Uğur Özteke

Uğur Özteke

BELEDİYEDEN İSTİFA EDENLER, NİYE HÂLÂ MAKAMLARI KULLANIRLAR?

BELEDİYEDEN İSTİFA EDENLER, NİYE HÂLÂ MAKAMLARI KULLANIRLAR?

Bugün çok şükür yine sizlerden gelenlerle yeni duyum ve iddialarla sizlerle birlikteyiz.

İlk önce İnşaat Mühendislerinden aldığım güzel bir haberin duyumunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Hani pazartesi günü dile getirmiştik Teknik Üniversitenin yeni yeri, Selçuk Üniversitesi ile yapılacak ya da ayrılacak arsalar konusunda bir komisyon kurulmuştu. Bu komisyona da İnşaat Mühendisleri Odasının temsilcisi çağrılmamıştı. Uğur Başkan konuya müdahale etmiş ve oda yöneticilerine bir dahaki toplantıya kendilerinden bir üyenin çağrılacağını söylemiş.  

İnşaat Mühendisleri Odasına yönetimine ve üyelerine güçlerinden dolayı biz de teşekkür ederiz.

MERAM TIP FAKÜLTESİ

HASTANESİ’NDE TELEFON SORUNU

Bu konuyu birkaç kez daha bu köşemizde dile getirmiştik ama eğitimci Osman hocamız yine aynı konuyu yaşadığı için bize şöyle aktarıyordu;

“Uğur Abi hayırlı günler. Bu ara siyaset yoğun takipteyiz. Ama biliyoruz ki bizlerin sesini de gerekli yerlere iletir dertlerini yazarsın. Yeni, Meram Tıp Fakültesi de telefonlar hiç çekmiyor, hastalar yakınları da hastalara ulaşamıyor. Çalışanlar ise daha zor durumda onlar sürekli ulaşılmaz. Saygılar.”…

Bu konuda bildiğim kadarı ile hastane yönetimi de yoğun bir çaba sarf ediyor. Teknoloji bir yerde gerekli ve asla hayatımızda olmazsa olmazlar arasında böylesine lazım. Ancak resmi kurum ve kuruluşlarda ihtiyaca cevap verebilme noktasına vatandaşa yetişmeye çalışıyorlar. Bu hastanemizde henüz bu sorun çözülemedi.

HERKES İŞİNİ YAPMALI

Bir dostumuz sıkı bir okurumuz akşam şu fotoğrafı atmış

whatsapp-image-2018-12-25-at-16.12.18.jpeg

 

Ve altına da şunu yazmış

“Kimse işini düzgün yapmıyor Uğur abim ne olacak memleketin hali?”

………….

Ne olacak ki memlekete? İyi olacak inşallah. Yanlışları göre göre iyiyi, doğruyu, düzgünü bulacağız inşallah.

PASSOLİGLERDİN OLDUĞU

OTOPARKTAN ÇIKIŞ SIKINTISI

Konyaspor fanatiği bizim de fanatik bir okurumuz olan şehir sevdalısı genç dostumuz Çağdaş Gültekin attığı tweet ile bizden şöyle bir ricada bulunuyordu;

whatsapp-image-2018-12-25-at-16.15.34-(1).jpeg

“Uğur abi senden bir ricamız var. Lütfen yazında yaz bu satırı. Passoliglerin olduğu otoparktan maç sonu 45 dakikada çıkabiliyoruz. Trafikte görevli memur arkadaşlar o anlarda biraz daha araç sahiplerine yardımcı olurlarsa daha iyi olacak.” 

………..

Ben inanıyorum ki bu küçük nottan sonra trafik polislerimiz bu konuda çok daha duyarlı olacaklardır.

BELEDİYE İŞÇİSİ ZAM ALACAK MI?

Dün asgari ücretin açıklanmasının ardından işçi kardeşlerimizden ilk gelen not dahası sevinç yerine endişe mesaj şu idi.

İşte belediyede çalışan bir garip işçi kardeşimiz tedirginliğini şöyle dile getiriyordu;

“Selamünaleyküm abi nasılsın, kusura bakma yoğunluğunun arasında seni rahatsız ediyorum. Çalışma Bakanlığı bugün asgari ücretin 2020 TL olacağını açıkladı. Vatana, millete tüm çalışan arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Rabbim güzel günlerde harcatmayı nasip etsin inşallah.

Amma velakin abi bir konu daha var çözüme kavuşturulacak.

Günlük brüt ücreti 85 lira olan bu zamdan faydalanamayacakmış.

Çalışma Bakanlığı 1 Nisan’da yalancı kadroya aldıktan sonra yüksek hakem kurulu toplu iş sözleşmesi diye bir mevzuat hazırladı ve tüm kurumlara da buna uyma zorunluluğu getirdi.

Eyvallah sebep olandan Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da kadroya geçen personelin maaşında bir kuruş kesinti olmayacağını tam aksine 250 lira 700 lira arasında zam vereceklerini açıkladı. Bazı kurumlar bunu ya görmedi ya duymadı ya da işine gelmemiş olacak ki hükümetin uygulamış olduğu kemer sıkma politikasını ilk olarak personel maaşında kısıtlama yaparak üzerine yakacak, yemek, çocuk yardımı yaparak maaşları eski düzende devam ettirme kararı aldılar. Senin anlayacağın abi eski hamam eski tas devam ediyor.

Bu durumdan kimse memnun değil üzerine ülkedeki ekonomik kriz de gelince bal gibi oldu çalışan açıldıkça açıldı. Gelelim sadede abi sorumuz şu asgari ücrete gelen zam ya da fark belediyelerde çalışan personele uygulanacak mı? Ya da % 4 zam yani şu 85 lirayı alın Allaha şükredin mi diyecekler.

Elçiye zeval olmaz abi sana zahmet bunu kıymetli yöneticilerimize sorabilir misin?

Biz soracak oluyoruz sesinizi çıkarmayın diyorlar.

Ben de büyüklerimin nasihatini dinlemeye gayret ve çaba göstermeye çalışıyorum inşallah başarabilirim. Değerli vaktini aldığım için affına sığınıyorum abi hakkını helal et Allah'a emanet olasın.”

…………….

Bu konuyu pek anlamadığımız için biz de bu garip işçi kardeşlerimizin derdini sorularını sayın belediye başkanlarımıza iletelim istedik. 

EMEKLİ İSEN SEN DE ÖL…!

Dün Büyükşehir’den emekli bir abimiz aradı. Konya Büyükşehir ile merkez ilçelerinde çalışanlar arasında bir mesajlaşma hattı varmış. Bu mesajlaşma ağında kime kan lazım ise ya da diyelim ki birisi vefat etti herkes bundan haberdar edilmiş. Bizi arayan emekli abimizin dediğine göre Büyükşehir tasarruf gerekçesi ile emekli olanları bu mesaj hattından çıkarmış. Abimiz de diyor ki “zaten emekli olarak bize selam veren yok hiç değilse birbirimizden bu mesaj hattı ile haberdar oluyorduk. Şimdi  bu uygulama bizim çok ağırımıza gitti.”   

Gitmesin be abim. Sen evde elin tutarken yengeme çocuklara sahip ol yeter. Size de bize de ailemizden başka sahip çıkacak kimsecik olmaz.

BELEDİYEDEN İSTİFA ETMEYENLER

NİYE HÂLÂ MAKAMDALAR ?…

Hani şu günlerde birazcık siyasetle ilgilenen herkes başta AK Parti olmak üzere ittifaklarda dahil Konya Büyükşehir merkez ilçeler ya da ilçelerimizde kimler aday olacak onun derdinde. Bizim öyle bir derdimiz yok. Ancak dostlarımızın sayesinde günlük gelişmelerden haberdar oluyoruz.

İşte bir ayağı Ankara’da bir ayağı Konya’da ama Konyalı dahi olmayan AK Partili, genel merkez ile bakanlıklar ile Külliye ile direkt olarak görüşen, her an oralara girip çıkabilen bir abimiz telefonla aradı. Bizi bu konuda ikinci arayışı idi. Daha önceden de bu konuyu açmıştı ama biz yazmamıştık belki de yazamamıştık. Belki de o günler Reis’in Konya’ya gelmeden önceki günleri idi. Düşündüm, bugünlerde AK Partililer havanın yağışından bile nem kaptıkları için, bizden de fazlası ile rahatsız oldukları için korkmuşuzdur.

Abimiz dün tekrar aradı.

Konuya da bir soru ile başladı “Uğurcum sizin Konya’da işler niye bölge gider?” dedikten sonra konuyu bana isim isim bir daha anlattı.

Özetle şöyle.

Şimdi Belediye Başkanlıkları seçimi ile birlikte belediye meclis üyelikleri seçimini de yapacağız yaaa. Belediyelerimizden ama Başkanlık için ama meclis üyelikleri için bazı başkan yardımcıları, daire başkanları da istifa etmişler. Amma velakin içlerinde öyle yetkili ve düzgün tanıdıklarımız varmış ki bunlar istifalarını verdikleri halde hem makamlarını hem makam araçlarını hem de konumlarını hâlâ koruyorlarmış. Tabiii bunun yanı sıra istifalarını verdikten sonra kurumlarının telefonlarını dahi teslim eden düzgün insanlar da varmış.

Ankara’daki abimiz bunları bize isim isim yani iyi ve kötü örnekleri isim isim verdikten sonra şu soru ile konuyu noktaladı;      

“Konya Belediyeleri bir de dört dörtlük kurumsallaştı deriz bu nasıl kurumsallaşma biz anlayamadık?”

…………..

Bu arada bizim bu paragrafa bazı siyasilerin ya da başkanların yalan uydurma diyebileceklerini de tahmin eden abimiz küçük de bir tüyo verdi; “Seni kim yalanlamaya kalkan olursa ver isimlerini belediyenin kameralarından kontrol etsinler. Sen de o başkan ile makamlarını terk etmeyenleri bir daha yaz”…

…………..

Aman efendim biz kimsenin istifasında filan değiliz. Elçiyiz. Tek hedefimiz de bizim örnek, dürüst, şaibesiz, kurumsal belediyelerimizde eğer küçücük iğne ucu kadar bir leke olursa onu temizleyelim dedik o kadar.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Mutluluğu sende bulan senindir ötesi misafir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Halen Çevre Yolu olarak kullandığımız mesela Beyşehir Yolu’ndan Kampüse kadar olan yolda bazı yayaların (erkek, kadın, çocuk, genç, ihtiyar, engelli…)  yaya üst geçitleri yerine hızla gelen araçların arasından her an ezilme tehlikesine rağmen karşıdan karşıya geçmeye çalışmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR