Uğur Özteke

Uğur Özteke

“ARABAYLA TELEFONLA KÜLTÜRLÜ İSEK”

“ARABAYLA TELEFONLA KÜLTÜRLÜ İSEK”

Tüm okurlarımızdan, dostlarımızdan iyi niyetli insanlardan Allah razı olsun. Her gün bize onlarca farklı alandan bilgi ve belge; kısaca istihbarat göndererek gerçekten bizim de bilgi sahibi olmamıza vesile oluyorlar. Okurlarımız ayrıca öylesine güzel yorumlar yapıyor ki hiçbirimizin düşünmediği ya da dile getirmekten çekindiği pencereyi de açıyorlarz. Bu yüzden iyi ki varsınız Allah sizlerden bin kere razı olsun.

KONYA POLİSİNE TEŞEKKÜRLER

Dün sabah bize sosyal medya aracılığı ile ulaşan ilk güzel bilgi Adalhan Kavşağı’ndan İş Merkezlerinin oradan idi. Abimiz şöyle diyordu;

“Selamünaleyküm Uğur Abi

Bizim buradaki yollardan araçları çekiyorlar sen istersen yazının altına bu şekilde resim girebilirsin. Yazılarının bayağı faydası oluyor. Bizim sokaktaki bütün araçları trafik kaldırdı…”

Hem abimize teşekkür ediyoruz hem de Konya Polisine en başında da Emniyet Müdürümüz Şükrü Yaman Bey ve ekiplerine saygılarımızı sunuyoruz.

KONYA ÇİMENTO’NUN BAŞARILI

VE HASSAS YÖNETİCİLERİ

Hafta sonu iş adamı bir abimizin gönderdiği fotoğrafı ve yazdıklarını sizlerle paylaşmıştım. Bu konuda cahilim. Ama yıllardır Konya Çimento’nun bacasından çıkan buharı şikayet eden okurlarımız olduğu için biz de durumu yetkililere iletmiş ve aldığımız cevabın o çıkan dumanın kirlilik değil buhar olduğunu dile getirmiştik.

Çevre İl Müdürlüğünden edindiğimiz bilgilerde de o görüntünün buhar olduğunu ayrıca Çimento’nun online olarak 24 saat kesintisiz denetlendiğini yazmıştık.

Yazılarımız üzerine Konya Çimento Sanayii AŞ’nin başarılı, çalışkan, beyefendi genel müdürü Kadir Büyükkara Bey bizi bilgilendirmek için fotoğraflarla Çevre Müdürlüğü’nün resmi grafik ve dokümanları gönderdi.

Kafalarda hâla soru işaretleri kaldıysa gidermek adına Sayın Genel Müdür Kadir Bey’in bizlerle paylaştıkları bazı belgeleri ve açıklamayı tekrar köşemize taşıyoruz.

 “İyi günler Uğur Bey;

Bu e-mail’de size bugün saat 14.00 sularında fabrikamızı şikayet eden kişinin çektiği fotoğrafın aynı yerinden Konya Çimento döner fırınlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce online izlenen toz emisyonu ölçüm sonuçları grafikleri ve çektiğimiz fotoğrafları gönderiyorum.

Bu fotoğraflarda da göreceğiniz gibi bugün hava açık ve yaklaşık 10 derece sıcaklıkta fabrika bacalarından çıkan buhar dahi yok.

Bildiğiniz gibi kış günlerinde sabah saatlerinde havanın sıfır, sıfır altı ve  2-3 derecelik  sıcaklıklarda bacadan çıkan sıcak hava  soğuk hava ile buluştuğunda buhar oluşuyor. Burada gözüken buhar belki de bu durumu bilmeyen kişilerce yanlış yani toz olarak değerlendiriyor.

cimento-1.jpg

Size gelen şikayeti değerlendirerek haberleştirdiğiniz ve doğru bilgiyi aktarmak yönünde verdiğiniz çaba ve araştırma için teşekkür ederim. Ayrıca size fabrikamız döner fırınlarında çıkan toz emisyonu olarak değerlendirilen analiz sonuçlarının grafiklerini gönderiyorum.

Fabrikamızda toz emisyon sonuçları elektronik cihazlarla yapılmakta ve aynı anda bu toz ölçüm sonuçları Konya İl Çevre Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgililerince de online olarak yani  (24 saat süreyle her an izlenmektedir.)

cimento-2.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayınlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğini Koruma Yönetmeliği uyarınca, Sanayi Tesisleri bacalarından çıkacak toz emisyonu en fazla 30 mg/Nm3 olabilecektir.

Size gönderdiğim grafikler Aralık 2017 ayına ait olup son 15 günü kapsamakta. Yani bu günlere ait ölçüm sonuçlarını belirtmektedir.

Grafiklerde her iki döner fırın bacalarında yapılan toz ölçüm sonuçlarını güncel bilgileri göstermektedir.

cimento-3.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayınlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Önlenmesi Yönetmeliği uyarınca atık yakan tesislerin toz emisyonu 30 mg/Nm3 üst limit olarak belirlenmiştir.

Grafiklerden de rahatlıkla tespit edeceğiniz gibi fabrikamızın her iki döner fırınlarındaki toz emisyonu sonuçları 30 mg/N m3 sınırının çok altında ve yasal limitlerin altında seyretmektedir. Söz konusu toz emisyonu bir aracın sokaktan geçerken çıkardığı toz emisyonun altında bir sonucu ifade etmektedir.

Şikayette bulunan kişinin hassasiyetini gayet iyi anlıyoruz. Biz şirket yönetimi ve çalışanları olarak toz emisyonu hassasiyetini bizde çalışma ortamında büyük bir titizlikle takip ediyoruz.

Bu konu bizim görevimizin önemli bir parçası olup, kurumsal yapımızla sorumlu ve çevreye saygılı bir sanayi kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çünkü biz de aynı hassasiyeti paylaşıyor, çevre yönetimi politikamızı ve uygulamalarımızı bu çevre hassasiyeti bağlamında uyguluyoruz.

Sayın Uğur Bey,

Konuya gösterdiniz özen ve detaycı çalışmanız için çok teşekkür ederiz.  Sizi bizim değerlendirmelerimiz çerçevesinde sorumlu ve örnek gazetecilik anlayışınızdan dolayı tebrik ediyor, başarılı ve araştırıcı çalışmalarınızın devamını temenni ediyoruz.  Selam ve saygılarımla…”

………….

Biz şehrimiz ve şehrimizin güzel insanları adına Çimento Fabrikasının yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

ENGELLİ OLMAYAN SAHTE ENGELLİLER

Bir abimiz bu fotoğraf karesini çekmiş

 

foto-4-149.jpg

Ve altına da şunları yazmış

“Kulesite Adese engelli park yeri.. Park edenlerin arabaları engelli plakalı değil ama şoförleri engelli (!) …”

………..

Ne diyeyim abi Cenab-ı Allah’ım hepimizi ıslah etsin inşallah.

MUSTAFA CAN BEY’E ANCAK ŞAPKA ÇIKARTILIR

Dünkü “TAŞLARI BAĞLAR, KÖPEKLERİ SALARSANIZ…” başlıklı yazımıza yapılan yorumlar içerisinde MUSTAFA CAN rumuzlu okurumuzun yorumu gerçekten çok hoşuma gitti. Bu yorumu sizlerle paylaşmak istiyorum

“İNSANLAR ARABASIYLA TELEFONUYLA KÜLTÜRLÜ OLDUĞUNU ZANNETTİKÇE BU BÖYLE DEVAM EDER. KONYA MAALESEF SON YILLARDA HIZLA BU ŞEKLE BÜRÜNDÜ. ARABA LÜKS OLUNCA İNSANLARDA BAŞKALARININ HAKKINI GASPETME NORMALLEŞTİ. BELEDİYELERDE BUNA BAYAĞI KATKI SAĞLADILAR PARK EKSİKLERİYLE TABİ. BELEDİYELER SAÇMA SAPAN KÜLTÜR VE SOSYAL FAALİYETLERİNE ÇILGINCA HARCAMA YAPARKEN ARAYA BİRDE ADABI MUAŞERET KURALLARINDAN BAHSEDEN KONFERANSLAR DÜZENLESELER. KAFALARIN İÇİ BOŞ OLDUKÇA DIŞINI GÜZELLEŞTİRSEN NE OLUR.”

………..

Dedik ya iyi ki sizler varsınız.

Hayat bile sizin gibi samimi insanlarla güzel çok şükür.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan kendini tanırsa tüm insanlığı tanır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yaş olarak kendimizden küçük insanlara karşı saygı ve sevgide hata yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR