Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bu Şehre Ne Oluyor Böyle

Bu Şehre Ne Oluyor Böyle

Dilim söylemeye kalemim yazmaya varmıyor. Son günlerde şehirdeki ölümlü yaralanmalı olayları görüyor musunuz?

Polis memuru komşusunu vuruyor. Komşu ölüyor. Ömer isimli genç, eski nişanlısını ve annesini öldürüp, intihar ediyor! Ayrı ayrı olaylar

Sadece merkez ilçeler değil Ereğli’den Seydişehir’den farklı ilçelerden de benzer olaylar yükseliyor. Trafik kavgaları… Darplar… Yaralanmalar. Geçtiğimiz günlerde işine giden Suriyeli bir çocuğun vahim sonu.

İlla birileri kendince haklı!

Haber yapmak ne kadar doğru bilinmez. Ajans kaynakları sürekli bu olayları doğal olarak haberleştiriyor.

Saygımız, sevgimiz, hoşgörümüz nerede Allah aşkına… Bu durumu tetikleyen nedir bilmiyorum lakin güzel şehrimizde son günlerde sık sık zikrettiğim türden vakalar karşımıza çıkıyor.

Biraz sakin olalım. Sakin olmayı telkin edelim. Bu suçu işleyenler neticede sizin bizim çevremizden insanlar. Arabuluculuk ve itidal çok önemli. Hepimizin zor zamanları var ama bir insanı öldürmeye ya da yıllarca hapiste kalmaya değer mi?

 

İHRACAT YAPAN PANDEMİ DE OLSA KAZANIYOR

Pandemi sürecinden birçok sektör ciddi derecede etkilendi. Özellikle hizmet sektörü çok zor durumda kaldı. Hizmet sektörüne bağlı çalışanlar devletin kısa çalışma ödeneği sayesinde ayakta kalabildi.

Bu süreci hafif atlatanlar arasında ihracat yapan firmalar var. Konya’da birçoğunu yerinde ziyaret ettik. Doların artmasıyla birlikte siparişler de artmış.

Daha evvel 100 dolara sattıkları ürünleri 90 dolardan satmaya başlamışlar. Haliyle talep artmış. Özellikle hammaddesi içeriden karşılanan ürünler, işçilik maliyetinin de değişmemesiyle ihracatçı için önemli yatırım getirisi halini aldı.

Dış ticaret açığına katkı sağlaması, Türkiye’nin ihracatını arttırması adına bu süreç olumlu. Bu sektörde çalışan işçilerin de salgında işsiz kalmaması da süreç adına sevindirici gelişmeler arasında yer alıyor.

Özellikle bazı kalemlerde ihracat çok arttı. Yaş Meyve Sebze, Hububat ve Meyve Sebze Mamülleri, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri, Halı, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Meyve Sebze Mamulleri, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri, Savunma ve Havacılık Sanayii, Süs Bitkileri ve Mamulleri tarihlerinin en yüksek ağustos ayı ihracat rakamlarına ulaştı.

Çalışmak, enerjiyi doğru alana kanalize etmek önemli. Alan yönlendirmelerinde başarı sağlandığı vakit ürün çeşitliliğine bağlı gelirler de artacaktır.

Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayan firmalara teşekkür ederiz. Bu ülke için taş üstüne taş koyan herkes çok değerli.

 

SELÇUKLU ÖRNEK OLDU

Şehitlik makamı her kula nasip olmaz.

Şubat ayında Suriye'nin İdlib kentinde, rejimin hava saldırısında şehit olan Bayram Olgun’u hatırlıyor musunuz?

Selçuklu’nun Tepekent Mahallesi’de doğan Piyade Teğmen Bayram Olgun… Baba ocağını o günkü karelerden hatırlayanlarınız vardır.

Daha evvel Şehit Olgun’un doğup, büyüdüğü mahallesine kütüphane yapılmasını istediği vasiyeti ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Selçuklu Belediyesi öncülüğünde Tepekent Mahallesi'nde şehidin adının verildiği kütüphane kuruldu. Yaklaşık 10 bin kitabın olduğu kütüphane için Türkiye ve dünyanın birçok yerinden kitapların gönderildiği belirtilmişti.

Şehidin baba ocağının bir STK tarafından onarılacağını öğrenmiştim. Selçuklu Belediyesi bu konuda da öncü olmuş. Şehidin baba ocağını baştan aşağı onarmış. Bu gerçekten örnek bir davranış. Akıl edenlerden de sebep olanlardan da Allah razı olsun…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR