Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

3. İttifakta Hangi Partiler Var?

3. İttifakta Hangi Partiler Var?

İYİ Parti lideri Meral Akşener İttifaklarla ilgili konuda 'bunlar seçim zamanında konuşulur' derken Millet İttifakının şu anda fiili olarak devam etmediğini belirtti bir bakıma.

Siyasette bugünlerde farklı hesaplar yapılıyor. Cumhurbaşkanının MHP lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret ettikten sonra ardından Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etti.

Kim Oğuzhan Asiltürk?

Milli Selamet Partisi’nde İçişleri Bakanı olarak görev yaparken Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ı MSP Gençlik Kolları Genel Başkanı yapan isim.

Bugünlerdeki görüşme de konuşma da normal.

Saadet Partisi’nin içinde Kamalak ve Karamollaoğlu gibi isimlerin Asiltürk ile aynı çizgide olmadıkları sır değil. Burada neler olacağını sabırla ve merakla takip ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların dışında DP ve BBP ile de görüştü.

Yeni sisteme göre %1’in ne kadar önemli olduğunu en iyi Erdoğan biliyor.

Çeşitli partilerden vekiller, partilerin il, ilçe başkanları ve siyasetten anlayan isimlerden aldığımız intiba Millet İttifakının gelecek dönem dağılacağını söylüyor.

İYİ Parti’nin öncülüğünde Saadet, Gelecek ve DEVA gibi partilerin oluşturacağı yeni bir ittifak gündemde.

Zira ittifakta meşrulaşmak isteyen HDP ile İYİ Parti’nin yan yana gelmesi demek önümüzdeki seçimleri Cumhur İttifakına teslim etmek anlamı taşıyor.

CHP – HDP birlikteliğinin oluşturacağı ittifakı, Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce’nin hareketleri tehdit ediyor. Burada da yeni şekillenmeler göreceğiz.

Aslında siyaseten ‘Erdoğan ve karşısındakiler’ olarak seçimlere girmek Cumhur İttifakı için HDP dengesi üzerinden bir avantaj sağlayabilirdi.

3 ayrı ittifak modeli yepyeni bir siyaset dönemine geçiş demek. Zaruri bir uzlaşı demek.

 

HER ŞEY BİR YANA BEKA BİR YANA!

Esin Kara. MHP’den Konya milletvekili. Geçtiğimiz gün ziyaretimize geldi. Cumhur İttifakı’nın niçin yıkılmayacağını ince ince anlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bakanlık, belediye, başkanlık, müdürlük veya herhangi bir devlet kadrosunda yer edinilecek diye hiçbir pazarlığa girmediğini ve girmeyeceğini yineledi.

Merhum Alparslan Türkeş’in bu konuda Sayın Bahçeli ile yaşadığı bazı özel anılardan bahsetti.

‘Her şey bir yana devletin bekası bir yana’ dedi. Genel Başkanımız bu yolda öl dese öleceklerini söyledi.

Cumhur İttifakı’nın sapasağlam bir şekilde yoluna devam ettiğini fitne ve nifak tohumları ekmek isteyenlerin hüsrana uğramaya devam edeceğini belirtti.

Esin Hanım ocak kültürü almış vekillerden. Bu terbiye ile yoluna devam ediyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR