Uğur Özteke

Uğur Özteke

Zabıta Konya’da bunu yaparsa!

Zabıta Konya’da bunu yaparsa!

Yerel bir gazeteci olarak mümkün olduğunca şehirle ilgili şehirde yaşayan insanlarımız ile ilgili bilgi paylaşımını olumlu ya da olumsuz gelişmeleri köşemize taşıyarak okurlarımızın, vatandaşlarımızın sesi gözü kulağı olmaya çalışıyoruz.

Bugünde önce Meram Yaka’dan bir okurumuzun teşekkürünü Meram ve Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza iletmek istiyoruz.

Meram Yaka’da sürekli meydana gelen kazalar nedeni ile fotoğraflı olarak Beylerbeyi ve Çamburnu sokaklara hız kesici rica etmiştik.

Belediyelerimiz hemen yazımızın ardından hız kesici seti Beylerbeyi Sokak’a yapmışlardı. Biz de yöneticilerimize ve ilgililere teşekkür etmiştik.

Şimdi aynı bölgeden mahalle sakinlerinden iki fotoğraf daha aldık. Yetkililer şimdi de Çamburnu Sokak’a hız kesici seti yapmışlar.

 

foto-1-156.jpg

 

Bu bölgedeki vatandaşların korkulu rüya görünmemesi için vatandaşın sesine kulak veren yöneticilerimize ve çalışan ilgililere teşekkür ederiz.

ALİ YEĞİN, AHMET VE YUNUS DEREBAĞ KARDEŞLER

Dün erken saatlerde bazı sanayici ve iş adamlarımızla kısa süreli sohbetlerde bulunduk. Önce spor konulu olmak üzere Yunus Derebağ’la ardından da abi Ahmet Derebağ ile sade kahve eşliğinde dertleştik. Buradan da benim can abim değerli iş adamı Ali Yeğin Bey’i yeni fabrikasındaki ofisinde ziyaret ettik. Ali abim yine her zaman ki gibi o feleğin çemberinden geçmiş tecrübesini bizlere aktardı. Allah var biz büyük sözü dinleriz. Yine Ali abimizin bazı nasihatlerini kafamıza yazdık.

ZABITA KONYA’DA BUNU YAPARSA…  

Yazın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Biz Konyalılar için yaz olsun kış olsun çekirdek çitlemek için her mevsim her olay her sohbet bir gerekçedir. Ancak bu yaz günlerinde özellikle de sıcak uzun yaz günlerinde çekirdek çitlemenin keyfi gün ağarınca çirkin çekirdek kabuğu tepeciklerine dönüşüveriyor.

Bu durumdan rahatsız olan şehir sevdalısı bir abimiz dün bize önce şunları gönderdi;

foto-2-137.jpgfoto-3-084.jpg

Ardından da şunları yazdı; 

“Abicim bu belediyeler çevreyi pisletenlere karşı ceza yazarken Konya belediyeleri neden bunlara karşı kabahatler kanununa göre işlem yapmamaktadırlar?

Parklarımız ve oturma banklarının etrafı çekirdek pislikleriyle ve buna benzer artıklarla dolu. İşin ilginç yanı hemen dibinde çöp kutuları olduğu halde bu pislikler olmaktadır. Ayrıca ilginç olan bir yönü de mesela Nene Hatun Parkı Konya’mızın en nezih insanlarının oturdukları yerdir. Burası bile sabahın erken saatlerinde utanç verici bir görüntüye sahip oluyor. Oysa Konya’mız bir İslam şehri… Diğer aktiviteleriyle dünya şehri… Böyle mi olmalı?”

Vallahi bu şehirde son yıllarda en hızlı modernize olan ve kendisini en iyi şekilde geliştiren kurumların başında Büyükşehir Zabıtası geliyor. Ama böyle bir ceza uygulaması Konya’da başlanırsa ne olur bu konuda çekincelerim var… 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çoğu insan başarıyı almak olarak düşünür oysa başarı vermekle başlar

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dolmuşlarda yasal yolcu sayısından çok fazlasını alarak insanları et yığını haline dönüşmekten kurtardığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR