Uğur Özteke

Uğur Özteke

VATANDAŞIN DERDİ, GEÇİM AMMA….

VATANDAŞIN DERDİ, GEÇİM AMMA….

Bugün izninizle biraz olsun yerel konuları sizlerden gelen fotoğraflar ve bilgilerle değerlendirmeye çalışacağız. Evet başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birileri hâlâ seçim ile geçinmeye çalışsa da sade vatandaşın emeği, alın teri ve çalışması olmasa aç. Aç kalırız.

Onun için biz bugün siz değerli okurlarımızdan gelen üç ayrı konuyu siyasilere ve yöneticilerimize iletmek istiyoruz.

FERİTPAŞA MAHALLESİ

NİŞANTAŞI SOKAK’IN SON HALİ

Bu konuyu birkaç defa daha mahalle sakinlerinden, site yöneticilerinin imzalı bir şekilde önce Selçuklu Belediyesine daha sonra da Büyükşehir’e verdikleri dilekçe örnekleri ile köşemize taşımıştık. Demek ki o günlerden önceki günkü geceye kadar hiçbir şey değişmemiş. Yani vatandaşların mahalle sakinlerinin istekleri gale alınmamış. Haaaa hemen pazara döner sandık sonuçlarına bakıp saygı göstermemiz gerekirse bizi yöneten yöneticiler ile siyasiler de iyi yapmışlar hani(!)

Bu konu için demiyorum ancak Konya, Konyalılar ve Konya’da yaşayan olarak şu gerçeği ne olur unutmayalım. Cumartesi günü AK Parti’yi eleştiren teşkilata yok falanca vekile kızanlar pazartesi ve salı günkü sohbetlerimizde sülale boyu AK Parti’ye oy verdiklerini söylüyorlardı.   

Yani biz hem ağlarız, hem şikâyetçi oluruz ama gidip oyumuzu da kızdığımız ya da eleştirdiğimiz insanlara gönül rahatlığı ile veririz. Bu şehirde artık herkes şunu kabul edecek ve ona göre istek ya da şikâyetlerini bildirecek. 10 kişiden 7’miz gidip oylarımızı AK Parti’ye verdik. Onun için ne olursunuz az ağlayıp, az şikâyetçi olalım. Bu yöneticiler bizlerin seçtiği yöneticiler. Onlar yapıyorlarsa doğru yapıyorlar hatta az bile yapıyorlar deyip halimize şükretmeliyiz diye düşünüyorum. 

Ve tekrar Allah şahit bir kez daha söylüyorum. Ben şahsım adıma rahatsızlık duyduğum konuları (çok az da olsa) ya burada yazdım ya da direkt muhataplarına ilettim. İletirim.

Hiçbir zaman yöneticilerimizi siyasilerimizi görüp karşılaştığım zaman yalakalık yapıp şaklabanlığa bürünmedim. Samimi oldum ve içimden geldiğini, duyup gördüğümü, kırmadan dökmeden ama en ince detayına kadar aktardım.

Cumartesiden pazartesiye tek üzüldüğüm yukarıda da dediğim gibi cumartesi günü şikâyetçi ol, pazar günü oy ver, pazartesi günü gel eleştir. Allah rızası için biraz samimiyet. Mesela kalıbımı basarım Konya’mızda AK Partili yöneticilerin, bürokratların, siyasilerin en büyük rakibi AK Parti’ye gönül verenler.

Vallahi bu durumlarda Belediye Başkanlarımıza AK Partili yöneticilere ve vekillere o kadar üzülüyorum ki. Bize gelen eleştiri bilgilerinin ve istihbaratlarının en az yarısı partililerden geliyor. Bu adamlar kime güvenecekler, kiminle arabaya binecekler? Ya Allah korkusunu, kuldan utanmayı unuttuk ama ne olur 100 gram samimiyetimiz de mi yok?

Neyse biz tekrar dönelim Nişantaşı Sokak’a.

Bir okurumuz önce pazartesi günü gece ve gündüz çektiği fotoğrafları gönderiyor

foto-1-588.jpgfoto-2-484.jpgfoto-3-336.jpgfoto-4-214.jpg

Dertli mahalle sakini sonra da şöyle diyordu;

 “Uğur abim iyi akşamlar yazılarını kaçırmayan okurum, geçen gün de aynı konuyu bir okurunuz size bildirmiş sağ olun sizde hemen yazmıştınız. Evden eve taşımacıların araçları çektiğim resimler Nalçacı CEMO Lokantası Sokağı ayrıca Can Baba gibi şekerlemenin sokağı daha kötü inanın kamyon garajı gibi ve bir de rent a car’lar var abim. Küçük bir dükkân önü asansörlü araçlar kamyonlar rent a car’ların küçük bir ofis önü. 4-5 araba yani binada oturanlar araçlarına park yeri bulamıyor. Artık belediyenin bir önlem alması lazım nasıl oto galerileri çıkardılar şehir içinden, bu işyerleri halen duruyor abi. Belediyenin çözüm bulması lazım.

Bu resimler Nalçacı abim CEMO ve Can Baba Lokantası’nın sokakları abim.

İşiniz rast gelsin, teşekkürler abim iyi akşamlar.”

…………….

BETON BLOKLAR KIRILIYOR (!)

Sanayici, iş adamı, dibine kadar AK Partili, hatta yanılmıyorsam geçmiş dönemlerde MÜSİAD’da da yer almış çok sevdiğim saydığım akıllı düzgün samimi bir abim önce şu notu gönderdi;  

“Uğur Bey 3 ay önce yapılan 500 bin TL masraf edilip yapılan beton blokları şimdide kırıp kaldırıyorlar. Hızlı Tren istasyonu inşaatı civarı yapılan bu rezaletle ilgilenirseniz en azından sorumluların ortaya çıkması için bir araştırma yaparsanız kamuoyunu aydınlatmış olursunuz. Eğer kutlamalar bitip ayaklarımız yere bastıysa belki birileri ilgilenir. Şimdiden kolay gelsin iyi çalışmalar…”

Ve büyüğümüz sonra da bu çektiği fotoğraflardan bazılarını bizimle paylaşıyordu;

 

foto-5-137.jpgfoto-6-092.jpgfoto-7-059.jpg

……………..

Ve seçimin ardından siyasetsiz geçmemiş olmayalım. Bu bilgi notunu ya da sitemi Konya’da yaşayan Karamanlı bir okurumuz göndermiş. Karaman il oldu Konya’dan ayrıldı ama Konya ve Karaman hâlâ et ve tırnak gibi yaşayanları ile aynı mahallenin insanları gibi. Ailelerin yarısı Konyalı yarısı Karamanlı.

Bu yüzden Karamanla ilgili bu siyasi yorumu da paylaşalım; 

“Karaman adayı sanki seçilmiş gibi insanlarla kavga ediyordu. Beni en yüksek makamlara getirdiniz diyordu. Bir cemaatin parti içindeki uzantıları sayesinde aday oluyorlar.

Özhaseki hem Ankara’yı kaybettirdi hem Karaman’ı kaybettirdi.

Karaman’ı sorun olarak görmüyoruz, en azından Cumhur İttifakı aldı.

Görev süresi dolan AK Partili eski Karaman Belediye Başkanı efsane bir başkan, şehit çocuğu, Güneydoğu’da kayyum atanan belediyelerde gece gündüz çalıştılar. Ama alakasız bir şekilde Güneydoğu Asya gezisinde kafelerde çekilmiş kahve içerken ki fotosunu genel merkeze taşıyarak, bel altı vurup ayağını kaydırdılar.

Hatta bu konuda çok ilginç bir gelişme oluyor ve bunun şahitleri de Konya’da var. Mevcut başkan Reis’le karşılaşıyor. Reis başkana “Durumlar nasıl, gece gündüz çalışıyor musunuz?” diye soruyor. Başkan zor durumda kalıyor şaşırıyor ne diyeceğini bilemiyor ve “Ama efendim, ben aday değilim ki” diyor. Reis de şaşırıyor ve “nasıl olur?” diye tepki koyuyor.

Yani bu iş Al……k cemaatinin işi, hatırlayın Refik Başkan-Özhaseki durumu gibi. Karaman’a yazık ettiler abi….”

……………

Vallahi bu son konu benim için sıkıntılı. Ben cemaat işlerinde çok cahilim. Vakti zamanında cemaat diye kucaklaşanlar, onlarla kanka, gardaş ve de ortak olanlar şahsıma 40 yıllık gazeteciliğimin ve hayatımın en büyük darbesini vurmak istediler. Onların sayesinde demir parmaklığın arkasını gördüm. Onun için ne olur Cenab-ı Allah’ım beni affetsin ama cemaatler sizin olsun. Kim kimi hangi cemaatle büyütürmüş, kim hangisi ile zengin olur köşe dönermiş, kimileri hangisi ile makam koltuk sahibi olurmuş, başta ki yönetenler en büyükler buna izin veriyorlarsa büyüsünler. Aman sakın ola Allah rızası için bana bulaşmasınlar. Benden uzak dursunlar. Bana ve bizlere Allah yeter…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat bazen öyle kötü şeyler yaşatır ki, üzüldüğün için değil, akıllandığın için sevinirsin…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Gencecik peçeli kadınlarımızı ve kızlarımızı trafik lambalarında, önemli kavşaklarda dilendirmekten utandığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR