Uğur Özteke

Uğur Özteke

Biz Konyalılar güneşi ne de çok severmişiz

Biz Konyalılar güneşi ne de çok severmişiz

O eksilerin altında ki soğuktan, burnumuzun kemiğini sızlatan kuru ayazdan sonra, dün sabah şükürler olsun ki, gün doğumu ile birlikte o tatlı ılık hava başta çatılarda ki, oluklarda ki donun çözülüp tıpır tıpır damlasına sebep oluyordu. Sabah saatlerinden öğle saatlerine geçerken ise güneşi öyle özlemiş ki bir anda sandık ki bahar gelmişti.

Yok, daha durun bakalım. Allah bilir ama daha çok soğuklar kuru ayazlar inşallah da bereketli karları görürüz.

Ama şehirde insanların yüzünde, kendimizin dahi farkında olmadığı bir mutluluk dahası sıcaklık vardı. Bu da genelde millet olarak “havadan nasıl nem kaptığımızı !” ya da “havadan nasıl etkilendiğimizi gösteriyordu.

Yalnız ne olur siz siz olun ne bu yalancı bahara ne de güneşe aldanın. Daha kışın ortasındayız. Nerede ise her evde bir gripli var. Hastalık tan kırılıp gidiyoruz. Allah’ım beterinden saklasın ama sağlık gibisi yok değil mi?

AKIŞ’A ÇOK SEVİNDİM

Bu güzellikler içerisinde günün gecesinde Cuma akşamı ilk güzel haber Ankara’dan geliyordu. Sayın Mustafa Akış Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanıyordu. Gece Sayın Akış ile görüştük. Mustafa Bey mutlu idi ama şahsen bizde belki de kendisinden çok daha mutlu oluyorduk. En son 20 gün önce filan biz yine Sayın Akış’ı arayıp hal hatır sormuştuk.

Mesela Mustafa Beyin vekilliği bittikten sonra kendisi ile görüşmemiz, vekil iken görüştüklerimizden çok daha fazladır. Çünkü vekil iken herkes sayın vekili arıyordu. Bizimde çok şükür o yıllarda Mustafa Beye hiçbir işimiz düşmemişti. Düşse de zaten bize fırsat gelmezdi ki…

Ama vekillikten sonra biz Mustafa Beyi arar olduk. Çünkü gerçek samimiyet yeni başlıyordu.

Geçen dönem vekil olup bugün kamuoyunda yerinde yeller esen isimleri biz hep ararız sorarız. Fırsatını bulduk mu kapılarını çalarız. Ve vakti zamanında milletin el üstünde tuttuğu o ulaşılamaz isimlerin makam ve etiket gittikten sonra kapılarının çalınmadığını görürüz.

Bu durumun 40 yıldır ne acıdır ki canlı şahidiyiz.

Neyse Sayın Akış’ı bir kere daha yürekten kutlarız. Sayın Akış ve Konya için bu yeni görevlendirme çok iyi oldu ama bizim için kötü oldu. Çünkü biz artık Mustafa Beyi bir daha arayamayız !…

Şimdi aklıma geldi. Sevin sevmeyin. Ak partili olun olmayın. Ama tarafsız olarak şöyle geriye bir çekilin ve tabloya bakın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey niye lider?

Bence “vakti zamanında yanında olan hiçbir kişiyi çemberin dışında bırakmadığı için”.,..

İsim bazında sadece Konya’nın dününe ve de bugününe bakın yeter yeterde artar bile.

KEÇECİLER’E ÜZÜLDÜM

Aynı gece üzüldüğüm bir haber ise İstanbul’dan geliyordu. Gerçekten bir dönem Türk siyasetinin görünmeyen mütevazi ve tam anlamı ile GONYALI devlet adamı Mehmet Keçeciler İstanbul’da hastaneye yatırılmıştı. Dün öğle saatlerinde ailesi ve yakınları ile bir kez daha görüştüm. Sayın Keçeciler’in beyninden bir parça alınmış biyopsiye gönderilmişti. Biyopsinin sonuçları bekleniyordu. Ve Sayın Bakan uyutuluyordu. Cenab-ı Allah’ım Keçiciler gibi şifa bekleyen tüm hastalarımıza acil şifalar versin yakınlarına sabır güç kuvvet versin.

……….

Pazar gününü tatil olarak yaşayan tüm okurlarımıza en güzel tatiller dileğimizi iletirken bizim gibi çalışan dostlarımıza da iyi çalışmalar diliyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Asalet damarlarda değil, davranışlarda saklıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?  

Sevmek ve saymayı lafla değil icraatla gösterebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz,

 

        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR