Uğur Özteke

Uğur Özteke

Yağmur Rahmet Ama İnsanımıza Çile!

Yağmur Rahmet Ama İnsanımıza Çile!

İki günlük güneşli havanın ardından dualar kabul oldu ve az veya çok yağmur yağmaya başladı. Tarım sektörüyle uğraşanlardan KOSKİ yetkilililerine kadar işin içindeki insanların kuraklık tehdidi karşısında uykuları kaçıyor. Bir damla suyun boşa gitmemesi için projeler üretmeye çalışıyorlar. Yağmur ve su, insanoğlunun hayatın varlığını sürdürebilmesi için can. Ancak şehir merkezine birkaç damla yağmur düştü mü vay garibanın haline. Son model siyah makam araçları ya da kurumlarının resmi otomobilleri ile gel git yapan bürokratlar ne yazık ki işçinin öürencinin, fakir fukaranın ne çektiğinin farkında değil.

Şu fotoğraflara bakar mısınız?

1-016.jpg

2-017.jpg

İnanın bu çağda bu teknolojide iki damla yağmur düşünce insanların sular içinde kalmasına anlam veremiyorum. Ve şehrin insanları adına çok kahrediyorum.

MAHALLELER BİRLEŞTİ KÜTÜKLER KARIŞTI, AMAN DİKKAT

Yerel seçimlerle birlikte dahası Büyükşehir Yasası ile birlikte pek çok mahalle birleştirildi. Bu birleşme sonucunda da resmi bir iş yapmak ya da resmi bir belge almak zorunda kalırsanız yandınız demektir. Başınıza böyle bir şey gelmedi ise daha işin ciddiyetinin farkında değilsiniz demektir. Çünkü bu iş üç beş ya da on kişiyi değil on binlerce kişiyi ilgilendiriyor.

Şöyle ki, Büyük İhsaniye Mahallesi ile Küçük İhsaniye Mahallesi artık birleşti ve buranın adı İhsaniye Mahallesi oldu. Pasaport almak için Emniyet’e gittiniz. Görevli sizin numaranız ile bilgisayara giriyor. Böyle bir adres artık yok. Sizin elinizdeki bugüne kadar da kullanmakta olduğunuz aile no, cilt no, hepsi iptal. Memur arkadaş siz kibarca “Lütfen Nüfus Müdürlüğüne gidiniz yeni adresinizi alınız” diyor. Tıpış tıpış bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğüne gideceksiniz. Sıraya gireceksiniz. Ardından bir 7 lira bayılacaksınız. Ve tekrar yeni cilt no, hane numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdadanınız ile başa döneceksiniz Bu maalesef basında gerekli şekilde duyurulmadı. Acil bir işiniz çıkarsa yandınız demektir. Bizden söylemesi.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şey insanoğluna feda iken insanoğlu ise kendine cefa olmuştur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağmurlu havalarda yayaları ıslatmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR