Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Yerli otomobil fabrikasından müjde var mıydı?”

“Yerli otomobil fabrikasından müjde var mıydı?”

En başta Sayın Başbakanımız olmak üzere şehrimize gelen Ankara heyeti gidince dün kendi halimizde bir gün geçirdik. Şehir oldukça dingin idi. Siyasilerden bürokratlara başta da Emniyet Teşkilatı mensupları olmak üzere herkes bir nefes aldı.

Eeee atalarımız boşuna dememiş değil mi büyük başın derdi büyük olur diye. 

Tantana bitince tıraş bitti kel göründü misali gerçek dünya ile karşı karşıya kaldık. Ay sonu iş dünyasının kendisine has o klasik telaşesi dün büyük ölçüde tamamlandı.

Siyasetçiler, bürokratlar ve de Sayın Başbakan’ın bizzat kendilerini kabul edip dinlediği STK temsilcilerinden bundan sonra bol bol bilgi alırız inşallah(!) Çünkü şu ana kadar duyduklarımız hep dedikodu. Bizde bu dedikodunun vebaline giremeyecek kadar günahkarız zaten.

Ama bu son ziyaretin ardından sosyal medyada da bizim yerel basın olarak dillendiremediğimiz bazı hususlar sosyal medyada konuşulmaya başlandı.  

Mesela twitter’da Konya 2023 diye sürekli olarak şehir ile ilgili paylaşımlar yapan bizim gibi Konya takıntılı kişi ya da kişilerin oluşturduğu bir adres var.‏ Dün onların şu paylaşımı çok hoşuma gitti doğrusu.

Şöyle diyordu “Başbakan ziyaretinde yerli otomobil fabrikasını Konya'ya kazandırıldığının müjdesini verdi de benim mi haberim yok…”

………….

Konya’ya otomobil fabrikası kazandırılmasını istemeyenin gözü çıksın. Amma bu konuda da ilk günden buyana itina ile “SAMİMİYET” diyoruz. Bakılım sonu ne olacak? Hayır olur inşallah, dedikten sonra döndük kendi yerel konularımıza.

MERAM TIP FAKÜLTESİ YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR

Bir okurumuzun hatırlatması ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi bahçesindeki yönlendirme levhalarında eksiklikler olduğu eskidiği ve bazı bölümlerin olmadığı bizimle fotoğraflarla paylaşmış bizde köşemize taşımıştık.

pp2.jpg

Ama şimdi görüyoruz ki yönlendirme levhaları yenilenmiş ve eksiksiz. Bizde başta Sayın Rektörümüz Muzaffer Şeker olmak üzere Meram Tıp’ın tüm duyarlı yöneticilerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Eğer bize kızmaz iseniz “Sen de çok fazla oldun arkadaş eee yeter” demez iseniz yine okurlarımızdan gelen bir isteği daha “elçiye zeval olmaz” diyerek iletmek istiyoruz.

pp.jpg

 

Bu kroki camın içinde olduğu için güneşte cam da parladığı için görüntü çok yetersiz imiş. Bu konuda daha mat camdan ya da farklı bir malzemeden hasta ve hasta yakınlarına yardımcı olabilir miyiz?

İlginiz için şimdiden insanlarımız adına çok çok teşekkür ederiz.

BEYHEKİM SAĞLIK KOMPLEKSİ İÇİNDE RİCAMIZ OLACAK

Bu arada rahat bir gün biraz da havaların verdiği rehavet ile önümüzde ki gündem ajandamıza göz attığımız zaman Beyhekim Bölgesi ile ilgili de okurlarımızdan gelen bir istek olduğunu görünce konuda yukarısı ile uyuşunca bunu da dillendirelim istiyoruz.

Beyhekim Bölgesi’ndeki başta Numune Hastanesi olmak üzere AMATEM gibi bölgede birçok sağlık kurumumuz gerçekten de toz kaldırmadan şifa dağıtmaya büyümeye ve gelişmeye hızla devam ediyor. Ve bizler inanıyoruz ki bu bölge gerçekten kimse farkında dahi olmadan en büyük sağlık komplekslerinden birisi oluverecek.

Yalnız vatandaş diyor ki bölgede Numenin dışında yönlendirme levhası yok. Arsaların ortasında zikzaklar yapmaktan yoruluyoruz. Hele akşamları daha da sıkıntı diyorlar.

Bölgenin bu küçücük isteğini bizim değerli yöneticilerimizin hemen hem de süratle yapacaklarına inanıyor onlara da şimdiden teşekkür ediyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çoğu insan kafası olmadığı için kafayı bozmuyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alaaddin çevresi, Eski 2. Ordu Binası önünde zabıta ve polise rağmen çift sıra uygunsuz park yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR