Murat Baydar

Murat Baydar

2. yarıya transfersiz başlangıç

2. yarıya transfersiz başlangıç

Torku Konyasporumuz 2014-2015 sezonunun 2.yarısına üzülerek söylemek gerekirse, transfer yapamadan, eksik yerlerini takviye edemeden adım atıyor, Konyasporumuzu seven tüm taraftarlar “bugün transfer var mı? yok mu?” söylene, söylene transferde 26 gün geride kalmış olmasına rağmen 1 tane bile imza atamadan kapatılmış durumdadır, artık pazar ve pazartesi günlerini saat 18.00’e kadar iple çekeceğiz, transfer özlemi biz taraftarlarda sanki çocuğumuz, torunumuz olacak gibi  bir özlem halini almıştır.

2.yarıya ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz olan Eskişehirspor maçı ile 6 Aralık 2014 Cumartesi günü 2-0 kazandığımız Mersin İdmanyurdu mücadelesinin üzerinden 57 gün geçmiş ve bu kadar süre zarfında Süper ligde oynadığımız 5 maçta sadece 1 beraberlik alabilmişiz, 4 gol atıp 16 gol yediğimiz Konyaspor futbol tarihine acılarla geçen bir süreç geçmiş ve o kadar eksiğimiz bulunmasına,  bağıra bağıra imdat isteyen mevkilerimiz olmasına  rağmen transferde olumlu, imza aşamasına gelen bir çaba ne yazık ki gösterilememiştir, Konyasporumuzun adı dünyanın dört bir yanındaki ismi hiç duyulmamış ülke takım futbolcuları ile özdeşleşmiş ancak bir arpa boyu yol alamadan Eskişehirspor maçı gelmiş çatmıştır.

Eskişehirspor’a gelirsek onlarda takımın yıldız oyuncusu, belkemiği Erkan Zengin’i Trabzonspor’a vermiş,  ilk yarıdaki 16 maçta takımlarını antrene eden Ertuğrul Sağlam Hoca ile yolları  ayırmış ve Alman teknik direktör Michael Skibbe ile anlaşmış,  Demokratik Kongo Cumhuriyeti asıllı İsviçreli  futbolcu orta saha oyuncusu Nzuzi Bundebele Toko İngiltere’nin Brighton takımından  2,5 yıllık mukavele ile Erkan Zengin’in yerine transfer edilmiştir. Eskişehirspor deplasmanlarda ligin başından beri çok, çok iyi bir grafik sergilemiş oynadığı 9 maçın birinde 6 kez Süper ligde şampiyon olan Trabzonspor’u 4-1 yenmiş, 6 beraberlik alıp sadece 2 yenilgi almıştır 14 gol atıp 14 de golü filelerinde görmüştür. 6 beraberliğin içinde Süper ligin diğer 4 şampiyonu Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’da bulunmaktadır, Eskişehirspor Arjantinli Rogelio Funes Mori gibi bir hızlı oyuncusu ile her takıma her dakika, her saniye deplasmanlarda gol atabilecek kapasitede bir takım görünümü sergilemektedir. Peki diyeceksiniz bu kadar Eskişehirspor’u övüyorsunuz neden bu takım Konyaspor’la aynı puanda onun sırrı da iç sahada oynadığı maçlarda dış sahadaki grafiğini gösterememesinden kaynaklanmaktadır, iç sahada oynadığı 8 maçta sadece 8 puan alabilmişler Konyasporumuz ve Kayseri Erciyesspor’u 2-1 yenebilmişlerdir.

Eskişehirspor Süper ligde Konyasporumuzla aynı puan da olması ve ilk maçta Konyasporumuzu 2-1 mağlup etmesi dolayısıyla herhangi bir alınacak beraberlik ve mağlubiyet durumumuzda Eskişehirspor’u ikili averajda yakalamamız mümkün olmamakta olması bu maçın önemini çok daha üst düzeye taşımaktadır, Eskişehirspor şu andaki puan durumu itibariyle Konyasporumuzun tam tamına rakibi konumundadır. Konyasporumuzda 4.haftadaki Kayseri Erciyes maçından beri sakat olan Rumen oyuncumuz Cprian Marica da bu mücadelede 18 kişilik kadroda kendisine yer bulacak olması bir nebze olsun hepimize moral kaynağı olmaktadır. Konyasporumuz, Eskişehirspor maçına tam kadro çıkacaktır sakat ve cezalı oyuncusu bulunmamaktadır. Bu bilgiler ışığına her iki takımın maça çıkacak kadrolarının şöyle olması tahmin edilmektedir. Konyasporumuz: Vid Belec, Ömer Ali Şahiner, Selim Ay, Elvis Kokaloviç, Jagos Vukoviç, Mehmet Güven, Ali Çamdalı, Uğur İnceman, Gabriel Torje, Djalma Campos, Hasan Salih Kabze. Eskişehirspor: Ruud Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Berkay Tolga  Dabanlı, Diego Angelo, Sezgin Coşkun,  Raheem Lawal, Özgür Çek, Onur Bayramoğlu, Hürriyet Güçer, İbrahim Sissoko (Nzuzi Toko), Funes Mori. Her iki dost ve kardeş takıma başarılar dilerken, Konyasporumuzun bu maçı kazanmaktan başka çaresi olmadığından dolayı galip geleceğini umut ederek tüm taraftarlarımızın Konya Büyükşehir Torku Arena Stadı’nda yerlerini alacaklarını beklemekteyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR