Hasan Durucan

Hasan Durucan

YENİŞEMEDİK

YENİŞEMEDİK

Süper Lig’in son deplasman müsabakası için Timsah Arena Stadı’nda Bursaspor ile karşı karşıya geldik. Her iki takım açısından da ligin konumları belirgin hale gelmiş, yenenin veya yenilenin çok fazla bir şey kaybetmeyeceği bir maçtı. Fakat temsilcimiz Konyaspor ligin ikinci yarısında sadece Antalyaspor deplasmanında yenilmiş ve bunun dışında yenilgisi yoktu. İkinci yarıyı tek mağlubiyetle bitirip prestijini korumak adına bu maçta önemliydi. Tabi galibiyet gelirleri de cabası diyelim. Fakat Bursaspor cephesinin lige bizden çok havlu attığı kesindi.

Karşılaşma öncesinde Bursaspor'un Konyaspor'u yendiği U21 maçında kadroda olan ve iki gol atan Furkan Soyalp, A takımın Konyaspor'la oynadığı maçın son dakikalarında forma giydi. Yani Bursaspor'un Konyaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesinde U21 takımları karşı karşıya geldi. Sahadan 8-0'lık galibiyetle ayrılan Bursaspor'da takımın önemli futbolcularından Furkan Soyalp bu karşılaşmada iki gol attı. Maçın bitiş düdüğünün ardından şampiyonluğu arkadaşlarıyla kutlayan Furkan ardından A takım kadrosuna dahil edildi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından Konyaspor maçının 87. dakikasında oyuna dahil edilen futbolcu herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanırken genç teknik adamın oyuncusunu ödüllendirmek amacıyla böyle bir tercihte bulunduğu tahmin ediliyor.

Bizde durum ise uzun zamandır forma şansı bulamayan Abdülkerim Bayrakçı ile bazı maçların son dakikalarında değerlendirilen Amir Hadziahmedoviç sahnedeydi. Hatta Halil İbrahim Sönmez’i de bunun içine katarsak Kocaman’ın forma şansı bulamayan futbolculara göz kırpması, onlara olan güvenini ortaya çıkardı. Sönmez’in belki de bu sene oynadığı performansı en iyi mücadelelerden biriydi. Hızıyla ön plana çıkan oyuncunun gün geçtikçe kendini geliştirmesi durumunda Konyaspor’un uzun süre vazgeçemeyeceği isimlerden olacağını düşünüyorum. Amir’in ise şimdilik bu takıma ayak uydurabileceği düşünemiyorum.

Belki ileride oyunun yönünü ve şeklini değiştirebilecek izlenim verebilir fakat öncelikle ligimizin verdiği mücadele hırsını kazanması gerekiyor. Abdülkerim ise her zaman arkasında durduğum oyunculardan birisidir. Kocaman’ın Ömer Ali Şahiner’den sonra Bayrakçı ile de özel olarak ilgilendiğini düşünüyorum. Serkan Kırıntılı’nın kalesinde devleştiğini hatta zirve yaptığını düşünürken Bajic’in vasatlığına da anlam veremiyorum. Maçın üçte ikilik kısmında sahada üstün bir oyun tarzımız vardı. Konya’da 42.dakika şovu yapıldığı zamanda Bursa’da golü kalemizde gördük. Sol kanattan hareketlenen Stoch, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Mehmet Uslu, Necid’ten önce meşin yuvarlağa kafayla müdahale etti. Pozisyonu iyi takip eden Deniz Yılmaz, önüne düşen topu sert bir vuruşla filelere gönderdi. Ama buna cevap Sönmez’den gecikmedi. Uzun taç atışı sonrası sağ kanattan ceza sahasına giren Halil İbrahim Sönmez, çaprazdan topu plase bir vuruşla ağlara gönderdi ve eşitliği deplasmanda sağladı.

Gol sevincinde abartıya kaçmasa da Bursaspor taraftarının özellikle Sönmez’e karşı sergilediği tutum Bursaspor’un ayıbı olarak tarih defterine geçti. Bu görüntüden uzaklaşamayan kulüp ve seyircileri ancak bir adım ileri iki adım geri gider. Maç içerisindeki tutumundan ötürü de Bursaspor seyircisi kınıyor ve ayıplıyorum. Ayrıca geçtiğimiz hafta sonu oynanan Kasımpaşa maçında Konyaspor Kulübü taraftarına çirkin ve közü tezahürat sebebiyle gözlemcinin tuttuğu kayıt doğrultusunda ceza verildi. Oysaki Konyaspor taraftarı küfür ve çirkin tezahüratı bırak, müsabaka öncesinde sahada bulunan tüm oyuncuları el ele tribüne kadar çağırdı. Federasyon’un Konyaspor’a yapılan bu haksızlık karşısında geri adım atması ve kulübün yanında olduğunu gösterir bir açıklama yapması gerekir. Aksi halde bu yanlış tutum ve kararlar neticesinde Türk futbolunun büyümesi ve gelişmesinden kesinlikle söz edemeyiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR