Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

BİR BAŞKA BAYRAM

BİR BAŞKA BAYRAM

Görmediğimiz günleri gördük. Yaşamadığımız anları yaşadık.

Mart başından beri hayatımızın evirildiği nokta, ömrümüzün geri kalanında belki de bir daha şahit olamayacağımız nitelikte.

Ne camide teravih kılabildik ne de bayram namazına gideceğiz.

Eş dost akraba ile bir araya gelmek yok. Bayramların vazgeçilmezi şekerlerin yüzüne bakan yok. Marketlerde şeker reyonlarının başında hiç kimse görünmüyor.

Bedestende de o her bayram öncesi gördüğümüz heyecandan eser kalmamış.

Kapu Camii de Aziziye de Bulgur Tekkesi de öksüz kalmış gibi…

İnanılmaz can sıkıcı. Yıllardır Konya’da bu güzelliklerle büyümüş insanlar için Ramazan Bayramı’nı evde kimsesiz geçirmenin hüznü nasıl anlatılır bilmem!

Rabbim bizleri affetsin. Şu süreci biran evvel atlatmayı nasip etsin.

Bu bayram ertelediklerimize Kurban Bayramı’nda kavuşmak dileğiyle…

 

DEVA’NIN İSTİKRARLI YÜKSELİŞİ!

Çarşamba günü Ahmet Hakan’ın yazısı üzerinde kaleme aldığımız ‘Ali Babacan’ın Konya’daki Esamesi’ üzerine çeşitli sesler yükseldi. Hatta tüm basına Konya’daki faaliyetlerin seyriyle ilgili bir metin geçildi. Bizler de sayfalarımızda yayınladık. Özetle çalışmalar devam ediyor deniliyor. Bayram sonu il teşkilatını hızla kuracaklarmış. Açıklamadaki şu cümleler manidar: ‘İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği için aslında sadece iki kriterimiz var. Birincisi çevresinde iyi ve dürüst olarak kendini kanıtlamış, güvenilir bir insan olması. İkincisi ise, yaptığı işte iyi olan, işinde başarılı biri olması.’ Önemli kriterler. Gelecek Partisi İl Başkanı’nın kim olacağını yazdığımızda seçilen kişinin özelliklerini toplumsal kanaati de belirtmiştik.

Konya’yı geliştirecek katkı sağlayacak isimlerin olması gazeteciler olarak bu şehir adına en büyük temennimiz.

Deva Partisi demişken elime geçen son anketle ilgili de bir değerlendirme yapayım.  Metropoll araştırma şirketinin yaptığı Nisan 2020 araştırmasında; Deva Partisi’nin oyları Şubat (% 0,6), Mart (% 1,1) Nisan (% 1,6) şeklinde çıkmış. Yalnız tabloda ilginç bir durum var. Deva Partisi yükselirken Gelecek Partisi aynı oranda düşmüş. Gelecek Partisi’nin oyları Şubat (% 1,0), Mart (% 0,9) Nisan (% 0,5) şeklinde!

Oldukça manidar!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR