Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Bitirin Artık Bu İşi

Bitirin Artık Bu İşi

Artık ligin sonuna doğru yaklaştıkça final maçları ve 6 puanlık dediğimiz maçlarında son halkalarını izlemeye başladık. İşte bu maçlardan biri de 28. Haftaya dahil oynanacak olan Antalyaspor-Torku Konyaspor mücadelesi olacak.

Yalnız bu maç ligde bu iki takımın kaderini belirlemede önemli derecede etkili olacak maçlardan bir tanesi, bu maçı kaybedecek takımı ligde çok çok zorlu günler bekleyeceğini belirtmek isterim. Özellikle Antalyaspor bu maçı kaybederlerse ligin tartışmasız en zayıf halkası haline gelecekler, Antalyaspor bu maçtan sonra Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Kasımpaşa gibi zorlu rakipler ile oynayacakken ligde kalma umutlarını çok zora sokacaklar. Antalyaspor’un 6 puanlık diğer maçı ise Elazığspor karşında yine evinde olacak.

Rakibine oranla biraz daha rahat olan Torku Konyaspor’a aslında deplasmanda alınacak 1 puan da yeterli iken rakibinin verdiği boşluklardan faydalanıp galibiyetle de dönebilirler. Her ihtimali düşünmek gerekirse sahadan istemediğimiz bir sonuç gelirse, Ç.Rizespor ve Kayserispor’a karşı 6 puanlık iki final maçı daha bulunuyor. Bunun yanında en zorlu maçı ise haftaya evinde Beşiktaş ile yapacağı karşılaşma olacaktır. Maç hakkında düşüncelerime gelince;

Puana daha çok ihtiyacı olan taraf ev sahibi takım, yaşadıkları zor günleri üzerinden atamadılar. Eğer alışıla gelenin aksine baskılı başlayıp erken gol bulunursa iyice demoralize olacaklardır. Erken gelen gol ile de zaten çok zayıf olan öz güvenleri tamamen bitecektir. Antalyaspor çok kırılgan bir takım, gol yedikleri anda maça ortak olacaklarını düşünmüyorum yeter ki ilk golü bulan taraf olun. Sözüm meclisten dışarı bir takımda, bir papaz olur der büyük spor adamları, Antalyaspor’un kadrosuna bakın kaç tane var demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Antalyaspor kadrosundaki oyuncular her biri kaliteli futbolcular olmasına karşın, takım hüviyetinden çok uzaklar. Bu adamları bir araya getirip bir takım oluşturabilselerdi zaten bugün Avrupa’da boy göstermek için mücadele ediyor olabilirlerdi. Yalnız lig başlayalı 28.Hafta olmuş daha ne diziliş belli, ne sistem, ne de oyuncular. Kalede bile bir Hakan oynuyor bir Fornezzi. Bazen beşli defans oynuyorlar, bazen üç forvet… Her şey değişiyor bir sonuç değişmiyor. Son galibiyetlerini Spor Toto süperliğin 18.haftasında Erciyes maçında almışlardı. Ligimizin en çok berabere kalan takımı olmakla da beraber, özellikle son dönemde oynadığı hiçbir maçta topa sahip olan takım olamadılar. Düşünülenin aksine Torku Konyaspor’un erken gol bulması halinde 3 puanla döneceğine, bu işi bu hafta bitireceğine inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR