Uğur Özteke

Uğur Özteke

BU ŞEHRİN AKILLISI YOK MU?

BU ŞEHRİN AKILLISI YOK MU?

Bizim okurumuz bir tane.
Bizim dostlarımız gibisi yok.
Vallahi de billahi de bundan iğne ucu kadar şüphem yok. Hem her zaman açıkça ifade ediyorum değil mi? Biz Türkiye’de her gün 365 gün yerel yazı yazan tek geri zekalı gazeteci (!) olarak bunu başarabiliyorsak işin sırrı siz dostlarımız ve bize inanan güvenen okurlarımızdır.
Ama sizlerden zaman zaman öyle fotoğraflar öyle istihbarat bilgileri geliyor ki gördüklerime, okuduklarıma inanamıyorum sonra durup “Bu insanlar (Yani sizler) beni gerçekten seviyorlar mı? Yoksa zekamı mı test ediyorlar?” diye şoka giriyorum. 
Mesela birazdan bir fotoğraf karesini sizlerle paylaşacağım. Bunu da bir okurumuz bir samimi insan bir şehir sevdalısı iş adamı önceki gün sabah saat 10 sularında attı. Yemin ediyorum bu kare doğru mu? Fotomontaj mı diye en az dört beş defa dikkatlice baktım. 
Sonra ilk şoku attıktan sonra bunu mutlaka yazmalıyım diye düşündüm.
……………..
O fotoğraf karesine gelmeden önce bir de şu konuya değinelim mi?
foto-1-502.jpg
Evin eski hali

foto-2-423.jpg
Evin şimdiki hali

foto-3-296.jpg
Yani yıkıldıktan sonraki boş alan

foto-4-188.jpg

foto-5-118.jpgfoto-6-075.jpgfoto-8-024.jpg
Bunlar da bu boşaltılan ve yıkılan evin etrafındaki, yani yakınındaki evler
………………
Burası Meram’da Gar bölgesinde Öğretmenevlerinde Gaz deposu sokakta bir apartman. Hatırlayın. Bu apartman tam bundan tam bir yıl bir ay önce yıkılma tehlikesi olduğu için içerisinde yaşayan aileler o gün için beş aile yaklaşık 35 kişi apar topar tahliye edilmişlerdi. 
Şimdi aradan geçen bir yıl bir ayın ardından ailelerin perişan durumda olduklarını ve hiç kimsenin kendilerine artık selam dahi vermediklerini öğreniyoruz.  Bu alana yeniden daire yapmak isteyenler ise 110 metrekarelik evlerinin yerine ancak 70 metrekare ev yapılabileceğini öğrenince iyice dağılmışlar. Biz şuna inanıyoruz. Bizim yöneticilerin zor günde kara günde düşenin yanındadırlar. Bu ailelerin de derhal hemen kış öncesi mağduriyetlerinin önleneceğine olan inancımızı sizlerle paylaşıyoruz.  
ŞİMDİ GELELİM BOMBA OLAYA

foto-9-012.jpg
Burası malum yaşınız ister genç isterse yaşlı olsun Konya’mızda yaşayan herkesin bileceği yıkılan eski Atatürk Stadyumumuz. Stat yerle bir edildi. Ayakta kalan tek kısmı eski kapalı diye bilinen tribünler. İşte fotoğrafa dikkatlice bakarsanız yıkılmış görüntüsü ile uzaktan baktığınız zaman bombalanmış alan gibi gördüğünüz yerin ortasındaki çimler hâlâ sulanıyor.
Niye mi?
Çünkü bu çimler muhtemelen bir yere götürülecek. Belki de ihale ile satılacaktır. Ya da ne bileyim hatıra diye olduğu yerde kalacaktır. 
Amma siz toz duman içinde kepçelerin buldozerlerin kamyonların içinde kalan bu kısmın belki de benim gibi niye daha önceden yani zamanında toparlanmadığına şaşırıyorsunuz değil mi? 
Kusura bakmayın ben de sizin gibi ilk başta şok oldum. Ama sonra bir bardak çay içtikten sonra kendime geldim ve bununda bizim için çok sıradan ve doğal bir sıralama olduğunu hatırladım.
Hani deveye sormuşlar senin boynun niye eğri diye?
Gerisini yazmamıza gerek var mı?
Anlayan anladı değil mi?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Her gün yan yana oturmak kolay iş değildir. Birbirinin iyi yanlarından zevk alıp kötü yanlarına kızmamak için büyük bir yaşama deneyi, akıl olgunluğu ve insan sevgisi gerektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?      
Seyir halindeki otomobilin camından pet şişe, mendil ya da içilen meyve sularının kaplarını atmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR