Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Akyürek dönemi mi, Altay dönemi mi?

Akyürek dönemi mi, Altay dönemi mi?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dün 2 ayda bir mutat düzenlediği basın buluşmasını gerçekleştirdi. Yarım saat süren konuşmasında şehrin ana gündem maddeleri ve özellikle Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme ışığında yatırımların seyrini değerlendirdi. Millet Bahçesi, Alâaddin Caddesi Cephe Düzenlemesi, Mevlana Çarşısı ve çevresindeki düzenleme çalışmaları, 2021 İslami Dayanışma Oyunları, Meram Son Durak Katlı Otoparkı, bisiklet yatırımları, öğrencilere tablet dağıtımı, tarımsal destekler, hızlı tren alt geçitleri gibi projelerin son durumlarını kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı görüşmesinde geçtiğimiz günlerde manşetimize taşıdığımız cephanelik arazisinin gündeme geldiğini ve sorunların çözülme aşamasında olduğunu belirtti. Ağır bakım arazisi için de aynı şeyden bahsedilebilir.

 

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİ İÇİN YOL HARİTASI

Uğur Başkan’a 3 soru sordum. Şeb-i Arûs törenlerinin pandemiden kaynaklı olarak nasıl yapılacağı hakkındaki soruma;

‘Sayın Valimizin başkanlığında Kültür Bakan Yardımcımızın da katıldığı bir toplantı yaptık Şeb-i Arûs törenleri ile ilgili. Bazı kararlar aldık. Bu törenler mutlaka yapılmalı. Katılımcılı mı katılımcısız mı olacak konusunda A, B ve C planları oluşturuldu. Salgının süreci ile ilgili durumu gözden geçireceğiz. Kültür Bakanımız da çok ilgili. 7 Aralık ve 17 Aralık’ta mutlaka 2 program olacak. 17 Aralık akşamı insanlar televizyonunu açtıklarında Şeb-i Arûs programını görmek istiyorlar. Katılımcısız da olsa mutlaka yapılacak ama biz bir miktar izleyici, katılımcı olması için bir çalışma yaptık. Sayılar belirlendi. Kültür Bakanlığı ile son bir görüşme yapıp ondan sonra bir yol haritası belirleyeceğiz, ondan sonra da bir aksama olmayacak Allah’ın izni ile.’ şeklinde cevap verdi.

 

ESKİ SANAYİ İLK ETABI İHALEYE ÇIKIYOR

Bizi takip edenler hatırlayacaktır. Yeni Motorlu Sanayi’nin yapılacağı alanda zemin problemi çıkmıştı. Bunu da basında ilk olarak köşemize taşımıştık. Esnafların bizi her gördüklerinde projenin durumunu sormasından etkilenmiş olacağız ki, ikinci sorumuz bu yönde idi.

Uğur Başkan sorumu, ‘Eski sanayi ile ilgili süreçte bugün zemin etütleri ile ilgili raporu TOKİ’ye ulaştırıyoruz. 4 etapta proje gerçekleştirilecek. Birinci etabı inşallah 1 ay içinde ihale tarihinin alınmasını bekliyoruz. Zemin etütleri biraz uzun sürdü ondan kaynaklı bir gecikme oldu ama bu yıl içinde ihaleleri yapılmış olacak. İnşallah 2023 yılında orayı tamamlamış olacağız.’ diye cevapladı.

 

TABLETLER YERLİ ÜRETİM Mİ OLACAK?

Son olarak 10 bin adet tabletin yerli bir markadan mı alınacağını sordum.

Başkan, ‘Yerli üretim Aralık sonundan önce teslim edemeyiz dedi. Devlet Malzeme Ofisi ile tüm belediyelerin alacağı tabletler toplandı. DMO bir alım yapacak biz de onlara para yatıracağız. Yerli olmasını arzu ediyoruz ama bu kadar sıkışık bir dönemde zor görünüyor.’ dedi.

 

AK PARTİ DÖNEMİ

Toplantının sonunda gündeminde olmayan bazı durumlara dahi samimiyete istinaden cevap verdiğini açıkladı.

Projelerin hibe veya devlet eliyle yapılması şehrin kasasına dokunulmaması adına çok önemli. Başkan’ın dediği gibi Büyükşehir Belediyesi gelirleri zaten şehir için harcanacak. Şehir olarak merkezi hükümetten ne kadar fazla destek alınabilirse o kadar iyi. Uğur Başkan’ın bu mantıkta hareket etmesi zekice.

Toplantı ile ilgili birkaç notla bitirelim. Mevlana Kültür Merkezi’nin en büyük salonu kullanıldığı için sosyal mesafe sıkıntı olmuyor. Girişte HES Kodu sorgulaması da çok yerinde bir uygulama idi. Başkanın sıkmayacak şekilde 30 dakikaya ayarlanan sunumu da görseller de yerinde idi. Uğur Başkan Tahir Akyürek dönemiyle ilgili sorulan bir soruda, önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e hizmetleri için teşekkür etti. AK Parti belediyeciliğinde Akyürek Dönemi, Altay dönemi yoktur, AK Parti dönemi vardır, dedi.

Uğur Başkan’ı bu çıkışı için ayrıca tebrik etmem gerekiyor. Süreci sahiplenmesi, projelerin devamı adına çok yerinde bir davranış…

 

AA MUHABİRİNİN SAYGISIZLIĞI

Anadolu Ajansı Konya Müdürlüğü’ne bir çift söz söylemem gerekiyor.  Herhalde koca salonda sadece benim dikkatimi çekmemiştir. Muhabirleri toplantı başlamadan önce salonda olmasına rağmen; Uğur Başkan konuşmaya başladıktan sonra podyumda yürür edasıyla kalkıp başkanın önüne mikrofon koydu. Aynı şekilde toplantı bitmeden diğer hiçbir kanal muhabiri ya da ajans kürsüye koşmazken yine kalkıp aynı edayla yürüyüp mikrofonu aldı. Yıllardır bu toplantıları takip ederim hiç böyle bir şey görmedim. Bu ne rahatlık? Neresinden bakarsanız bakın saygısızca bir hareket. Toplantıya geç kalırsınız anlarım. Erken çıkıp bir yere yetişmeniz gerekir onu da anlarım. Lakin orada onlarca basın mensubu varken bu nasıl bir davranış böyle? Ajans muhabirleri kendini Kaf Dağı’nda görüyor sanırım. Ya da müdürleriyle ilgili bir problem var. Başta Başkan olmak üzere salondaki tüm basın mensuplarına ve diğer katılımcılara yapılan bu seviyesiz hareketi kınıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR