesi günü MEDAŞ’ın duyarlı üst düzey yöneticisinden bu konuya şu yorum geldi; “Uğur Bey konudan bilgimiz var, perşembeye kadar hallediyoruz orayı”…

Teşekkürler MEDAŞ…

SARAYÖNÜ’NDE AK PARTİ’NİN MİTİGİNDE NE OLDU?

Hafta sonu yine özellikle Sarayönü’ndeki bazı okurlarımız bizi duman ettiler. Bilmiyorum biraz sonra aşağıda yazacağımız konu başka yayın organlarında çıktı mı? Bize bu konuda bazı görüntüler de gönderdiler. AK Parti’nin Sarayönü mitinginde mitingi izleyen bazı vatandaşlar siyasileri protesto etmişler. Gerginliğin artması üzerine devreye giren jandarma ekipleri olayın büyümesini önlemişler. Yine bir okurumuz bizi bu konuda uyardı. Şöyle diyordu “24 Haziran 2018 genel seçimlerde Cumhur ittifakının yüzde 82,2 oranında oy aldığı bir ilçede yuhalamalar yaşandı…”

Demek ki Sarayönü’nde bir sıkıntı var. O sıkıntı sandığa kadar giderilmez ise ne olur? Onu da bilmiyoruz. Biz de merakla sonucu bekliyoruz.

ULAŞTIRMA BAKANI NİYE GELMEDİ?

Dün sabah 10.04’te AK Parti Basın Bürosundan “Ulaştırma Bakanımızın Konya programı iptal olmuştur” notu gelince bizde bu bölümü yazmak zorunda kaldık. Biz Sayın Bakanın Konya’ya gelmeyeceğini zaten biliyorduk. Biliyorduk ama durduk yerde yazmayı ve olayı gurdalamayı dahası işin Konya ayağını yazmayı düşünmüyorduk.  

Bu konuda geçen haftaya gidelim mi?

Bakın Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili ulusal basından bir paragraf. Belki dikkatlerinizden kaçmıştır. “Ulaştırmada 4 Genel Müdür görevden alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda, 4 genel müdür görevden alındı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’ın dün emekliliğini duyurmasıyla başlayan değişim, Altyapı ve Yatırımlar Genel Müdürü Erol Çıtak’la devam etti. Aynı saatlerde TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt ile TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın da istifaları istendi.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen cuma günü Sivas mitinginde halka seslenirken, “Hattın yapımı devam ediyor. Bu hatla Ankara-Sivas yolculuğu 2 saate düşüyor. Ulaştırma Bakanı da burada. İşi takip etmez, bitirmezse eyvallah, güle güle” ifadesini kullandı.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, mitingin ardından hızlı tren projesinin yanı sıra yılbaşında bitirilmesi hedeflenen ancak mart ayına sarkan İstanbul Havalimanı’nın taşınmasına ilişkin de şikâyetlerini dile getirdi. Erdoğan’a bilgi veren Turhan da, bazı bürokratlarla uyum sorunu yaşadığını söyledikten sonra ilgili genel müdürlerin başka birimlerde görevlendirilmesini ya da emekli edilmesini istedi.

Bakanlıkta başka bir görev teklif edilen ancak kabul etmeyen Ocak, dün Twitter’dan emekliye ayrıldığını duyurdu. Aynı şekilde görevden ayrılmaları istenen Kurt’un emekliliğini isteyeceği, Apaydın’ın da Umre’ye gittiği ve Türkiye’ye döndükten sonra emekliliğini isteyeceği öğrenildi. Her iki genel müdürün görevden alınmasında Sivas hızlı tren projesinin 2020’ye kalmasının yanında Tekirdağ Çorlu ve Ankara’daki tren kazalarında ortaya çıkan ihmallerin etkili olduğu öne sürüldü. Bakanlıkta görevden alınan dördüncü bürokrat ise Çıtak oldu. Çıtak, emeklilik teklifini kabul etmeyince görevinden alınarak, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğünde görevlendirildi.

………………

Gelelim işin Konya ayağına.

Malum Konya hızlı tren gar inşaatı Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk 100 proje de bitirilmesini açıkladığı program içinde vardı. Sonra malum bu inşaat ikinci 100 gün projesine ertelenmişti.

Bu Ankara Merkezli firmanın nerede ise 1 yıldır taşeronlara, malzemecilere personele ödemeleri 6-7 ay aksattığı yönünde çalışanından esnafa şikâyetler vardı. Biz seçim öncesi yine haksız yere adımız “muhalefet” yapıyor diye çıkmasın diye feryatları duymazdan geliyorduk. Şu an 5 aydır çalışanlarına da ödeme yapılmıyormuş.

İlk 100 gün vaadinde yerine getirilmeyen yatırım. Şimdi 2. yatırım 100 gününe alındı. Ve malum hâlâ bitmedi. Bu firmanın da günahını almayalım. Ya ödenek yok ya da istihkak yok.

Sonuçta Konyalı esnafın ödemesi yapılmıyor. Sebebini soran da yok. İddia odur ki “bir vida alamıyor veresiye güveni bitirdi Konya’da” deniliyor. Malzeme, hırdavat, iaşe temini yapan esnafımız da maddi yönden çok zor durumda imiş, yani bu iş ekonomik olarak birbirlerini tetikleyen sıkıntılı bir durum, hele hele seçim öncesi. 

………….

Bence Sayın Bakan dün iyi ki gelmedi.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kişi için kendi eksikliğini bilmek öyle bir olgunluktur ki onun üstünde bir olgunluk yoktur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı kadınlarımızda bazı erkeklerimiz gibi yolda kaldırımda yere tükürmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR