Ziya Uysal

Ziya Uysal

VASİYETİMDİR (İkinci Bölüm)

VASİYETİMDİR (İkinci Bölüm)

Akrabalarınızla aranızı bozmayınız. En içten ve gerçek yakınlık, kan bağı sebebiyle onların yakınlığıdır. Dünya hayatı ilahi bir sınav sürecidir. Yakınları,  akrabaları hoş görmek, onlara sabır göstermek, iyilik etmek, bazen bu sınavın en zor sorularından biri olabiliyor. Ama ödülü de mutlaka ona göre fazla olmalı.

Dünya hayatının can sıkıcı yanlarını ortadan kaldıramazsınız. Biri biterken bir yenisi başlar. Bunlarla kıyasıya mücadele ediniz. Ama huzurlu, mutlu yaşamak istiyorsanız İslam’ın hayata bakışını ve İslami psikolojiyi iyi öğrenmelisiniz.

Kötü alışkanlıkları olanlarla, inanç, ahlak ve karakter yönünden iyi olmayan insanlara mesafeli durunuz. Çünkü bu özellikler bulaşıcıdır. İmanlı, güzel ahlaklı, kültürlü, sağlam karakterli insanlara yakın olunuz. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın, çevremizdeki insanları iyilerden kılsın.

Allah’ı ve ahreti hiç unutmayınız. Doğru tevekküle yapışınız. “İnsan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.” NECM 39. Hem dünya, hem de ahret için Allah rızasını gözeterek çok çalışınız. Helal ve meşru çizgiden ayrılmayınız.

Satmanız gerektiğinde zor satılan, müşterisi az olan, insanı mallı fakir durumuna düşüren mülkler edinmekten kaçınınız. Bilhassa sabit yatırıma karar vermeden önce, bir gün onu satmanız gerekebileceğini de hesaba katınız. İktidarlarla iyi geçininiz. Bırakınız muhalefet partilerinin işini muhalefet partileri yapsın.

Üretimden önce ticareti öğrenin. Yatırımdan sonraya yeterli işletme sermayeniz kalmıyorsa yatırımı düşünmeyiniz. Dünya küçülüyor, dış ticareti iyice öğreniniz.  Yabancı dil öğreniniz. Dış ülke gezilerine ve fuar gezilerine önem veriniz. İnternet yoluyla ticareti, iş hayatındaki ve dünyadaki yenilikleri takip ediniz.

Besmelesiz iş yapmayınız. İşinizde en iyilerden olmaya çok çaba harcayınız. Bunun için gücünüzün yettiği en kaliteli ve en yüksek çabayı gösteriniz. Bundan emin olduktan sonra takdiri Allah’tan bekleyiniz. Bu sizi huzura ve hakkınızda hayırlı olan sonuca ulaştıracaktır. ” …bilin ki, Allah sizin dostunuzdur. O ne güzel dost, ne güzel yardımcıdır!” ENFAL SURESİ, 40 

Durum ne olursa olsun, Allah’tan (CC) ümit kesmeyiniz: ZÜMER, 53.  Allah kimseye zulüm ve haksızlık yapmaz. Bilakis O çok lütufkâr, çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır. Bizim sıkıntıya düşmemizi asla istemez. Bütün nimetler ve iyilikler ondandır. Karşılaştığımız bütün üzüntü, sıkıntı ve zararlar da kendimizdendir.

Peygamberimiz (S.A.V.) “Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim” buyurmuştur. Onun izinden gidiniz. Bu konuda kendinizi sürekli geliştiriniz. Düşünmeye ve ibadete zaman ayırınız. Bunları siz de yakınlarınıza ve diğer insanlara vasiyet ediniz. Allah’a emanet olunuz.

 

 

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR