Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Vekilim Kabakçı

Vekilim Kabakçı

Aslında okuduğunuz bu konumun dışında bir başlıkla yazımı hazırlamıştım, ancak güncel olduğu için Vekilimiz Mustafa Kabakçı Beyin yaptığı bir sohbete binaen bu yazımı kaleme alıyorum.
Bir grup Üniversiteli ve yakın dostlarla beraber Hacıkaymakta Mavi Palmiye Sitesinde oturuyoruz. Öncelikle bizlere bu siteyi ve komşuları bahşeden Rabbime Şükrediyor, sonra da sebep olan SEHA AŞ yöneticilerine teşekkür ediyorum. 
Bu sitede Kabakçı Vekilimle birlikte, İttifak-Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Âdem Elgün, NEÜ Seydişehir Müh. Fak. Dekanı Prof. Dr. Selman Türker (Yöneticimiz) İttifak Holding eski Başkanı S. Mehmet Buğa gibi daha nice bilinen, eğitim ve kültür seviyesi yüksek şahıslarla komşuluk yapıyor, gerçekten böyle bir sitede oturmanın şansını ve zevkini yaşıyorum.   
Her ayın ilk pazartesi akşamı (yatsıdan sonra) ifa edilen sohbetimiz, resmi bir havadan öte, karşılıklı espri ve laf atma (Yarenlik) kültürüne dayalı olarak yapılıyor.  
Yukarıda belirlenen kişiler yanında, sitemizin en renkli kişilerinden biri de elbette Vekilimiz Mustafa Kabakçıdır. Renkliliği sadece siyasetçiliğinden ziyade, hayata bakışı ve akışı, eğitim anlayışı, esprili kişiliği, akıcı konuşması ve bunu fıkralarla süslemesi gibi epeyce sahip olduğu özelliklerinden geliyor.
Burada yapılan hizmeti gündeme getirmemde maksat başka sitelerin de bu tür görevleri ifa ederek komşuluk ve kardeşlik hukukunu daha da pekiştirme ya örnek teşkil etmesinin yaygınlaştırmasıdır. “Asansöre binenlerin dahi birbirini görmezlikten geldiği, insani değerlere göre selam vermekten imtina ettiği bir toplum istemiyorsak, affedersiniz, inekler gibi birbirine böğürerek selam veren bir komşuluk yapmaya talip olan yığınlar oluruz” diyen Vekilim haksız da değil, hani.  
Site yönetiminin aldığı karar gereği öncelikle sitemizden başlamak şartı ile belirli şahıslara bir kültür hizmet olarak konuşma yaptırılması isteği üzerine ilk konuşmaya Vekilimize talip oldu. Kocaman vekil, biz de hayır diyecek değiliz ya. Hemen alkışlayarak “evet” dedik. Siyasilerin alkışı çok sevdiğini bilirdik ama yamyamların suda kaynamış et sevdiği kadar alkışı sevdiklerini bilmezdik.  
Siyasete ilk nasıl başladığını esprili anekdotlar anlatarak sohbetine giren Vekilimizin konuşma başlıkları; siyaset ve toplu, eğitim, güncel iç ve dış konuların değerlendirilmesi üzerine idi. Her ne kadar siyaset mantığı ve işleyişinin zor olduğunu açıklasa da, gelecek dönemde Milli Eğitim Bakanı olacak kapasite ve erke sahip olduğunu komşuları da gördü. Öyle olursa umarız ki, şimdi nasıl kolay ulaşıyorsak, o zamanda da aynı yaklaşımı kendisinde bulabiliriz. 
Bu kanaatimizde komşuları olarak da çok istekliyiz ki darısı diğer vekillerimizin başına. Ha, Kabakçı vekilimizi diğer vekillerimiz kıskanabilirler. Buyursunlar gelsinler, kapımız onlara da açık. Özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tabii ki ilçe belediye başkanlarımıza daha da açık. Ne de olsa her an onlarla karşı karşıyayız 
Akyürek Başkan, önce sizin teşrif etmeniz gerekiyor davetimize. Davet bizden, icabet sizden, görelim bakalım, Kabakçı Vekilim kadar espri ve fıkra yüklü müsünüz? Daveti yakın dostunuz Selman Hoca ya sormadım ama benim bu davetime hayır demeyeceği gibi çok da memnun olacaktır. Diğer vekillerimiz ve tüm partilerin il yönetimleri için de bu davetimiz geçerlidir.    
Vallahi gerisini bilmem ama sizler gelmezseniz Kabakçı Vekilimiz talebimiz üzerine bizden aldığı görevi zevkle ve şevkle ifa edecek, sizden doğan boşluğu bir şekilde Ankara’dan temin edeceği farklı renklilikte ki siyasi ve bürokratik kişiliklerle dolduracaktır. 
Bize düşen de onları bol bol alkışlamaktır. 
Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim.       
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR