Uğur Özteke

Uğur Özteke

BUNLAR DA KENARA KÖŞEYE SIKIŞANLAR

BUNLAR DA KENARA KÖŞEYE SIKIŞANLAR

Bugün notlarıma şöyle bir göz attım. “Hafta boyunca yazmayı unuttuğum, ihmal ettiğim kısaca ATLADIĞIMIZ bir şeyler var mı?” diye. Kendime kızdım dahası kendimden utandım. Neleri neleri unutmuşum meğer. Sizlerden gelen ve köşemize taşıyamadığımız bu konuları hemen kısa kısa sizlerle paylaşalım ve yetkililerimize iletiverelim.

BİZİM OKURLARIMIZ SAMİMİDİR

İnandığım ve hiç mahcup olmadığım konulardan birisi bizim okur profilimizdir. Kendi pencerelerinden de olaya baksalar bizim okurumuz her şeyden önce samimidir.

Bakın geçtiğimiz haftalarda defalarca Dedeman Kavşağı’nda Salı Pazarı’nın kaldırımındaki sökülmüş kötü görüntüyü bize gönderen okurumuz 

foto-1-508.jpg

Bu kez duyarlı yöneticilerin burayı kapattıktan sonraki hali için de üşenmemiş orayı çekmiş ve bize gönderirken Belediye yöneticilerimize ve işçilerimize bir kez daha teşekkür ediyordu.

foto-2-429.jpg

Biz de bu vesile ile bir kez daha yöneticilerimize ilgililere ve çalışan işçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. 

CADDELERDEKİ KÜÇÜK KÜÇÜK

DOKUNUŞLAR BÜYÜK RAHATLIK SAĞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ana caddelerde özellikle de trafiğin yoğun olduğu saatlerde büyük tıkanıklara sebep olan kavşak dönüşlerine geniş kaldırımlara o kadar küçük dokunuşlar yapıyorlar ki bir anda bu kavşaklarda yeni şeritlerin çıkmasına ve trafik lambalarında trafiğin tıkanmamasına vesile oluyorlar.

İşte iki gündür Adalhan Kavşağı’nda Fen İşleri bir çalışma yapıyor

foto-3-301.jpg

Ve inanıyorum ki burası hem Kültürpark’ın oradan gelişte hem de PTT, KTO yönüne gidişte büyük kolaylık sağlayacak. Trafikteki sıkıntıyı yaşayarak gören ve buralara küçük dokunuşlar yapan mühendislerden işçi kardeşlerimize kadar herkese teşekkürler.

VATANDAŞ SEL YARDIMI BEKLENTİSİNDE

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYOR 

Tam olarak hatırlamıyorum. 3 ay mı oldu 4 ay mı oldu Konya merkezde şiddetli yağış ve bazı nedenlerden dolayı küçük çaplı da olsa ciddi sel felaketi yaşandı. Birçok aile bu selden mağdur oldu. İş yerleri evler sular altında kaldı.

Neyse Allah beterinden saklasın o felaketin ardından hemen mağdur ailelerin bize aktardığına göre AFAD ekipleri devreye girmiş ve zararın devlet tarafından karşılanacağını ailelere bildirmiş. Şimdi kaymakamlıklar vasıtası ile AFAD’ın selden zarar gördüğünü belirlediği aileler kaymakamlıklara çağrılıyorlarmış.

Ancak burada aileler bir kez daha yıkılıyorlarmış.

Şöyle ki;

Bir, diyelim ki o evde 10 bin liralık hasar oldu. Ama kaymakamlık 500 TL yardım yapıyormuş.

İkiiiii; ilgililer o 500 TL’yi vermeden önce de “Bu 500 TL’yi harcadığına dair önce makbuzu getir” diyorlarmış. Bu ailelerden bize ulaşan bazıları da diyor ki “Biz devletimize güvendik ve aylardır bekliyoruz. Para mı var da harcama yapacağız? Parayı almadan kime vereceğiz? Biz devletimize güvendik. Zarar gördüğümüz ortada delilli, ispatlı ve bu zaten tespit edildi. Bu bize ikinci zulüm değil mi?”

………..

Biz sadece mağdur insanların sesi olarak durumu yetkililere iletelim istedik.

İyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bizi ağlatanların gözyaşlarımızdan daha değerli olmadığını sonradan öğrendim

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dost bildiğimiz insanların küçük uyarılarına kızıp, öfkelenip, onlara kinleneceğimize onlardan ders almayı öğrenebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR