Uğur Özteke

Uğur Özteke

ANLAŞILAN %70 BİRİLERİNİ FAZLA DEĞİŞTİRMİŞ

ANLAŞILAN %70 BİRİLERİNİ FAZLA DEĞİŞTİRMİŞ

Bugün canım çok sıkkın. Bugün moralim sıfır. Affınıza sığınarak aşağıda gerekçesini yazacağım nedenle bugün yazımı kısa tutacağım. Tekrar hepinizden özür dilerim.  

MERHABA GAZETESİ’NİN

TARİHİ GOLÜNÜ YEDİK…

Bütün okurlarımızdan, özellikle de bizi hâlâ ısrar ve inatla yazılı basını destekleyip bizi yazılı basından da günlük olarak takip eden samimi büyüklerimizden, değerli okurlarımızdan ve dostlarımızdan özür dileyerek yazıma başlamak istiyorum.

Evet, 41 yıllık basın hayatımızda dün yine yaşanmamış bir olayı yaşadık. MERHABA Gazetesi’nin matbaa çalışanlarından 90 artı 5’te çataldan öyle bir gol yedik ki sormayın.

Acısı hala içimizde.

Bizim Patron Harun Akgül Bey yerel basını ve yerel insanlarımızı desteklemek dahası Konya olarak birbirimizi desteklemek adına gazetemizin baskını Ankara’dan Konya’ya tekrar Merhaba Baskı Tesislerine vermişti.

Ama dün buradaki arkadaşlar nasıl atladılarsa ya da bizim dünkü yazıyı nasıl o kadar çok beğendilerse bir daha aynı yazıyı basmışlar. Sağ olsunlar (!)

Sonuçta bizim dünkü yazı güme gittiği gibi, bizi gazeteden değil internet ortamından takip eden abonelerimiz okurlarımız haklı olarak dün gün boyu telefonla, mesaj ve mail yolu ile sitemlerini ilettiler. O kadar kahır ve sitemde de okurlarımız çok haklı idiler.

Biz de bizden kaynaklanmayan bu büyük hata dahası ayıp için sizlerden bir değil binlerce kez özür diliyorum.

Ve yine sizlerin affınıza sığınarak bugün kısa bir yazı yazıp dünkü yazımızı bir kez daha sayfamıza koyuyoruz.

ZAFER, ADALHAN VE

İHSANİYE OTOBÜS DURAKLARI

Bir okurumuz çektikleri sıkıntıyı ve bir yanlışı bizlerle şöyle paylaşıyordu;

“Uğur abi özellikle Zafer, Adalhan ve İhsaniye Otobüs duraklarına yolcu minibüslerinin yolcu almak için durmaları otobüs bekleyen biz yolcuları ve durağa yanaşmak zorunda kalan belediye otobüs şoförlerini son derece mağdur etmekte. Son zamanlarda çok sık gerçekleşen bu konuya yetkililerin gerekli yaptırımlar uygulamasını temenni ediyoruz. Herkesin yaptığı yasa dışı işlerin yanlarına kar kalmasından bıktık usandık. Denetimsizlik ve yanlışların cezasız kalması alabildiğine büyüyor…”

……………

Bu okurumuzun dikkat çektiği konu yüzde yüz haklı bir durum. Benim gördüğüm bildiğim sadece bu duraklarda değil pek çok otobüs durağına minibüslerin indi bindi yaptırdıkları dahası bazı sürücülerinde otomobillerini park ederek çekip gittikleri alanlara dönüşmüş durumda. Haaa aslında okurumuz öyle bir konuya dikkat çekiyordu ki bu şehirde ve kendimiz için millet olarak en büyük tehlike bence yapılan her yanlışın yapanın yanına kar kalması her günahın mubah sayılması durumudur.

SİLLELİ ESNAFIN FERYADI

İsimsiz rumuzlu abimiz içinde bulunduğu durumu samimi duygularla bizimle şöyle paylaşıyordu;

“Uğur bey, yine mi Sille? dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef konumuz yine Sille.

Selçuklu Belediyesi Silleli esnafları yola sokmayı (!) dert edindiğinden beri Sille’de dert bitmiyor.

Şimdiki uygulama esnaftan işgaliye bedeli.

Silledeki esnaf kendi kapı önüne günlük M2 olarak 1,00 TL, suyun yanında kullandığı yerler içinde M2 olarak günlük 1,50 TL işgaliye bedeli ödeyecek.

2019 yılı için bu 3 ay 2020 de ise 6 ay olarak belirlendi ve maalesef bu karar alınırken burada ki hiçbir esnafın talepleri dikkate alınmadı. Yılın sadece 4 ayı iş yapan Sille’de esnaflar bu yıl ez az 2.700 TL ödeyecek iken üst limit 20.000 TL’li rakamlara çıkmaktadır.

Mesele sadece işgaliye bedeli ödememek değil.

Belediye buradaki esnafların sorunlarını çözüm noktasında hiçbir destek olmazken hatta bugüne kadar hiçbir yetkiliyi Sille’de görmez iken şimdi işgaliye bedeli çıktığından beri sürekli zabıtalar esnafı ziyaret eder (!) oldu.

Sille’de ruhsatsız işletmeler hala aktif iken belediyemiz bu esnaftan hangi sıfatla işgaliye bedeli alacak çok merak ediyorum.

Ben kendimden örnek vereyim hem belediyeden hem de Sağlık İl Müdürlüğünden ruhsatım var.

2 sene önce mutfak kısmında 5, hizmet kısmında 6 olmak üzere 11 kişi ile hizmet vermekte iken şuan mutfakta 1, hizmet kısmında 2 kişi olmak üzere 3 kişi çalışmaktadır. Sebep önüne gelenin iş yeri açması buna belediyenin ruhsatsız çalışmalarına izin vererek destek olmasıdır.

Gerekli kontrolleri yapmayan belediye, iş para toplamaya gelince ruhsatsız yerlerle ruhsatlı iş yerlerini bir değerde görmektedir.

Bunu ilgili kurullara iletmemize rağmen çözüm bulamadık.

AK Parti yönetimine de ilettik.

Sonuç esnafın sorunlarını dinlemek yerine hakkını aradı diye yıllarca partiye hizmet eden kişiyi partiden ihraç etmek oldu. Anlaşılan % 70 birilerini fazla değiştirmiş. Silleli esnafı olarak bize biçilen bu cezayı ödemeyeceğiz ve gerekli yerlerde gerekli şekillerde sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.

Selamlar...”

……………..

Biz de konuyu elçi olarak üzüntü ile hem siyasilere hem de yöneticilere iletmiş oluyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Güzel şeyler zaman alırmış

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Olmayacak hayaller kurmaktan vazgeçtiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR