Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Parti bu defa uyandı

AK Parti bu defa uyandı

Başbakan Ahmet Hoca’nın memleketi Konya bu sefer işi sıkı tutuyor. Geçtiğimiz seçim öncesi ayağını uzatıp oturanlar bugünlerde motor takmış gibi koşturuyorlar. Aslında dün yatıp, bugün koşanlar aynı insanlar, ama her ne hikmetse çok farklı bir kimlik var şimdi.

Atalarımızın (yalnız bir şeyin altını çizelim gerçek atalarımızın) dedikleri sözlerin hiç biri boş laf değilmiş. Mesela bugünkü AK Parti mensupları için tek ve tam isabetli söz “Bir musibet bin nasihatten iyidir”…

AK Parti Konya teşkilatlarında ve munsaplarındaki bu azim Türkiye genelinde nasıl? Bilmiyoruz.

Onun için de biz kafamızı Konya sınırları dışına çıkarmadan kendi önümüze baktığımız zaman bu çalışmalar artı bir vekil getirmeye yeter mi? Belli olmaz ama bir iktidar partisinin çalışması bu olsa gerek diye düşünüyoruz.

Ve yiğidin hakkını vermek gerekirse de dün yatıyor diye eleştirdiklerimizi bugün son derece ciddi ve inanmış bir şekilde çalışmalarından da kutluyoruz.  

MHP SESSİZ VE DERİNDEN GİDİYOR

Geçtiğimiz günlerde Sayın Mustafa Kalaycı ve partililer vardı. Allah kendilerinden razı olsun. PUSULA’ ya çok farklı ve oldukça da geniş bir zaman ayırmışlar. Bol bol sohbet ettik. MHP’nin çalışmaları hakkında bize de yansımayan birkaç örneği dinledik. Sayın Kalaycı bile kendi performansına şaşırıyordu. Ama halinden mutlu sandıktan da emindi.

Genel anlamda MHP’nin içindeki sıkıntıları bizde kendi aramızda (!) konuştuk. Sayın Bahçeli’nin tutumunu ve de özellikle Meral Akşener olayını kendilerine ilettik. Ekip bunun farkında. Zaten her yerde kendilerine direkt bu durum iletiliyormuş. Diğer taraftan Tuğrul Türkeş transferinin MHP Konya’da pek etkili olmadığını öğrendik. MHP yine eski bildiğiniz MHP iddiada geri adım yok. Yalnız ekibin içindeki bir abimize hatırlattım. Geçen seçimlerde bu ekipten bir kuzu kazanmıştık. Üstelemedi. Misafirler diye de biz üstlerine gitmedik. Ama artık burada yazmak zorunda kaldık. Bizim bu ekipten kazandığımız bir kuzu alacağımız baki hakkımızdır.

CHP SELAM VERMİYOR

CHP Konya ekibi sağ olsun bize pek selam sabah vermiyor. Arada bir haber gelirse CHP’nin ne yaptığından haberdar olmaya çalışıyoruz. Ne diyelim Allah işlerine güçlerine kolaylık versin.

BBP BENİ ŞAŞIRTTI

Büyük Birlik Partisi’ne gönül veren oy veren ve verecek dostlar beni affetsin. BBP’nin sandıkta bir şey yapacağına pek inanmıyorum. Ama BBP adına dava adına çalışan insanların azmine, inadına, inanmışlıklarına da şapka çıkartıyorum. Kim ne derse desin, ben de dahil kim ne tahmini yaparsa yapsın, BBP ekibinin çalışkanlığına ancak şapka çıkartılır.

SP HER ZAMANKİ GİBİ

Bence partilerin sessiz yani bayraksız, gürültüsüz propaganda çalışmasından etkilenen ilk parti Saadet oldu. Bu konuda kimseyi kendisine rakip daha görmeyen partilileri bizde vatandaş gibi ancak birebir deki çalışmalardan ya da selamlaşmalardan görüyoruz. Ama bu cenahta da aksakallı 70’lik delikanlıların koşturması mükemmel doğrusu.

Elbette herkes gönlünce imkanları ölçüsünde biraz da parası oranında çalışacak. Çünkü günümüzde bir gerçek var. “Ne kadar ekmek o kadar köfte…”…

Allah hakkımızda hayırlısını versin. Ve ne hayırlı ise o olsun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İki nimet vardır ki insanların çoğu onun kıymetini bilmezler; Vücut sağlığı, vicdan rahatlığı...   

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalar karşıdan karşıya geçerken karşıdan gelen tanıdığı ile yol ortasında muhabbet etmediği zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR