Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

YOLUN SONU GÖRÜNMÜYOR

YOLUN SONU GÖRÜNMÜYOR

Spor Toto Süper Lig’de Philip Cocu’nun da görevine son verilmesiyle çalışan 17 takımın teknik direktörü yerli olmasını görmek gerçekten güzel fakat bu teknik adamlar ne oynuyor ne oynatıyor tek tek bakmayacağız elbet ama çeşitliliklerini söylemek gerektirdiğini düşünüyorum.

Ligimizde bir sistemi oturtup ona sadık kalan teknik direktörler bir hayli az. Sistemi takımı olmayı başarabilen oyuncuların çokta önemli olmadığı teknik adamlar parmakla gösterilebilecek kadar. İsim yapmış oyuncuları bile bir sistemin parçası yapabilen hocalar ise çok kıymetli. Bir de sistemi olmadığı halde belli kalıpları aşmak isteyemeyen teknik patronlar var. Sadece gaz ile çalışanlar çok kalmadı. Onları daha çok televizyonlarda yorumculukta görüyoruz. 

Rıza Hoca ise aslında hepsinden biraz olan bir teknik adam. Bazı hocalar ile takımların dokusu bir şekilde uyuşmayabilir. Bu teknik direktörün kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Rıza Çalımbay hayatı örnek alınacak bir hayat, kişiliği tartışılmaz, fakat bir şekilde sonuç aldığı maçlarda bile insanları tatmin etmedi.

Taraftar potansiyeli kalabalık ve çeşitlilik gösteren takımlarda herkesi memnun etmek zor, bir şekilde şampiyon olup da eleştirilen beğenilmeyen teknik adamlar da dolu. Bir yerden tutup eleştiri alabilirsiniz. Gittikten sonra teknik direktörleri daha çok sevdiğimiz gerçeği yadsınamaz.

Karışık kuruyemiş alır da arkadaş ortamında ikram edilir ya, herkes önce badem, fındık ve fıstık çeşitlerine göz diker en son leblebiler kalır tabakta hani işte Süper Lig’de hocaların durumu şu an bu. Dışarda kalanlar genelde en az tercih edilenler. Bir de o tabaklarda açılmamış Şamfıstıkları olur. Kabuğu kapalı olduğundan kimse almaz, alan bırakır. İşte süper ligde şuan öyle bir teknik adam var; Kemal Özdeş… Kaderin bir cilvesi midir? Yoksa tesadüf bilmem. Tevfik Lav teknik patronumuzken vefat ettiğinde yardımcılarındandı Kemal Özdeş. O 6 hafta teknik direktörümüz olmuştu. Bir daha yollarımız kesişmedi. Ancak her zaman saygı duyduğum herkesin burnunun önünde dururken şamfıstığı gibi ele alınıp bırakılmış keşfedilmemiş bir teknik adam. Sabredilecek umut edilecek, hedef konulabilecek bir teknik adam.

Bence denemeye değer bunun sonunda içi boş mu çıkacak tatlı mı acı mı olacak hep birlikte görmüş olacağız. Tabi bunun önünde iki engel bulunuyor. Bir Rıza Çalımbay halen Konyaspor teknik direktörü iki bakalım yönetim benim gibi düşünecek mi?

Sonuç olarak; Ligin en kaliteli kadrolarından birine sahip olup, İstanbul takımlarında bulunmayan hücum oyuncularına sahip olup milli takımlara birçok oyuncu gönderen bir ekibiz. Her maçtan sonra talihsiz goller yedik şanssızlık gibi açıklamalar yerine maçı analiz edip bize sunan bir teknik patron görürüz. Rıza Çalımbay taraftar baskısı olmayan ekipleri her zaman memnun eder. Ne umdurur ne güldürür.  İşin içine hedef ve baskılar gelince maalesef işler tersine döner. Sırf o yüzden bizim için doğru adam değildir. Bu sezonu böyle geçireceğiz kadroyu koruyup seneye önümüze bakacağız derlerse de saygı duyarım. Planları olduğunu düşünmek senenin planını yaptıklarını bilmekte yeter bize. Rıza hocam ne umdurdun ne güldürdün, bırak bizi sen yoluna biz yolumuza gidelim, bu şekilde yolun sonu görünmüyor. Yukarı ile puan hesabı yapanlar aşağı ile de olan hesabı yaparlarsa daha sağlıklı bir sonuç elde ederler.

Günün Sözü; Bazen beklersin, bir şey olmayacağını bilir, yine beklersin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR