İsmet Karababa

İsmet Karababa

Alkışlar Konuk'a

Alkışlar Konuk'a

Konya'mızın en önemli değerlerinden biridir Recep Konuk. Mütevazi bir yaşam içinde mücadelelerle geçmiş çocukluğu,  toplumuna, ülkesine adanmış gençlik yılları ile çalışan, üreten, paylaşan yapısı içinde sürdürdüğü olgunluk dönemini başarılarla taçlandırarak yol aldığı bu ömür içinde her kesimin güvenini ve saygınlığını kazanmış bir değerimizdir Recep Konuk

            Belediye başkanlığı döneminde Çumra'nın yığınlanmış sorunlarını bir, bir aşma mücadelesi içinde tanıdım kendilerini, spordu bizi yakınlaştıran, 30 dakikalık görüşme sonunda hiç düşünmediğim görevin içine sokuvermiş, etkilemiş inandırıvermişti o kısacık süre içinde beni!

            Toplumuna, vatanına hizmet aşkı ve heyecanı vardı içinde, görev ve sorumlulukları içinde olmadığı konulara bile ilgi gösteriyor, Çumra'nın kalkınması gelişmesi, insanın refahının artması adına kafa yoruyor, önüne gelen herkesle çocuk, genç ihtiyar demeden yakınlaşıyor konuşuyor her konuda teşvik ediyordu. Beni bile sorumluluk içine almış hiç işim olmayan konuların içinde kendimi bulmuştum bayrak asıyor, esnafın içine karışıyor, düğünlere katılıyordum sırf o istedi diye. Konya basınını Çumra'ya taşıyor, gazete sayfalarında sık, sık yer alıyor yerel televizyonlarda her hafta Çumra ismini konuşturuyor sporun gündemini belirleyen oluyorduk.

              Belli bir arkadaş grubu vardı. Akşamları genelde otelde bir araya gelirler burada konular üretir, tartışır, çözüm yolları ararlardı hep birlikte. Zaman zaman benim de olmamı isterlerdi. Bu toplantılardan Çumra Şeker Fabrikası rüyasını bilen, hisseden, o günleri yaşayanlardan biri olarak Recep Konuk Çumra Şeker ile kalmadı bu gün dev bir Holding yarattı, çiftçisini üreten, insanını çalışan yaptı. Büyüyen, gelişen ürettiğini ihraç eden konumu ile ülke ekonomisine önemli katkıları yanında Torku ismini dünya markası yaptı.

            Önce Konya PANKOBİRLİK ile Konya Şeker, sonrası Türkiye PANKOBİRLİK başkanlığı ve bu günlere ulaştırdığı Konya Şeker, dolasıyla onunla Anadolu Birlik Holding'e uzanan süreçte tarımda, hayvancılıkta, sanayide, sporda büyüme, gelişme, rekorlar ile dolu bir süreç...

Başarılar...Başarılar...Başarılar...!

            Herkes kendi bildikleri konuları gündeme getirmelidir anlayışı içinde olduğumdan tarım, hayvancılık, enerji, sanayi, ticaret, ekonomi gibi konulardaki çalışmalarını, katkılarını her kesimin bildiği kadarını bilen ancak sporun dışındaki konuları en iyi bilen olmadığım, her çalışmasını yazabilme konusunda yeterli donanımı kendimde bulmadığım için her ayrı konuyu onun gönül dostlarına, işin uzmanlarına bırakmak en doğrusudur diye düşünüyorum.

            Recep Konuk gibi değerimizin bir hizmetini eksik bırakırsam kendilerine büyük saygısızlık, haksızlık yapmış olurum ki  spor konusunda önemli süreçleri yaşamış, inancını ortaya koymuş, hizmetleri, çalışmaları, ürettikleri yanında kimliği, kişiliği, dürüstlüğü nedeni ile  değer  verip büyük inanç taşıdığım dostum (beni öyle gördüğü, tanımladığı) için kendi adıma yapacağım bir eksikliği ihanet addederim.

            Ben bir futbol adamı olarak Recep başkanımı spor aracılığı ile tanıdım, "sporun gençlerimizi ruhen ve bedenen geleceğe sağlıklı hazırlamamızı sağlayan en önemli aracın olduğuna inanarak önce bisiklet şimdi futbol daha sonra sporun her alanında olmaya çalışacağız"  demesi ile kendilerine yakınlaştım,  insanına verdiği değer,  vatan sevgisi, topraklarımıza olan tutkusu içindeki çalışmalarını gördükçe zaman içinde kendilerine olan bağlılığım arttı.

            Her kesimden insanları buluşturan yakınlaştıran birleştiren etkisi ile toplum barışına, kurumların bölge, şehir ve ülkelerin tanıtımına önemli katkıyı veren olgunun spor olduğunu görmesi ile destek verdiğini yaşaran, bir süreci kendileriyle geçiren olarak Recep başkanımızın spora olan bakışını, inancını ,Konyaspor'luluk duygusunu, tutkusunu en iyi bilenlerdenim.

            Torku Konyasspor ile Torku Selçuk Üniversitesi basketbol takımlarının iyi günlerinde, kötü günlerinde çıkmaza girip çaresiz kaldığı her dönemlerinde Hızır gibi elini uzatan destek veren olması ile Konya spor ailesi içinde de önemli bir değer, iyi bir Konyasporlu olarak görünür. Nasıl görünmesin ki her kişi ve kurumun zaman zaman çekildiği, sahipsiz bıraktığı her anlarında az verdi, çok verdi ancak Konya sporu adına uzanan eli hiç boş çeviren olmadı, başarıları ile başarısızlıklarını hep paylaşan oldu. Belediyemiz haricinde her gidildiğinde veren, Konyaspor'umuzun yanında olan başka bir örnek var mıdır?

            Torku Konyaspor'un en son süper ligden düşüşü ile UEFA’dan gelen 1 yıllık transfer yasağının adeta sok yaşadığı bu kaos durumunu altyapı antrenörlerimizin hazırladığı 17 futbolcumuzun özverisi ile süper lige çıkışın ardından altyapının önemi fark edildi, gençlerimizin varlığına inanıldı, daha sağlıklı bir şekilde profesyonel takıma gelmeleri ve kalıcı olmaları adına bir pilot takım olması gerekliliği görüldü.

            Amatör kümeden bir takımı alıp çıkarmak hem maliyetli, hem zaman isteyen bir işti, ilimizde de Konya Şekerspor'dan başka da profesyonel takım yoktu zemin hazırlandı, ortam ayarlandı, Konya sporunun başarısı ve tanıtımı adına her türlü çalışmayı, katkıyı, desteği vermekte olan Recep Konuk'a durum iletildi. Kendilerinin onayıyla tüm futbolcu değerleri ile birlikte koşulsuz, şartsız, maliyetsiz  hatta üstüne maddi destekli olarak Konya Şekerspor Torku Konyaspor'un bünyesine Anadolu Şelçukluspor olarak katıldı.

            Türk futbolunun marka değeri gün be gün düşerken, seyirci sayısı azalırken takımları ayakta  tutan sponsor firmalar bir, bir kulüplerden ayrılırken veya rakamları düşürürken Torku'nun yine hem takıma ,hem yeni stadyuma ciddi olan bir rakam karşılığında sponsorluk anlaşması ile Konyaspor'a destek olması Konya'ya karşı duyarlılığını, Konyaspor'a olan bağlılığını göstermesi açısından önemlidir.

            Torku ile Konyaspor ilimizin  önemli markalarıdırlar; Torku Konyasporumuza , Konyasporumuz Torku'ya yakıştı, bundan böyle yeni stadyumumuz "Torku Arena" olarak futbolumuza hizmet verecek iki önemli değerimiz yeni futbol mabedimizde  bir birine güç katarak ülke futbolu için Torku Konyaspor var olmaya gücünü hissettirmeye devam edecek.

            İyi ki varsın Konyaspor...! İyi ki varsın Torku...!

İyi ki var oldun TORKU KONYASPOR ile TORKU ARENA

            Sağ olasın Recep KONUK Alkışlar size...!

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR