Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

YHT'DE ENGELLİ RAMPALARI KONULMAYAN TREN VAGONLARI...

YHT'DE ENGELLİ RAMPALARI KONULMAYAN TREN VAGONLARI...

Allah’ın rahmeti, bereketi, lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah.

Eğer izin verirseniz bu haftaki yazımızda engellilerin sorunlarından bir tanesini ele almak istiyorum.

Hepimizin bildiği gibi ülkemizde hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşım fevkalade bir şekilde sağlanmaktadır. Artık ülkemizde kara yoluyla, hava yoluyla, raylı sistem yoluyla ulaşılmak istenilen illere, ilçelere ve beldelere rahatlıkla ulaşmak mümkün olmaktadır.

Ülkemizde ulaşımın rahat ve konforlu bir şekilde sağlanması için yeni sistemler hatta deyim yerindeyse yeni teknolojiler hayata geçirilmektedir! Bunlardan bir tanesi de YHT yani Yüksek Hızlı Tren sistemidir! Şehirlerarası seyahatlerde çok güzel bir avantaj olan YHT, ülkemizde ulaşıma yeni bir soluk kazandırmıştır.

Yani sözün özü Yüksek Hızlı Tren sisteminde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaştırma Bakanımıza ve bu hususta emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek azdır! Sağ olsunlar, var olsunlar!

Lakin bizim değinmek istediğimiz konu engelli yolcuların seyahat ederken bir takım zorluklar yaşamamasıdır! Biliyorsunuz birçok engelli vatandaşın tekerlekli sandalye en iyi yoldaşı, Engelli rampaları da zorlu yollardan en kolay geçiş aracı. Çünkü vardır engellilerin de Seyahat Emek Hakkı.

Belki başka illere seyahat edecek eş dost, akrabayı ziyaret edecek, özel günlerinde onların yanında olmayı dileyecek, seyahat aracı olarak belki de YHT tercih edecek ama söyler misiniz? Vagonlara Engelli Rampaları koyulmazsa, ya da Engelli Rampaları gelmezse engelliler nasıl seyahat edecek? 

Engellilerin bu toplumun bir ferdi olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi? Birden sanki evet dediğinizi duyar gibiyim. Hem engellilerin de her sağlıklı insan gibi gezmeye, seyahat etmeye, başka şehirler ve hatta başka ülkeler görmeye hakkı yok mudur sizce? Sağlıklı insanlar olarak bizler duyarlı davranmazsak önlerine çıkan bir takım engelleri aşmalarına yardımcı olmazsak söyler misiniz engelliler bu toplumun bir ferdi olduğunu nasıl anlayacak?

Bir saniyesinin bile garantisi olmayan şu fani dünyada engellilerin bu dünyada var olduğunu, bu hayatın bir parçası olduğunu unutmak niye? Aman bana ne canım engellilerden nasıl gezerse gezsin, nasıl seyahat ederse etsin dersek. Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu unutmuş  olmuyor muyuz soruyum size?

Satırlarıma burada noktayı koyuyorum.

Engellilerin hem şehiriçi hem de şehirlerarası seyahatlerinde bir takım engellerle karşılaşmamasını temenni ediyorum.

Yetkililerin engellilerin hem şehiriçi hem de şehirlerarası seyahatlerinde birtakım engellerle karşılaşmaması hususunda gerekli birtakım düzenlemelerin en uygun zamanda hayata geçirilmesini diliyorum.

Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. 

Tekrar görüşmek dileğiyle.

Allah’a emanet olun...!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR