Uğur Özteke

Uğur Özteke

Vekiller gitti, danışmanlar ne oldu?

Vekiller gitti, danışmanlar ne oldu?

Konya siyaseti yeni dönem için düğmeye bastı.

Vekil adaylarının belirlenmesi ile hemen danışmanlar, sekreterler, makam şoförleri paylaşılıyor. Yeni isimlerle anlaşılıyor, ya da siyasetten çekilenlerin ısrarcı isim tavsiyesine göre yer bulunuyor.

Bu her dönem TBMM çatısı altında olan olağan sıradan gibi görünen işlerdir.

Ama aslında burada gözden kaçan ya da kaçırılan bir nokta var.

“Siyaset bitti mi dostluk biter” … Bu acı gerçek her dönem için geçerli.

Mesela bu milletvekilleri danışmanları şimdi ne yapacaklar?

Kendisine yeni vekil bulan kalacak, bulamayan her bir kurumdan geldi ise yeniden o kurumuna geri dönecek. Kurumdan gelmeyenler ise işsiz kalacak. Partilerine başvurup iş arayacaklar. Peki çoluğunu çocuğunu Ankara’ya götürüp orada düzen kuranların hali ne olacak?

Tabii işini çok iyi yapanlar eski dönemi kapatmadan kapışılıyorlar.

Mesela Sayın Mustafa Kabakcı’nın danışmanı Salih Koca vardı. Yeni dönemde sayın vekilimiz aday değil. Ama danışmanı Salih Bey basamak atlayarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Bey’in danışmanı olmuş. Tabii Sayın Bakan çağırmış, Sayın Kabakcı’da izin vermiş.

Aferin Salih kardeş, zaten Sayın Kabakcı’nın eli ayağı idin, Konya’dan sana alo diyenlere çok yardımcı olmuştun. Siyasette vefa yok ama çalışana doğru olana her zaman her yerde makam var.    

GARDAKİ BÜYÜK OTOBÜSLER

İzninizle siyasetten şehrimizle ilgili bir konuya geçmek istiyoruz.

Malum yeni Gar tam gün çalışıyor. Hem de dolu dolu. Hatta artık vatandaş sefer sayısının azlığından, bilet bulamamaktan yakınıyor. İlk günlerde çok büyük bir trafik karmaşası vardı. Polisin, Büyükşehir ve Gar yetkililerinin çabaları ile bu iş biraz azaldı.

Ama sıkıntı insanda olunca dert bitmiyor ki.

Buranın bedava oto parkı bile dert. Çünkü girişi çıkışı belli değil. Burnunu sokan park ediyor. Düzen yok. Merak etmeyin sizlerin bencilliği yüzünden yakında burası hem paralı olacak hem de cebinizi yakacak. O zaman akıllanır ve düzene gireriz. Para vermemek içinde rayların önüne arkasına mahalle aralarına kaçışırız.

Bu kötü müjdemden(!) sonra diğer konuya girelim.

Malum hizmet olarak trenden inen insanlarımızın şehirlerarası yolculuğu için burada şehirlerarası otobüsler bekliyor.

Peki hiç dikkat ettiniz mi, bu otobüsler zaten dar olan yolu nasıl sıkıntıya sokuyor. Peki bu otobüsler niye o parkta bekletilmiyor?

Hangi gelişmiş şehirde trenden inen otobüse ayağını atar. Kusura bakmayın ama biz vur dedik mi öldüren milletiz. Vatandaş trenden insin on adım yürüsün otobüse öyle binsin.

Bu otobüsler gar trafiğinde gerçekten de göze batan ve sıkıntı veren hal almış durumda. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cömertlik olmayınca malın, vefa olmayınca arkadaşın hayrı yoktur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Larende caddesinde çift sıra park yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR