Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Üzümlü’den şok çıkış; SEYDİŞEHİR’İ İSTİYORUZ

Üzümlü’den şok çıkış; SEYDİŞEHİR’İ İSTİYORUZ

              Seydişehir’e 26 kilometre uzaklıkta bulunan ve öteden beri Seydişehir ile ilişkilerini çok sıkı tutan, hatta Üzümlü eski Belediye Başkanı Salih Şenoğlu’nun Seydişehir’e hitaben “Üzümlü’yü çıkmaz sokak olmaktan kurtarın” dediği Beyşehir’e bağlı Üzümlü mahallesi halkı son günlerde ayakta.

                Üzümlü mahallesinin karayolu ile Seydişehir’e bağlanması yaklaşık 12 yıl önce Kızılcaköy mahallesi üzerinden açılan yol ile gerçekleşti.

                Kızılcaköy mahallesinden Üzümlü’ye yol açılması bağlı bulunduğu ilçe tarafından hiçbir zaman hoş görülmedi ve kabul edilmedi.

                Ayrıca, yolun karayolları ağı içine alınması çalışmaları da sonuç vermedi.

                Bahse konu yol, geçen zaman içinde kaderine terk edildi, bakım ve onarımları yapılmadığı için birçok kesiminde çukurlar oluşarak bozuldu.

                Buna rağmen Üzümlü halkı Seydişehir’den ayağını hiçbir zaman kesmedi. Alışveriş yapmak için Seydişehir’i tercih etti ve hala bu ilgisi devam etmekte.

                Hatta bir dönem Üzümlü’deki silah tesislerinin Seydişehir’de şubelerinin açılması için girişimlerde bulunuldu, ancak bu girişimleri başarıya ulaştırılmadı.

                Bu başarısızlığın nedenlerini en iyi Üzümlülü silah sanayicileri ve buna engel olanlar biliyordur.

SEYDİŞEHİR’İ İSTİYORUZ

                Bütün bu gelişmelerin ardından kısa bir süre önce Üzümlü halkı şok bir çıkış yaptı. Seydişehir’i istiyoruz deyiverdi.

Öncelikli olarak bu işlerin istemekle ve imza kampanyaları ile olmayacağı bilinmeli.

Ancak; Üzümlü halkının böyle bir girişim yapması idarecileri ve yetkilileri için çok zor bir durum olduğu kesin.

VALİLİK MAKAMINA DİLEKÇE

                Üzümlü halkı Valilik makamına dilekçe yazıp imza kampanyasına başladığı esnada hem dilekçe örneği hem de imzalar atılırken tarafıma bütün bilgiler geldi.

                Valilik makamına yazılan dilekçe aynen şöyle;

                VALİLİK MAKAMINA

                “Beyşehir ilçesine bağlı ve nüfusu yaklaşık 6.000 olan çalışma saatlerine ise 7.500 olan Üzümlü’nün Beyşehir Belediyesinden yeterli hizmet alamaması nedeni ile mahalleli olarak çok büyük sıkıntı içerisindeyiz. Üzümlü den belediyeliğin kaldırılmasından sonra çok büyük bir idari boşluk oluşmuştur ve bu boşluğu Beyşehir belediyesi kapatamamıştır. Av tüfeği sektöründe kendimizi Dünya ya ispatlamamıza rağmen Beyşehir belediyesi ve idarecilerine kendimiz, ispatlayıp meramımızı anlatamamışızdır. Yaklaşık 15.000 kişinin ekonomik olarak yararlanıp evine ekmek götürdüğü bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan güzide mahallemizin belediyeliğinin geri verilmesi yahut hizmet imkanlarını daha iyi sağlayan ulaşımda bölgede merkez olma yolunda ilerleyen sanayi şehri SEYDİŞEHİR ilçesine bağlanmamızı istiyoruz.

                Gereğinin yapılmasını arz ile”

                Bu dilekçenin altına kısa sürede binlerce imza atıldığı bilgileri de geldi, zaten konu basında geniş olarak yer aldı ve yankı uyandırdı.

                Bilindiği üzere Üzümlü sanayisi hızla gelişiyor, başta silah sanayisi temsilcilerinin ve bu sektörden ekmek yiyen çalışanlar olmak üzere Üzümlü mahallesi, esnafı ve vatandaşlarının Seydişehir’ e bağlanma konusunda yoğun istekleri var.

                Bu istek doğrultusunda referandum yapılır mı? Yapılsa bile idareciler ve yetkililer buna izin verir mi? Bilmiyorum

                Ama ortada bir gerçek var ve bu gerçek asla göz ardı edilemez.

Üzümlü halkı şok bir çıkış yaptı;

SEYDİŞEHİR’İ İSTİYORUZ…

 

               

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR