Uğur Özteke

Uğur Özteke

Arenanın mescidi ve KTO önünden kalkan dolmuşlar…

Arenanın mescidi ve KTO önünden kalkan dolmuşlar…

Cenaze için hekim, Demiryolu caddesinin magandaları, Arenanın mescidi ve KTO önünden kalkan dolmuşlar…

Bugünkü yazımızın başlığına baktığınız zaman ne kadar gıcık ve can sıkıcı cümleler var değil mi?

Vallahi ne derseniz haklısınız. Ama ne olursunuz bize kızmadan, bizi eleştirmeden bir de kendinizi bizin yerimize koyar mısınız?

Biraz sonra bu dört ayrı konuyu da tek tek sizlerle paylaşacağız. Ve bunları okuduktan sonra “siz olsanız ne yapardınız?” diye soracağız.

Haaaa siz tüm bunlara rağmen “Bana ne kardeşim ölen ölsün sağ olanlar bize yeter. Kavga eden etsin evde dükkanında yatan bize yeter” diyecekseniz ben sizlerden özür dilerim…

DOKTOR BEKLEYEN CENAZELER

Konu dolaylı olarak sağlığımıza dokunacak. Ancak bu şehrin sağlık ile ilgili yöneticilerinden şahıs olarak da çalışmaları hizmetleri olarak da tek bir şey dersek Allah bizi taş eder. Kimse konuyu siyasi oyarak yorumlamasın. Elbette sağlıkta sorunlar şikayetler bitmez ama Konya olarak sağlıkta bu kadar az ve küçük detaylar ile yaşıyorsak, AK Parti’nin sağlık ile ilgilenen vekili Mustafa Baloğlu’ndan İl Başkanı Musa Arat’a,  parti içinde sağlıktan sorumlu isimden, sağlığın başındaki müdür ve amirlere kadar insanların hassas titiz ve çalışmasındandır.

Önce bu insanların hakkını yemeyelim ve teşekkür edelim.

Ve gelelim konumuza.

Dün sabah saat 9’u üç beş dakika geçiyordu.

Selçuklu’dan Meram ilçe sınırlarına yeni girmiştik ki bir dostumuz aradı. Ki bu dostumuz kısa bir süre önceye kadar bize filan telefon etmesine gerek kalmayacak şekilde partiye “alo” diyebilecek bir isimdi. “Müsait misin Uğur abi?” sorusuna cevabımız “Yoldayım” abi deyince “Tamam ben seni yarım saat sonra arıyorum” anlayışını gösterince biz de “Yok abi dur arabayı sağa çekiyorum” deyip yarım yamalak bir kaldırımın kenarına çıktık.

Abimiz şöyle diyordu. “Bir yakınımız vefat etti. Meram Gödene’de. Vefat raporu için doktor istedik Selçuklu’da imiş. 11’e kadar gelir dediler. Abi bu cenaze öğlene yetişemeyecek. Koskoca Konya’da bu işler için kaç doktor var? Abi yetmiyorsa bunu artırsak olmaz mı? Konya sürekli büyüyor ama bu iş cenaze işi. İnsanlar acıları arasında bir de böyle eziyet çekmemeli”… diyordu.

Peki şimdi siz kendinizi bu insanın yerine koyun. Bir yerde cenazeniz var bir yanda eliniz kolunuz bağlı doktor bekliyorsunuz. Ne yaparsınız?

DEMİRYOLU CADDESİNİ BOZMAYALIM BARİ

Yine dün sabah saat 9.47 de bize güvenen bir okurumuz yazıyordu;

“Demiryolu Caddesi bu şehrin alternatif olarak en güzel ve faydalı yollarından birisi. Ama abi bu yolu kullananların kırmızı ışık ihlali artık çekilmez bir hal aldı. Araçların büyük bir kısmı kırmızı ışıkta durmuyorlar. Niye durmuyor musunuz?” diye tepki veriyorsunuz, kırmızıyı gösteriyorsunuz el kol hareketleri yapıyorlar. Biraz daha üstelesek adam kavgaya gelecek. Abi bu güzel yol inan huzurumuzu ve moralimizi bozmaya başladı”…

………..

Evet çok sıkışırsam bu yolu ben de kullanıyorum. Bazen kırmızı ışıkta beklerken kendimi enayi gibi hissediyorum. Solumuzdan millet vızır vızır geçiyor.

KONYASPOR DUALARLA BAŞARILI OLUYOR

Dün Arena’daki mescit durumunu kibarca sizlerden gelen bir fotoğraf karesi ile iki satır yazmıştık. Saat 10 olmamıştı Konyaspor camiasından çok sevdiğim bir dostum. Aradı. Onu da bu iki satırdan rahatsız olanlar aramışlar. O da emir kulu bizi arayıp bilgilendiriyordu. Ona da diyecek bir şey yok ki burada önemli olan niyet ve samimiyet.

Evet bugün için Arena’da namaz kılmak isteyen insanlarımıza 27 ayrı mescitte hizmet veriliyormuş. Bu mescitlerin bir kısmı 15-20 kişilik bir kısmı 30-40 kişilikmiş. Mesela Fener maçı için yine düşünülmüş ve namaz kılınması için hasırlar alınmış. Yeter mi tabii ki yetmez. 42 bin kişi maça gelmiş. 15 dakikada hadi diyelim 20 bin kişi nasıl aynı anda namaz kılabilecek?

Tabii bunu derken “Konyaspor’un başarısını dua ile oluyor” diyen ve büyük mescit isteyen okurlarımızda var. Onlarda özelden, mailden sürekli yazıyorlardı. 

Kim kime ne diyebilir ben bilemedim. Herkes haklı...

Ve klasik olarak tek haksız var.

Kim o?

O biziz. Sizden gelenleri yazmayacağız, görmeyeceğiz, duymayacağız!!!

KTO ÖNÜNDE İNDİ BİNDİ YAPAN DOLMUŞ SÜRÜCÜLERİ

Dün güne cenazeye doktor “alo” su ile başladık ya işler sıkıntılı gidecekti tabii. Neyse Meram bölgesinde bir görüşme yaptık gazetemize döneceğiz. Vatan Caddesinden Hacı Veyiszade önünden Numune’nin oraya geleceğiz.

Ancak her zaman olduğu gibi KTO’nun tam önünde -dolmuş durağında değil ama- yolcusunu indiren dolmuş sürücüsü direkt burnunu yola sokuyor iki akan şeridi kesip Nalçacı yönünde ışığa geçiyor. Arkadaşa “ne yapıyorsun” diye işaret ediyoruz korna ile cevap veriyor. Ve derken kırmızı ışıkta bekleyen aracının kapısı açıp yolcusunu pat diye indiriveriyor. Orada yaya geçidi yok ki?

Muharrem Başkan’ın çabasını biliyoruz ama plakasının sonu …38 olan arkadaş aynen böyle yaptı. Dam alçak değnek kalkmıyor !!!

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yeterince sevginiz varsa dünyada ki en mutlu ve en güçlü insan olursunuz

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

66 DR…. plakalı aracın bayan sürücüsü direksiyonda sakızını patlatarak yol alırken aynalarını kontrol ettiği ani çıkışlar yapmayıp arkadaki ve yanındaki araçları zor durumda bırakmadığı zaman daha iyi ADAM oluruz.   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR