Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Zihniyet bu işte

Zihniyet bu işte

Darbe dönemlerini sorgulaya duralım, aynı silahla vurulan farklı görüşten insanların ölümlerinin neye hizmet ettiğini anlamaya çalışalım, o’cu, bu’cu diye ayrıştıra ayrıştıra kendi iktidarlarını garanti altında tutanları tanımaya çalışalım ne zaman milletin menfaatine bir şey yapılsa yada kardeşlik için adım atılsa hortlatılan terörün neye hizmet ettiğini idrak edelim. Batan Bankaları, sürekli zarar eden devlete ait iştirakleri düşünelim. Namaz kılıyor, eşi kapalı, selam verdi falan diye fişlenen yada irticacı damgası yiyenlerin olduğu seneleri hatırlayalım. Cuma namazlarından sonra Başörtüsüne özgürlük için toplanan hiçbir kamu malına zarar vermeden yürümeye çalışan cami cemaatlerinin uğradıkları orantısız güçleri yeniden gözümüzün önüne getirelim. Onlarca yıl memleketin nelerle uğraştığını düşünelim… Hepimizin dost meclislerinde konuştuğu konular çoğu değil mi? Nerden nereye gelmiş durum… Her seçimden sonra nasıl bir koalisyon kurulur diye tahminler yürütülen istikrardan bihaber bir ülkede şimdi acaba bu seçimde Ak Parti oyunu ne kadar artıracak ya da kaç parti bir araya gelse Ak Partiden ne kadar oy koparacak diye tahminler yürütülüyor. Birkaç milyar dolar borç bulup da, düzlüğe çıkmaya çalışan iktidarlar unutuldu İktidarın yaptığı milyar liralık Başkanlık sarayı gündemden düşmüyor. Paraleli, dikeyi, yatayı bitmedi memleketin. Kimi içerden, kimi dışardan, kimi taa başka diyarlardan çabalıyor da çabalıyor AK Parti’ye zarar vermek için.

Yukarda bahsettik ya o’cu, bu’cu diye ayrıştıranlar kavgadan nemalananlar oldu diye. Bitti mi peki o zihniyet? Bitmedi… Gezide ön saflarda galayancılık oynayanların bir kısmı İngiltere’ye iltica ettiler bir kısmı ise sanki hiç oralarda olmamışçılık oynuyorlar malum ama daha beteri de varmış Ayşenur Arslan çıktı sahnelere şimdide, katıldığı bir programda önce AK Parti seçmenine bol bol hakaret edip sonrasında da demokrasinin sandıktan ibaret olmadığını belirterek, “Ben silahlı mücadeleye başlayalım demiyorum... Ama silahlı ya da silahsız mücadele etmek bedelini ödemek ve gericiliğe faşizme her türlü çağ dışı ideolojiye karşı ödevimizi yapmamız lazım” diyerek silahlı mücadele çağrısı yaptı. CHP ve HDP’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini de vurguladı konuşmasında. Yukarda onca soruyu neden sordum anladınız mı şimdi? Bu zihniyet bizim o günleri unuttuğumuzu sanıyor, sanıyorlar ki bu millet aynı tuzaklara düşecek yine, sanıyorlar ki komşu komşuyu vuracak, kardeş kardeşe kıyacak… Doğu’da Güneydoğu’da kavgayı ateşlemeye çalışanlarla aynı kafa yapısı bu işte. Önce taşeronlarla sokaklarda terör estirip sonra dostu dosta kırdıracaklar. Böyleleri de televizyonlardan milleti gaza getirecek, sonra ver elini İngiltere… Birde Arslan’a göre Ak Parti seçmeni okumuyormuş, cahilmiş ve hepinizin tahmin ettiği gibi makarnaya, kömüre kanıyormuş oniki yıldır aynı terane arkadaş madem bu kadar okuyorsunuz biraz geliştirin artık kendinizi. Bir de siz neler okuyorsunuz acaba bilelimde okumayalım onları... Kendi milletimize, devletimize karşı silahlanmayı düşünmemize sebep olacak matbulardan, zihniyetten Rabbim bizi uzak kılsın…  

….

Yeni bir yıla merhaba dedik şu seçim bir geçsin muhabbetinin bir türlü bitmediği güzel ülkemde yine bir seçim bizleri bekliyor. Yerel siyasette heyecan büyük, birçok ismin önümüzde ki günleri aday adaylıklarını açıklamaları ve kulislerde nabız yoklamakla geçecek. Ak Parti’de ben Konya’da rekor başvuru bekliyorum. İnşallah Konya’mız için hayırlı olur.

Bugün Mevlid kandili; yüce Peygamberimizin, en sevgilinin en sevdiğinin dünyaya gelişlerinin yıldönümü. Rabbim O’nun şefaatine nail olmayı hepimize nasip etsin inşallah. Bugün eller semaya kalktığında ne olur zulüm gören Müslümanları unutmayalım Doğu Türkistan’ı, Gazze’yi, Suriye’yi, Myanmar’ı dualarımıza dahil edelim en çokta Ülkemiz için dua edelim Türkiye’miz tüm o mazlumların umududur umutları boşa çıkmasın inşallah.

Hayırlı Cuma’lar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR