Halil Özkan

Halil Özkan

Alan adı arayanlara dikkat

Alan adı arayanlara dikkat

Domain (Alan adı) internet ortamında kelimeler, semboller veya rakamların tescil edildiği isimlerdir.

Web sitelerinin bir isimler yani adresleri olmak zorundadır. pusulahaber.com.tr bir domaindir.

Domain DNS protokolü ile bir hosting (Sitemizin barındırıldığı dataların tutulduğu yer sanal depo diye biliriz) hizmetine bağlanır. İP’ler üzerinden sunum yapar.

Domain alırken şu hususlara dikkat edersek bizim için daha sağlıklı olur.

Alan adını seçerken Anahtar Kelime dikkat çekici kelimelerden oluşmalı.

Mümkün oldukça Alan adı uzantısını üst seviye alan adlarından oluşmalı. Mesela uzantısı .com olan alan adları ilk sıralarda tercih etmeniz gerekirken .net veya .org gibi kötü tercihler sayılmayacaktır fakat daha kurumsal ve profesyonel görünmek için mutlaka.com veya .com.tr daha iyi görünür.

Alan adınız tireleme kelimelerden oluşmasın kelimeleri ayıran tireler olmasın; alan adımız sade olsun.

  1. olmasın.

Alan adınız sizden önce başka biri tarafından kullanılmış olabilir bunun için Kullanılmış URL’leri kontrol etmememiz gerekir. URL’leri hala endekslenen bir şeylerin olup olmadığına bakmalıyız.

Seçtiğiniz isim daha önce (site yaşı) belki 10 yıllık var var şuan faaliyette değil. Alan adını arama satırına yazın ve daha önce türlü kötü amaçlı bir site ile ilgili olup olmadığına bakın. Eğer kötü içerikler varsa bu alan adından uzak durun.

Alan adınıza Back Linkler ile olumlu olumsuz bağlantılar verilip verilmediğine bakın.

Alan adınız yaptığınız işle alakalı olmalı. Size güzel geliyor diye almayın yaptığınız iş neyse onunla ilgili isimler tercih edin daha sonra anahtar kelime işlemleri sırasında SEO çalışmalarında avantajınız olur.

En önemli husus ise kelime anlamlarına dikkat

Yanlış anlaşılmaya sebep olacak çift anlamlı isimlerden uzak durun. Örnek verecek olursak bir işyeri açtık ve bağlantılı bir isim bulduk diyelim pencere işi yaptığımızı farz edelim pencerenin kısaltması olarak pen kelimesini tercih ettik firma ismini de “Pen İş” olarak yaptık bunun alan adındaki görünümü şöyle olacaktır. www.penis.com veya .com.tr böyle bir isimle marka kariyerinize başlamadan veda edebilirisiniz aman dikkat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR